Hyppää pääsisältöön

Taru sormusten herrasta -trilogia ja Kakkosen muut elokuvat kesällä 2016

Taru sormusten herrasta -trilogia: Aragorn (Viggo Mortensen), Arwen (Liv Tyler), Frodo (Elijah Wood), Gandalf (Ian McKellen)
Taru sormusten herrasta -trilogia: Aragorn (Viggo Mortensen), Arwen (Liv Tyler), Frodo (Elijah Wood), Gandalf (Ian McKellen) Kuva: Yle/New Line Cinema Yle TV2,Taru sormusten herrasta (elokuvatrilogia)

Peter Jacksonin ohjaama, jättisuosion ja yhteensä 17 Oscaria kerännyt elokuvasarja Taru sormusten herrasta (2001-2003) nähdään Kakkosella peräkkäisinä päivinä 29. - 31. heinäkuuta. Vaativien J.R.R. Tolkien -entusiastienkin hyväksymän trilogian jokainen osa tulee tv-esityksen jälkeen kahden viikon ajaksi myös Yle Areenaan.

Kesän muita elokuviamme ovat mm. TV1:n Rebellion-sarjan myötä ajankohtaisen Aku Louhimiehen Vuosaari, kahdella Jussilla palkittu Kerron sinulle kaiken ja ensimmäinen Brendan Fraserin tähdittämistä Muumio-toimintaseikkailuista.

Kakkonen on edelleen tapahtumaurheilun pääkanava Ylessä, ja kesän suurtapahtumat eli Jalkapallon EM-kisat ja Rion olympialaiset vaikuttavat väistämättä myös leffojen kokonaismäärään.

TI 1.6. klo 21 Maata meren alla (S)
(Suomi 2009) Ida hakee paikkaansa maailmassa. Hän haluaa itsenäistyä voimakkaasta adoptioäidistään ja lähtee Berliiniin. Mutta miten kukaan pärjää omillaan? O: Lenka Hellstedt. N: Amira Khalifa, Marja Packalén. Elokuva on katsottavana Yle Areenassa viikon ajan.

Amerikan presidentti -elokuva: presidentti Andrew Shepherd (Michael Douglas) ja Sydney Ellen Wade (Annette Bening).
Michael Douglas ja Annetti Bening esittävät pääosia romanttisessa komediassa Amerikan presidentti. Amerikan presidentti -elokuva: presidentti Andrew Shepherd (Michael Douglas) ja Sydney Ellen Wade (Annette Bening). Kuva: Yle Yle TV2,elokuvataide

LA 4.6. klo 21 Amerikan presidentti (S)
(The American President, USA 1995) Romanttinen komedia maailman mahtavimman miehen oikeudesta yksityisyyteen ja romansseihin. O: Rob Reiner. N: Michael Douglas, Annette Bening, Martin Sheen, Michael J. Fox.

TI 7.6. klo 22 Taianomainen kesä (S)
(The Magic of Belle Isle/Summer at Dog Dave's, USA 2012) Lämminhenkinen komedia kärttyisästä lännenkirjailijasta, joka oppii kesän naapuriperheen välityksellä nauttimaan taas elämästä. O: Rob Reiner. N: Morgan Freeman. Elokuva on katsottavana Yle Areenassa kahden viikon ajan.

KE 8.6. klo 21 Vähän kunnioitusta (12)
(Suomi 2010) Elokuva Siiristä, nuoresta kehitysvammaisesta naisesta, jonka tavoitteena on itsenäisyys ja unelmana rakkaus. O: Pekka Karjalainen. N: Outi Kero, Elena Leeve, Kari-Pekka Toivonen. Elokuva on katsottavana Yle Areenassa viikon ajan.

PE 24.6. klo 19.25 Kummelin Jackpot (12)
(Suomi 2006) Tarina ahneudesta, ystävyydestä ja pelihimosta. O: Pekka Karjalainen. N: Heikki Silvennoinen, Heikki Hela, Timo Kahilainen, Heikki Vihinen, Aake Kalliala, Riitta Havukainen, Andre Wikström. Jackpotilla ei ole valitettavasti enää nettioikeuksia, mutta koko alkuperäinen Kummeli-sarja on pysyvästi Yle Areenassa.

Cyclomania-elokuva: K (Lauri Nurkse) ja Oona (Elena Leeve)
Polkupyörälähtetti K (Lauri Nurkse) kohtaa mielenkiintoisen Oonan (Elena Leeve) elokuvassa Cyclomania. Cyclomania-elokuva: K (Lauri Nurkse) ja Oona (Elena Leeve) Kuva: Yle/Johanna Onnismaa Yle TV2,elokuvataide

PE 15.7. klo 22.10 Cyclomania (S)
(Suomi 2001) Simo Halisen kilpaurheilun maailmaan sijoittuva elokuva parikymppisistä nuorista ja kunnianhimosta, joka riistäytyy käsistä. N: Lauri Nurkse, Elena Leeve. Elokuva on katsottavana Yle Areenassa viikon ajan.

LA 16.7. klo 19.10 Tyttökoulu St Trinian’s (12)
(St Trinian's, Britannia 2007) Roisissa farssikomediassa tyttökoulun kurittomat neidit käyttävät salaisten agenttien keinoja pelastaakseen koulunsa. O: Oliver Parker. N: Rupert Everett, Colin Firth, Gemma Arterton. Elokuva on katsottavana Yle Areenassa kahden viikon ajan.

