Hyppää pääsisältöön

Evelinan kyyneleet, Isac Elliotin yllätys ja Lahti-räppäreiden esiinmarssi – 12 timanttista hetkeä YleXPopista

YleXPop oli täynnä unohtumattomia fiiliksiä. Päivä päättyi uskomattomaan jytkeeseen, kun Tungevaag & Raaban laittoi koko Lahden torin pomppimaan.

YleXPopissa yleisö oli mahtavasti messissä. // Kuva: Tomi Mikola

Huh, mitkä bileet!

Lauantaina järjestetty YleXPop avasi festarikesän seitsemän huippuartistin voimin Lahden torilla. Päivään mahtui uskomattomia keikkoja, yllätyksiä ja mahtava festariyleisö.

Evelina purskahti kyyneliin, Benjamin yllätti faninsa ja Nikke Ankara rokkasi uutta hiustyyliä. Upeasta päivästä inspiroituneena YleX keräsi kokoon ilmaiskonsertin parhaat palat.

1. YleXPopissa huippuyleisö

Musiikkikaupunki Lahti ei todellakaan pettänyt, sillä tänä vuonna YleXPopissa Lahden torilla bailasi yhteensä 14 000 ihmistä.

Kerrallaan keikkoja seurasi noin 8 000 festarivierasta. Peto Antti Tuisku veti eniten innokkaita torille, mutta yleisö oli mukana uskomattomalla energialla koko tapahtuman loppuun asti.

YleXPop teki Lahdessa kävijäennätyksen. // Kuva: Tomi Mikola

2. Isac Elliot yllätti festarikansan

YleXPopin aikana somessa alkoi levitä huhu, että tuttu poppari pyörii tapahtuman backstagella. Innokkaiden toiveet kävivät toteen, kun Isac Elliot toteutti yllätyksensä ja otti YleXPop-lavan haltuun.

Fanien hurjan kiljumisen saattelemana Ikke esitti uuden What About Me -biisinsä.

3. Kesäkumihistoriaa

YleXPopissa tehtiin myös Kesäkumibiisihistoriaa. Kansainvälinen Kesäkumibiisi Stay Awake kuultiin ensimmäistä kertaa livenä. Kesäkumit lensivät yleisöön, kun Tungevaag & Raaban ja Veniorsaivat Lahden torin hyppimään innosta. Stay awake on ensimmäinen kansainvälinen Kesäkumibiisi.

Venior ja Tungevaag & Raaban YleXPopissa // Kuva: Tomi Mikola

4. Evelina liikuttui kyyneliin

Coolin keikan vetänyt poppari Evelina yllätettiin oman vetonsa jälkeen. Juontajat kutsuivat laulajan takaisin lavalle ja antoivat artistille tunnustukset kulta- ja tuplaplatinalevyistä. Sireenit ja Honey-hittien menestys sai Evelinan tunteet pintaan.

- Uskomatonta, että jengi menee Spotifyhin ja valitsee kuunneltavaksi juuri mun biisin, Evelina spiikkasi.

Sitten tunteet ottivat nuoresta artistista vallan ja laulaja herkistyi kyyneliin asti.

5. Nikke Ankara luopui tavaramerkistään

Lahden oman pojan Nikke Ankaran on aiemmin tunnistanut miehen irokeesista. Nyt keesi oli kuitenkin saanut lähteä ja tilalle tullut siilitukka. Räppäri kertoo haluavansa maastoutua uudella tyylillään katukuvaan, mutta kyllä mies yhä tunnistetaan.

- No ei, kyllä ihmiset silti tunnistaa. Vaikka talvella olin pipo päässä, ei se auttanut, Nikke sanoi YleX:n haastattelussa.

Nikke Ankara leikkautti kesätukan. // Kuva: Tomi Mikola

5. Benjamin yllätti faninsa ja tanssi kuin Justin Timberlake

Isac Elliot ei ollut ainoa poikapoppari, joka yllätti faninsa YleXPopissa. Benjaminjärjesti omalla keikallaan unohtumattoman hetken eräälle fanilleen kutsumalla tämän lavalle kanssaan Rich Girl -biisin aikana. Fanityttö puhkesi kyyneliin, kun idoli nappasi tämän lämpimään halaukseen ja ojensi tälle kukkia.

Bemmi esitteli keikalla ensi kertaa tanssitaitojaan livenä. YleX:n haastattelussa artisti kertoi saaneensa vaikutteita tanssiliikkeisiin itse Justin Timberlakelta.

