Hyppää pääsisältöön

"Jouduin lähtemään poliisisaattueessa", "salakuljetin viinaa myslipatukoiden seassa" – Antti Tuisku, Evelina ja muut YleXPop-artistit kertovat hulluimmat festarimuistonsa

YleXPop-artistitkin ovat tehneet niitä perinteisiä festarijuttuja: liikuttuneet yleisössä, salakuljettaneet piilopulloja ja antaneet kaikkensa festarifiiliksissä.

YleXPopin artistit kertaavat kreiseimpiä festarikokemuksiaan.

YleXPop aloittaa vuoden 2016 kuuman festarikesän! Lavalle nousevat Antti Tuisku, Benjamin, Evelina, Nikke Ankara, Venior sekä Tungevaag & Raaban. Mutta ovat nämä artistit bilettäneet festareilla ennenkin.

Mikä keikka sai Evelinan itkemään? Miksi Benjamin joutui ulos poliisisaattuessa? Entä minkä festarikeikkansa Antti Tuisku muistaa parhaiten?

Näin YleXPop-tähdet vastaavat festarislämyyn:

Evelina

Evelinan esikoislevy soi YleX:n Viikon albumina. // Kuva: YleX/Tomi Mikola

Kenen festarikeikka on saanut sinut liikuttumaan?

- Viime kesänä näin Summer Upissa Nicki Minajin. Kun Nickin intronauha lähti soimaan, niin mulla alko kyyneleet valumaan. Mä itkin koko keikan ajan, kaikki meikit ja ripset irti. Muhun ei saanut keikan aikana mitään kontaktia. Se oli diippiä.

Mikä on kreisein festaritarinasi?

- Kerran salakuljetin yksille festarille alkoholia. Olin ostanut pieniä shampoopulloja, joita sitten täytin viinalla ja piilotin rintsikoihin. Eli kun menin festareille, mulla oli isommat bosat kuin sieltä lähtiessä. Lisäksi avasin myslipatukkapaketin veitsellä, tungin sinne pikkupulloja ja liimasin takaisin kiinni.

Antti Tuisku

Antti Tuisku YleXPopissa // Kuva: YleX/Tomi Mikola

Mikä biiseistäsi sytyttää festariyleisön?

- Kun Peto on irti lähtee soimaan, kenenkään ei tarvitse miettiä, mistä on kyse. Avaan keikat usein Pedolla, ja meno mahtava siitä lähtien.

Mikä omista festarikeikoistasi tulee ensimmäisenä mieleen?

- Viime kesä oli kokonaisuudessaan mieleenpainuvin, kun sain esiintyä isoilla festareilla. Jos pitää valita, Ruisrock oli kohokohta. Esiinnyin sunnuntaina kello 15 ja olin varma, ettei mestoilla olisi ketään. Mutta siellähän olikin täysi teltta!

Tungevaag & Raaban

Tungevaag & Raaban YleXPopissa // Kuva: YleX/Tomi Mikola

Mikä on erikoisinta, mitä teille on sattunut festareilla?

- Kerran Ruotsissa sähköt menivät koko festarialueelta. Joka kolmas sekunti ne palasivat ja menivät taas. Se oli hullua, sillä emme voineet tehdä asialle mitään. Yritimme vain pitää fiilistä yllä siihen saakka, että asia saatiin korjattua.

Mitä sellaista tarjoatte yleisölle, johon muut eivät pysty?

- Yritämme tehdä sellaisia mash uppeja, jotka kiinnostavat suomalaisia. Esimerkiksi viime kesänä vedimme Antti Tuiskua Weekend Festivalilla, ja se oli mahtavaa.

Benjamin

Benjamin YleXPopissa // Kuva: YleX/Tomi Mikola

Mikä omista festarikeikoistasi tulee ensimmäisenä mieleen?

- Olen tehnyt vaan yhden festarikeikan Suomessa, Qstockissa viime kesänä. Mutta Espanjassa mulla oli kaksi isoa festarikeikkaa, joissa oli yleisössä noin 30 000 ihmistä. Se oli ihan hullua.

Mikä on kreisein festaritarinasi?

- En ole oikeastaan koskaan ollut yleisönä festareilla. Aiemmin olin liian nuori, ja nyt kun voisin mennä, se on vähän hankalaa. Mutta Espanjassa oli kyllä kreisiä lähteä backstagelta. Bäkkäri sijaitsi ihan keskellä festarialuetta, ja sieltä piti lähteä poliisisaattueessa.

Venior

Venior YleXPopissa // Kuva: YleX/Tomi Mikola

Kenen festarikeikka on saanut sinut liikuttumaan?

- Kaksi vuotta sitten näin Lana del Reyn ruotsalaisilla festareilla. Keikalla oli mahtava fiilis. En liikuttunut kyyneliin asti, mutta sillä keikalla todella rakastuin Lana del Reyhin.

Mitä sellaista tarjoatte yleisölle, johon muut eivät pysty?

- Mulla on omaperäinen ja värikäs esitys. Annan kaikkeni, mitä mulla on. YleXPopissa vedän ekaa kertaa livenä Kesäkumibiisin, tosi jännittävää!

_YleXPop järjestetään lauantaina 4. kesäkuuta Lahden torilla. Voit nähdä kaikki ilmaistapahtuman keikat livenä täältä ja lukea lisätietoja tapahtumasta täältä!_

Lue myös:

Monelta Benjamin esiintyy? Riittävätkö rahani? Tsekkaa kaikenkattava tietopaketti YleXPopiin

Mietityttääkö Kesäkumibiisin sanoitus? Ota haltuun Stay Awake -lyriikat

Tämä studio Lahdessa tekee jättiosan Suomen listamusiikista – vierailimme MGI:n hittitehtaalla