Hyppää pääsisältöön

YleXPopin Etkoilla esiintyvällä Lucaksella on suuret suunnitelmat: "Tavoitteeni ovat ulkomailla"

17-vuotias Lucas hurmaa tällä hetkellä teinityttöjä suomenkielisellä popilla. Kisa pop-taivaalla on jo nyt kovaa, mutta nuori artisti suuntaa askeleensa yhä pidemmälle.

Lucas // Kuva: Sony Music

Espoolainen Lucaskuuluu kovien nuorten suomalaisten poppareiden kaartiin. Artisti on raivannut tiensä Robininja Isac Elliotin vanaveteen sinkuillaan Täydellisen epätäydellinen ja Aurinkoo. Uusimmalle biisilleen 101 prosenttia Lucas on onnistunut nappaamaan niin ikään nousevan popparin Vilma Alinan.

YleXPopin Etkoilla Lahdessa esiintyvä poppari kokee kuitenkin eroavansa muista suomalaisista teini-idoleista. Vaikka Robin laulaa Lucaksen tapaan suomeksi, artistien musiikissa on paljon eroa.

- Mun musiikki on soulpoppia, jossa on paljon akustisia kitaroita, Lucas linjasi aiemmin YleX:n haastattelussa.

Juuri 17-vuotissynttäreitään viettänyt artisti bongattiin suomalaiselle pop-kentälle koulun musiikkiluokasta. Tuottaja Milos Rosas kuuli sattumalta nuoren miehen laulavan ja vakuuttui tämän taidoista. Musiikkia lähdettiin työstämään lähes saman tien, ja viime syksynä aika oli kypsä ensimmäisten sinkkujen julkaisemiseen.

- Jos en olisi päässyt musiikkiuralle, keskittyisin tällä hetkellä varmasti paljon enemmän opiskeluun, Lucas kertoo YleX:n Poikeluksen ja Hätösen haastattelussa.

Vaihtuuko laulukieli suomesta englantiin?

Lucas aloitti aikanaan musiikinteon englanniksi. Kun levy-yhtiö tuli mukaan kuvioihin, laulukieleksi valikoitui helposti suomi.

- Suomessa on paljon helpompaa tavoittaa yleisöä, jos laulaa suomeksi, Lucas sanoo.

Artistin haaveissa on kuitenkin tehdä musiikkia englanniksi ja suunnata sitä kautta yhä kansainvälisemmille markkinoille. Laulukielen vaihdos ei välttämättä siinnä liian kaukana tulevaisuudessa, sillä konkreettisia suunnitelmiakin on jo.

- En tiedä tarkalleen, milloin muutos totetuu. Mutta tämän kuun lopussa lähden Monacoon kirjoittamaan biisejä englanniksi. Tavoitteeni ovat ulkomailla, Lucas kertoo.

Toistaiseksi nuori poppari keskittyy kuitenkin maailmanvalloituksen sijaan enemmän kesän keikkoihin ja debyyttialbumin julkaisuun. Lucaksen ensimmäisen levyn on määrä ilmestyä elokuussa. Pitkäsoitto poikkeaa artistin mukaan monista pop-levyistä monipuolisuudellaan.

- Joskus kun kuuntelen levyjä, niin biisit kuulostavat liian samanlaisilta. Tässä on pari biisiä tanssimusaa, soulia, poppia ja rokkia, Lucas lupaa.

Lucas esiintyy torstaina Lahden nuorisopalveluiden isännöimiillä YleXPop Etkoilla Lahden torilla. Ilmainen tapahtuma alkaa kello 18 ja päättyy kello 20. Lucaksen keikkaa pääsee seuraamaan kello 19.30 alkaen. YleXPopia juhlitaan myös Lahden torilla. Voit lukea lisää 4. kesäkuuta järjestettävästä ilmaistapahtumasta täältä!

Lue myös:

Poikapopparit ovat tulleet jäädäkseen – debyyttialbumin julkaiseva Benjamin vahvistaa buumia

Lucas Piinapenkissä: En halua olla Ed Sheeran

YleX Ensinäyttö: 16-vuotias Lucas laulaa rakkaudesta ja epävarmuudesta – "Haluaisin olla kuin Ed Sheeran"

Etkö pääse Lahteen YleXPopiin? Kuuntele radiota, katso keikat suorana ja tule mukaan menoon somessa