6. Kaunis ja tyylikäs yleisö

Lahtelainen festarikansa ei jäänyt tyylissä kakkoseksi illan artisteille. Yleisön joukossa nähtiin mitä erilaisempia tyylejä, joita YleX kokosi myös YleXPop Looks -juttuun. Lahti näytti vaan todella hyvältä!

YleXPop 2017 käynnissä // Kuva: Tomi Mikola

7. Peto villitsi torin

Eniten festariväkeä YleXPopiin houkutteli Antti Tuisku, eikä Pedon keikka pettänyt taaskaan. Show sai yli 150 Antin keikkaa nähnyt superfaninkin haluamaan jälleen kerran uudestaan Suomen kovimman pop-tähden keikalle. Tuiskun hittikimarassa kuultiin muun muassa biisit Peto on irti, Keinutaan ja Hyökyaalto.

Antti Tuisku YleXPopissa 2016 // Kuva: Tomi Mikola

8. Lahti United vieraili Nikke Ankaran keikalla

Lahtelainen Nikke Ankara otti kotikentän todella haltuun. Räppäri esiintyi koko keikan ajan itsevarmasti ja isolla asenteella. Lahtelaisuuden ytimeen päästiin, kun Ankara marssitti lavalle joukon räppäreitä Lahti United -räppipossesta. Räppäreiden joukko veti yhdessä biisinsä Signaali.

Nikke Ankara toi lavalle Lahti United -räppikollektiivin. // Kuva: Tomi Mikola

9. Venior säväytti hiteillään

Vaikka pop-lupaus Venior on vasta uransa alussa, artistin suurimmat hittibiisit ovat sitäkin kovempia. YleXPop-yleisön Venior sytytti etenkin Na Na Na ja Sugar Rush -kappaleilla. Artisti veti biisinsä upealla energialla ja omaperäisen voimakkaalla äänellään. Viimeisten kappaleiden aikana Lahden tori intoutui tanssimaan Veniorin kanssa.

Venior YleXPopissa 2016 // Kuva: Tomi Mikola

10. Tungevaag & Raaban sai yleisön tamppaamaan

Ruotsalaisnorjalainen DJ-kaksikko Tungevaag & Raaban sai kunnian päättää YleXPop-päivän. Kaksikon hitit saivat Lahden torin tamppaamaan kuin viimeistä päivää. Etenkin Samsara ja Russian Roulette -hittien tahtiin yleisössä pomppivat niin vastavalmistuneet lakkipäätkin kuin nuoremmat koululaisetkin.

11. Poikapoppareiden söpöyden huipentuma

Ihan kuin ei riittäisi, että Isac Elliot ja Benjamin järjestivät kumpikin unohtumattoman yllätyksen YleXPop-yleisölle. Poikapopparit myös antoivat maailmalle tämän yhteiskuvan, jonka Isac Elliot lisäsi Instagram-tililleen. Sanat eivät riitä!

Avaa Instagram postaus

12. Lyömättömät heitti uskomatonta freestyleä

YleX:llä omaa radioshow'taan pitävät rap-kingit Solonen ja Kosola vakuuttivat myös YleXPopissa. Kaksikko viihdytti yleisöä freestyle-seteillään joka tunti. Lahden torilla kuultiin myös Lyömättömien kuuluisaa tavararäppiä, jossa rap-artistit keksivät lennosta riimejä heille annetuista esineistä.

Tällaisia rap-taitoja ei voi selittää, ne pitää kuulla ja nähdä itse!

Juttua korjattu 6.6. klo 10:28: Vuoden 2016 YleXPopissa ei rikottu kävijäennätystä. Vuonna 2008 Helsingin Kaisaniemen tapahtumassa on ollut paikalla arviolta 20 000 ihmistä.

YleXPop parhaat palat -lähetys esitetään Yle TV2:lla sunnuntaina kello 20.05. Kaikki keikkataltioinnit, kuvat, repparit ja yksityiskohdat näet täältä!

Lue myös:

YleXPopissa huippuyleisö: 14 000 ihmistä bailasi Lahden torilla

"Kukaan muu ei duunaa tätä genreä Suomessa kuin mä" – Suomen hypetetyin Evelina hurmasi cooliudellaan YleXPopissa

Miltä Antti Tuiskun YleXPop-keikka näyttää superfanin silmin? Katso Pedon hillitön hittikimara

YleXPop Looks: polttarisankari, poliisi, vloggaaja ja muut tyylikkäät festarivieraat