Hyppää pääsisältöön

Nytkö se vihdoin tapahtuu – Disney-leffan trailerissa näyttää vilahtavan naispari

Kalaelokuva Doria etsimässä ehtii näyttämään naisparin ennen Frozen 2:ta, jos traileriin on uskominen.

Joko vuonna 2016 maailma – tai viihdejätti Disney – on valmis samaa sukupuolta olevalle pariskunnalle lasten animaatiossa?

Vastaus vaikuttaisi olevan kyllä. Finding Dory -elokuvan hiljattain julkistetussa trailerissa näyttää vilahtavan naispari. Katso traileri kokonaan yltä.

Finding Dory eli Doria etsimässä on jatko osa Nemoa etsimässä -animaatiolle vuodelta 2003. Englanninkielisessä versiossa Doryä ääninäyttelee Ellen DeGeneres, joka on tuonut julkisuudessa esiin seksuaalivähemmistöjen ongelmia. DeGeneres tuli itse kaapista vuonna 1997.

Disneyltä on odotettu seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön kuuluvaa hahmoa jo pitkään. Odotus nousi uusiin sfääreihin, kun kerrottiin, että hittianimaatio Frozenista tulee jatko-osa.

Moni on tulkinnut _Frozen-_elokuvan käsittelevän oman seksuaalisuutensa hyväksymistä. Leffan yksi päähenkilö Elsa kipuilee taikavoimiensa kanssa ja yrittää pitää ne piilossa kaikilta, kunnes lopulta Let It Go -laulua laulaessaan uskaltaa olla oma itsensä ja taikoa itselleen valtavan linnan.

Katso kuva
http://giphy.com/gifs/hair-elsa-letting-85dCPlhUW5bYk via GIPHY Katso kuva

Let It Gota on pidetty vertauskuvana kaapista tulemiselle. Suoraan Frozenissa ei kuitenkaan sanota, että esimerkiksi Elsa olisi kiinnostunut naisista.

Frozen 2 -elokuvalta moni nyt toivoo, että siinä näytettäisiin avoimesti seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön kuuluva hahmo. Jatko-osan saapumista elokuvateattereihin saadaan kuitenkin odottaa vielä pitkään.

Doria etsimässä -traileri kuitenkin antaa ymmärtää, että lesbopari nähdään Disney-animaatiossa kuitenkin jo paljon nopeammin. Doria etsimässä tulee elokuviin tänä kesänä. Aivan jättimäistä roolia trailerin naisparilla ei välttämättä elokuvassa ole, koska päähenkilöt lienevät leffassa kaloja.

Lue myös:

Nemoa etsimässä saa jatkoa: Nyt etsitään Doria!

Nemoa etsimässä saa jatkoa: Nyt etsitään Doria!