Hyppää pääsisältöön

Kotikatsomo: Hopeanuolet

Hopeanuolet on kolmiosainen road-movie kahdesta naisesta, Ritvasta ja Marja-Leenasta.
Hopeanuolen päärooleissa nähdään Jaana Saarinen ja Heikki Silvennoinen. Hopeanuolet on kolmiosainen road-movie kahdesta naisesta, Ritvasta ja Marja-Leenasta. yle tv1

TV1 sunnuntaina 17. - 31.7.2016 klo 21.05 - 21.50, uusinta tiistaisin n. klo 22.00
Yle Areenassa 7 päivää

Hopeanuolet (7) on kolmiosainen road-movie kahdesta vanhenevasta naisesta, Ritvasta (Jaana Saarinen) ja Marja-Leenasta (Katriina Hyvärinen).

Vastoin kaikkia käsityksiä nämä naiset eivät vietä mitenkään rauhallista elämää. Heitä yhdistää ikä ja sukupuoli, mutta siihen ne yhteneväisyydet loppuvatkin.

Lavuaari ja vitonen

Ritva on vaalea, Marja-Leena tumma. Ritva on puhelias, Marja-Leena sulkeutunut. Ritva on naisellinen, Marja-Leena valtiomiesmäinen. Ritvalla ei ole rahaa, Marja-Leenalla on auto.

Palkittu sarja on veijaritarina pohjoisen sivistysvaltiomme maantieltä. Se kertoo maailmasta, jossa kainalot pestään lavuaarissa ja jossa viitonenkin on paljon rahaa.

Palkittu sarja

Kolmen päivän aikana alati vaihtuvat tilanteet kuljettavat Ritvaa ja Marja-Leenaa halki Suomen. Naisten matka etenee mutkitellen muun muassa Saarijärven, Pieksämäen, Äänekosken ja Vetelin kautta Pohjanlahden rannoille ja Kokkolaan.

Sarja voitti parhaan eurooppalaisen fiktion Prix Europa -palkinnon Berliinissä 2008. Jaana Saarinen sai parhaan naispääroolin Venla-palkinnon 2008. Käsikirjoittajat Kaarina Hazard ja Leea Klemola saivat Venlan parhaasta draamakäsikirjoituksesta.

Elokuvan on ohjannut Auli Mantila. Rooleissa nähdään myös muun muassa Heikki Silvennoinen.

Tuotanto: Yle/Elokuvayhtiö Aamu, 2007. Sarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2010.

Lisää ohjelmasta

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.