Hyppää pääsisältöön

YleX:n juontaja pääsi koesoiton kautta bändiin – on nyt yksi Ritareista

Bäkkäri-ohjelman juontaja Kalle Ruusukallio muodostaa jatkossa Ritarit-yhtyeen yhdessä Eva & Manu -duostakin tutun Manun kanssa.

Kalle Ruusukallio muodostaa nyt Ritarien toisen puolikkaan. // Kuva: Ritarit / Annika Miettinen

Toukokuun viimeinen viikonloppu oli monille tuiki tavallinen viikonloppu. Ehkä hymynkare oli tavallista herkemmässä, sillä kesän alkuun oli enää päiviä.

YleX:n Bäkkäri-ohjelman juontajalle Kalle Ruusukalliolle viikonloppu oli kuitenkin todella erityinen: tuolloin myös Uusi Päivä -sarjasta tuttu monitoimimies sai kuulla, että hänet valittiin satojen hakijoiden joukosta kautta Ritarit-yhtyeeseen.

Yhtäkkiä Ruusukallio on mukana yhtyeessä, jolla on levytyssopimus.

- Tämä on suuri kunnianosoitus ja tosi hieno juttu! Olen tyytyväinen itseeni ja tilanteeseen, Ruusukallio sanoo.

Juontaja bongasi Ritarien julkisen ilmoituksen bändijäsenen etsinnästä huhtikuussa. Yhtye tarvitsi Manulle kaveria, bändin toinen osapuoli, Joel ”JJ”Jons jätti yhtyeen. Ruusukallio laittoi lyhyen ja ytimekkään hakemuksen – mutta unohti pian koko jutun, kun kukaan ei ottanut häneen yhteyttä asian tiimoilta.

Toukokuun lopulla Ruusukallio kuitenkin kutsuttiin koesoittoon, johon valittiin lukuisten hakemusten joukosta vain muutamia potentiaalisimpia. Levy-yhtiöllä järjestetyssä tilaisuudessa Ruusukallio lauloi ja soitti sekä itsekseen että yhdessä Manun kanssa. Toisin kuin olisi voinut luulla, juontajaa tilanne ei varsinaisesti jännittänyt.

- Uuden Päivän ja YleX:n kautta olen päässyt sellaisiin vähän vaikeimpiinkin paikkoihin tekemään työtä paineen alla. Se on auttanut ja nostanut itseluottamusta. Tiedän, mitä pystyn tekemään ja uskoin siihen itse, Ruusukallio kertoo.

Pelkkä itseluottamus ei vielä kanna bändiin asti. Ruusukalliolla on myös vahva musiikillinen tausta. Hän on soittanut eri bändeissä ala-asteelta lähtien, esiintynyt useissa paikoissa Turkuhallista räkälöihin ja kirjoittanut biisejä eri bändeille sekä Uusi Päivä -sarjaan.

Kun Manu soitti Ruusukalliolle viime viikonloppuna ja kysyi, haluaako juontaja liittyä Ritareihin, vastaus oli selvä: totta kai.

- Tämä on sellainen tilaisuus, että sitä ei saa kaupasta ostettuna uudestaan.

Kuuntele alta Ritarien kappale Ritari.

Lue myös:

Ritari-kappaleellaan yllättänyt Ritarit-yhtye: Emme jää yhden hitin ihmeeksi

YleX Ensinäyttö: Ritarit haaveilee ensimmäisellä videollaan Jennifer Lawrencesta

Näin taipuu ranskalaiselta popparilta suomen kieli