Hyppää pääsisältöön

Ja nyt jotain aivan muuta: Monty Pythonin elokuvauran alku ja loppu Teemalauantaissa 4.6.

Kuva elokuvasta Monty Pythonin paremmat pilat (An now for something completely different).
Monty Python -ryhmän tv-sarjan parhaat sketsit kuvattiin uudelleen elokuvaksi vuonna 1971. Kuva elokuvasta Monty Pythonin paremmat pilat (An now for something completely different). monty pythonin paremmat pilat,Monty Python,Monty Pythonin paremmat pilat,Teemalauantai

Kesäkuu aloitetaan elämän tarkoitusta pohtien, asiantuntevimmassa mahdollisessa seurassa. Monty Python -porukan elokuvat ovat vuosilta 1971 ja 1983, elokuvauran alku ja loppu.

Kuva elokuvasta Monty Pythonin paremmat pilat (An now for something completely different).
Ja nyt jotain aivan muuta! Kuva elokuvasta Monty Pythonin paremmat pilat (An now for something completely different). Monty Python,Monty Pythonin paremmat pilat,Teemalauantai,monty pythonin paremmat pilat
Terry Jones on Mr. Creosote elokuvassa Monty Python – Elämän tarkoitus
Elämän tarkoitus? Terry Jones on Mr. Creosote elokuvassa Monty Python – Elämän tarkoitus Monty Python,Monty Python – Elämän tarkoitus,teeman elokuvat

Kahden Pythonin teemaillan avaa vuonna 1971 valmistunut elokuva And Now for Something Completely Different, suomalaiselta nimeltään Monty Pythonin paremmat pilat. Parempia niistä teki ilmeisesti se, että Monty Python -ryhmä keräsi ensimmäiseen elokuvaansa tv-sarjan Monty Pythonin lentävä sirkus kahden ensimmäisen kauden parhaat pilat ja kuvasi ne uudelleen. Ja ihan mahdottoman hyviähän nämä sketsiklassikot ovatkin, kuolleesta papukaijasta yläluokan idiootteihin ja unkarilaisiin savukkeenostajiin. "I will not buy this record, it is scratched."

Teemalauantain toinen elokuva on Monty Python -ryhmän viimeinen. Monty Python’s The Meaning of Life eli Monty Python – Elämän tarkoitus merkitsi tavallaan ryhmän paluuta sketsiviihteeseen, suurten historiallisten nauruspektaakkelien Holy Grailin ja Brianin elämän jälkeen. Vuonna 1983 valmistuneesta Elämän tarkoitus -elokuvasta lisää täällä.

Teemalauantai 4.6.

 • 21.00 Monty Pythonin paremmat pilat (And now for something completely different), Britannia 1971. Pääosissa Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones ja Michael Palin. Ohjaus Ian MacNaughton. (S)
 • 22.25 Monty Python – Elämän tarkoitus (16) (Monty Python’s The Meaning of Life), Britannia 1983. Pääosissa Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones ja Michael Palin. Ohjaus Terry Jones. (16)

Monty Pythonin paremmat pilat on katsottavissa Areenassa 30 päivän ajan lähetyksen jälkeen.
Elämän tarkoitus on katsottavissa vain suorana, mutta se uusitaan vielä kerran torstaina 30.6. kello 21.50.

Kommentit
 • Taidetta vai mainostemppuja? Banksy valtasi New Yorkin kuukaudeksi

  Dokumentti seuraa salaperäisen taiteilijan happeningia.

  Teeman kuukauden dokumentti seuraa salaperäisen katutaiteilijan kuukauden mittaista vierailua New Yorkissa vuonna 2013. Teemalla sunnuntaina 20.1. klo 12.00, Areenassa 70 päivää Banksy on taiteilija, joka eräiden mielestä ei ole taiteilija; graffitimaalari, joka joidenkin mielestä on myynyt koko aatteen; outsider, joka on tehnyt seinämaalauksista salonkikelpoisia.

 • Uuden Kinon kevät 2019

  Lyhytelokuvia, joita näet televisiosta vain Yleltä.

  Uuden Kinon kevään pääteema on luopuminen. Useassa elokuvassa jokin asia päättyy: nuoruus, tv-sarja, elämä itse, ilkeä kiusaaminen, ystävyys, viattomuus ja lemmikkieläimestäkin täytyy luopua. Toisissa asiat päättyvät onnellisesti ja toisissa huonosti.

 • Olisiko teillä hetki aikaa keskustella Elviksestä?

  "Aika kiehtovan oloinen tyyppi. Kuka hän oli? Oikeasti."

  "Aika kiehtovan oloinen tyyppi. Kuka hän oli? Oikeasti." Elvis Presleylle omistetun Teemalauantain pitkä dokumentti saa Pekka Laineen – sittenkin – innostumaan.

Yle Teema