Hyppää pääsisältöön

Mies, etkö osaa pissata? Tässä ohjeet tiukkaan paikkaan

Onko kengilläsi aina pissaa? Puskassa tai wc:ssä hädän keskellä sormi menee suuhun, kun toinen mies ei ole vierellä neuvomassa? Ei hätää, näillä ohjeilla luultavasti selviät kiperistä paikoista.

Pian sinäkin osaat pissata oikein! // Kuva: Kuvat: Tuuli Laukkanen

Miten oikein yksinhuoltaäidin, naisparin tai jonkun muun peniksettömän henkilön pojat selviävät elämän perustarpeesta – seisaaltaan pissaamisesta? Ilmeisesti tämä on joidenkin sosiaalityöntekijöiden mielestä huolestuttava asia, jota pitää pohtia.

Yle Uutisten haastattelemalta pariskunnalta Heidi ja Miia Lampénilta oli kysytty sosiaalitoimistossa, kuka opettaa heidän poikansa pissaamaan seisaaltaan. Pissaaminen saattaa huolestuttaa monia, eikä jännäpissa ole mikään leikin asia. 

Vaan ei enää huolta! Vaikka perheessäsi ei olisi pippeliä entuudestaan paikalla, sinäkin voit oppia seisaltaan pissaamisen salat.

YleX kokosi ohjeet jokaiselle, jota asia mietityttää. Näin se hoituu:

1. Asento

Suoritukseen kannattaa valmistautua harkiten ja vakaalla asennolla. Vessahädän mukana saattaa iskeä hämmennys, mutta ei huolta – aloita tästä: Ota tukeva haara-asento. Varo ettet ota liian leveää asentoa, ettet kaadu. Kätevintä on lantion levyinen haara-asento. Nosta WC-istuimen kansi.

2. Sijainti, sijainti, sijainti

Kuten asunnonvälityksestäkin olemme voineet oppia, sijainti on tärkeää! WC-tiloissa kannattaa asettautua lähelle pönttöä. Turvallisinta on asettautua niin, että penis on kohteen, eli pöntön tai pisuaarin, yläpuolella. Luonnossa pissapaikan löydyttyä ehkä tärkeintä on huomioida tuulen suunta – vastatuuleen pissaaminen ei ole suositeltavaa.

Asento ja sijainti ovat keskeisiä pissauksessa.

3. Kädet peliin

Avaa vetoketju ja ota penis esille. Älä jätä tätä kuitenkaan tähän, vaan ota tärkeät apuvälineet käyttöön: kädet. Ota peniksestä tukeva asento, voit käyttää joko yhtä tai molempia käsiä – tämä on makuasia. Kohdista pönttöön tai pisuaariin. Luonnossa kohdista maahan ja reilusti eteenpäin, varo siis kenkiäsi.

4. Anna mennä

Olet nyt valmis suoritukseen, pissaa. Jos kuitenkin havaitset ongelmia, ja pissa suihkuaa holtittomasti väärään suuntaan, kyse voi mahdollisesti olla esinahasta: vedä sitä hieman taakse. Jatka.

Antaa mennä!

5. Viimeinen pisara

Onneksi olkoon, olet onnistuneesti pissannut! Tärkeä viimeistely on vielä edessä: ravista pippeliä muutaman kerran.

6. Lopuksi

Kätke penis takaisin housuihisi. Tässä tulee kriittinen kohta: sulje sepalus varovasti, ettei käy kivuliasta vahinkoa. Vessan vetäminen on enemmän kuin suositeltavaa. Ja käsien peseminen. Sekä WC-istuimen kannen laskeminen.

Bonusvinkki: muista pestä kädet.

PS. Myös miehet voivat pissata istualtaan.

Jos esimerkiksi sosiaalitoimiston työntekijöitä vielä huolestuttaa, kannattaa muistaa, että myös perheen ulkopuolelta voi hakea neuvoja pissailuun.

Juttu on tehty peniksellisen henkilön neuvojen pohjalta.

EDIT:Jutussa oli aiemmin virhe, sillä WC-istuimen kannen laskemisesta alas ei ollut ohjeissa mainintaa. Ohje lisättiin juttuun 18.55.

Lue myös:

Sosiaalityöntekijät huolestuivat lesboparille syntyneestä lapsesta: Kuka opettaa pojan käymään puskapissalla?