Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Arkkitehtuuri pääkuva

Lähetä #saunakuva ja osallistu kilpailuun!

Kuva uudestä Löyly-saunasta. Tekstiä kuvassa: "Ota #saunakuva"
Kuva uudestä Löyly-saunasta. Tekstiä kuvassa: "Ota #saunakuva" Kuva: Yle / Minna Joenniemi arkkitehtuuri (erikoisala),saunat,valokuvaus

Nyt on sauna kuumana! Mutta minkälaiseen kuvaan löylyn hengen voi vangita? Mitä tunteita sauna saunojissa herättää? Onko saunominen harrasta - vai myös hauskaa? #saunakuva -kilpailu on ratkennut ja voittajat näet tästä artikkelista:
Tässä ovat #saunakuva-kilpailun voittajat!

Mikä on eriskummallisin kuvaamasi sauna, Suomessa tai ulkomailla? Miltä näyttää saunan, ympäröivän luonnon ja eri vuodenaikojen kolmiyhteys? Entä löytyykö arkistoistasi menneen ajan saunakuvia? Ja onko kaikista rakkain ja kaunein sauna maan päällä sinun mökkisaunasi? Raati arvioi sekä kuvaan vangittua tunnelmaa, että saunan charmia.

#saunakuva-kilpailu on osa Yle Teeman ja Yle Kulttuurin saunaviikkoja, joiden monissa ohjelmissa käsitellään saunaa eri näkökulmista sekä televisiossa, radiossa että Yle Areenassa. Homman huipennukseksi Teema esittää juhannuspäivän iltana kaksi palkittua ja kansainvälisesti levitettyä suomalaista saunadokumenttia Miesten vuoro (2009) ja Sauna (2007).

Juhannusviikolla pohjoisen miehet tanssivat Teemalla viisiosaisessa ohjelmassa Saunabaletti. Teeman Elävä arkisto on koonnut paketin saunahistoriaa ja -huumoria. Radio Yle 1:ssä käynnistyy Jukka Kuosmasen toimittama Tamminiemen saunassa -sarja ja Minna Joenniemen Rakenna minut -ohjelmassa puhutaan uudesta sauna-arkkitehtuurista.

jalkoja saunassa
jalkoja saunassa Kuva: Yle saunat
Tero Sievi-Korte puhelinkoppisaunassa elokuvassa Miesten vuoro
Tero Sievi-Korte puhelinkoppisaunassa elokuvassa Miesten vuoro Miesten vuoro,teeman dokumentit,saunat
vihta ja löylyastia
vihta ja löylyastia Kuva: Yle saunat

Lähetä kuvasi 22. kesäkuuta mennessä! Paras kuva valitaan juhannusviikolla ja palkitaan saunamaisella palkinnolla.

Kuinka voit osallistua:

Julkaise oma saunakuvasi tunnisteella #saunakuva
Instagramissa,
Twitterissä,
Facebookissa, mutta vainYle Teema Facebook -sivulle jaetut kuvat tunnisteella #saunakuva
tai voit lähettää saunakuvasi meille alla olevalla lomakkeella

#saunakuva -kilpailu on päättynyt. Kiitos kaikille osallistuneille!

Muista kysyä lupa yksityistilanteessa kuvatuilta ihmisiltä. Tutustu Ylen kuvajoukkoistusten pelisääntöihin täällä!
Jos lähetät kuvan lomakkeen kautta, niin muista laittaa mukaan myös yhteystietosi, jotta saamme sinuun yhteyden, jos raati päättää palkita juuri sinut.

 • Uutta testamenttia voi nyt lukea tai kuunnella kännykästä

  Uuden testamentin uusi käännös jakaa mielipiteitä

  Suomen Pipliaseura on päivittänyt Uuden testamentin. Seuran sivuilla tähdennetään, että UT2020 ei ole selkokielinen käännös eikä pyri kosiskelemaan pelkästään nuorisoa. Oletuksena on ollut, että se mikä on ymmärrettävää parikymppisille, on ymmärrettävää myös heitä vanhemmille.

 • Testaa, mikä urbaani hahmo olet!

  Minkälainen kaupunkilainen sielunmaisemassasi piileksii?

  Minkälainen kaupunkilainen sielunmaisemassasi piileksii? Mikä saa sydämesi sykkimään? Asuitpa sitten kiireisten keskustakorttelien sykkeessä tai lyyrisessä maalaismaisemassa, sinuun saattaa kätkeytyä huimapäisen skeittarin elinvoima tai kaupunkiaktivistin yhtenään pulppuava kekseliäisyys. Ammennatko inspiraatiota betoniarkkitehtuurin muodoista vai viihdytkö paremmin korttelisaunan hämärässä?

 • Tulen ajatelleeksi Truman Capotea

  Helsinki Litissä keskusteltiin siitä, kenen totuus on totta.

  Voiko fiktio olla valetta? Kenen totuus pääsee ääneen? Anaïs Ninistä ja Truman Capotesta Vigdis Hjorthiin ja Sisko Savonlahteen kirjailijat ovat kirjoittaneet omasta elämästään sepitettä. Helsinki Lit 2020 Valitut sanat -sarjassa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Kulttuuri