LA 16.7. klo 21 A Good Year – Mainio vuosi (7)
(A Good Year, USA 2006) Pankkiiri perii viinitilan Provencessa ja palaa lapsuutensa maisemiin yllättävän romanttisin seurauksin. O: Ridley Scott. N: Russell Crowe, Marion Cotillard, Albert Finney, Abbie Cornish.

PE 22.7. klo 22.10 Kolmistaan (12)
(Suomi 2007) Tarina rakkaudesta ja rakkauden rajoista, mutta ei ihan se tavallinen. O: Peter Lindholm. N: Kari-Pekka Toivonen, Liisa Kuoppamäki, Matleena Kuusniemi. Elokuva on katsottavana Yle Areenassa viikon ajan.

LA 23.7. klo 21 Muumio (12)
(The Mummy, USA 1999) Huumoria ja jännitystä kutkuttavasti yhdistävä elokuva seikkailijoista, jotka 1920-luvun Egyptissä saavat muumion kirouksen niskaansa. O: Stephen Sommers. N: Brendan Fraser, Rachel Weisz.

Ehdottomasti ehkä-elokuvan Maya (Abigail Breslin) ja Will Hayes (Ryan Reynolds).
Tytär ja isä (Ryan Reynolds) keskustelevat jälkimmäisen rakkauselämästä romanttisessa komediassa Ehdottomasti ehkä. Ehdottomasti ehkä-elokuvan Maya (Abigail Breslin) ja Will Hayes (Ryan Reynolds). Kuva: Yle elokuvataide,Yle TV2

SU 24.7. klo 20.05 Ehdottomasti ehkä (S)
(Definitely, Maybe/USA 2008) Romanttisessa komediassa manhattanilaisperheen tytär alkaa tenttiä isäänsä tämän rakkaussuhteista nyt avioeron kynnyksellä. O: Adam Brooks. N: Ryan Reynolds, Rachel Weisz, Abigail Breslin.

PE 29.7. klo 21 Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit (12)
(The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, Uusi-Seelanti 2001) Ensimmäinen osa Peter Jacksonin trilogiaa J.R.R. Tolkienin rakastetusta fantasiaromaanista. Sormuksen seurue lähtee vaaralliselle vaellukselleen. Elokuva on katsottavana Yle Areenassa kahden viikon ajan.

LA 30.7. klo 21 Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia (12)
(The Lord of the Rings: The Two Towers, Uusi-Seelanti 2002) Sormuksen seurue on hajonnut ja eloonjääneet jatkavat vaarallisia seikkailujaan pitkin Keski-Maata sotien ja valtataistelujen laajentuessa. O: Peter Jackson. Elokuva on katsottavana Yle Areenassa kahden viikon ajan.

SU 31.7. klo 21 Taru sormusten kerrasta: Kuninkaan paluu (12)
(The Lord of the Rings: The Return of the King, Uusi-Seelanti 2003) Peräti 11 Oscarilla palkittu Tolkien-trilogian päätös. Frodo ja Sam lähestyvät Tuomiovuorta samalla kun Keski-Maan armeijat kohtaavat. O: Peter Jackson. Elokuva on katsottavana Yle Areenassa kahden viikon ajan.

Asterix olympialaisissa -elokuvan Asterix (Clovis Cornillac) ja Obelix (Gérard Depardieu)
Asterix ja Obelix lähtevät kesän teemaan sopivasti olympialaisiin. Asterix olympialaisissa -elokuvan Asterix (Clovis Cornillac) ja Obelix (Gérard Depardieu) Kuva: Yle Yle TV2,elokuvat

PE 5.8. klo 19 Asterix olympialaisissa (7)
(Astérix aux jeux olympiques/Ranska 2008) Voittamattomat gallialaiset matkustavat Julius Cesarin harmiksi olympialaisiin O: Frédéric Forestier, Thomas Langmann. N: Clovis Cornillac, Gérard Depardieu, Alain Delon. Elokuva on katsottavana Yle Areenassa kahden viikon ajan.

KE 24.8. klo 21 Vuosaari (16)
(Suomi 2012) Tarina ihmisistä, jotka etsivät rakkautta ja hyväksyntää, jotka talvisen viikon aikana kohtaavat jotain peruuttamatonta. O: Aku Louhimies. N: Laura Birn, Mikko Kouki, Matleena Kuusniemi, Amanda Pilke, Jasper Pääkkönen. Elokuva on katsottavana Yle Areenassa viikon ajan.

LA 27.8. klo 21.35 Miehen työ (12)
(Suomi 2007) Juha yrittää suojella perhettään valheella, myy itseään heitä elättääkseen. Valheen myötä kasvaa häpeä. O: Aleksi Salmenperä. N: Tommi Korpela, Jani Volanen, Maria Heiskanen. Elokuva on katsottavana Yle Areenassa viikon ajan.

SU 28.8. klo 20.05 Billy Elliot (12)
(Britannia 2000) Valloittava menestyselokuva duunariperheen lahjakkaasta 11­vuotiaasta pojasta, joka pitää enemmän baletista kuin nyrkinpuinnista. O: Stephen Daldry. N: Jamie Bell, Julie Walters.

LA 3.9. klo 22.15 Kerron sinulle kaiken (12)
(Suomi 2013) Tarina rohkeudesta olla oma itsensä, oikeudesta rakastaa, tehdä virheitä, löytää onnensa. Maarit elää suurta murroskautta, hän on vastikään korjannut sukupuolensa naiseksi. O: Simo Halinen. N: Leea Klemola, Peter Franzén. Elokuva on katsottavana Yle Areenassa viikon ajan.

Kommentit

Yle TV2