Hyppää pääsisältöön

"Kukaan muu ei duunaa tätä genreä Suomessa kuin mä" – Suomen hypetetyin Evelina hurmasi cooliudellaan YleXPopissa

Koviksen imago karisi YleXPop-keikan lopussa, kun Evelina liikuttui kyyneliin asti.

Kun Evelinannäkee ensimmäistä kertaa livenä, tulee mieleen, että siinä on todella uskottava mimmi. Laulajan imago on äärimmäisen cool.

Musiikissaan Evelina yhdistää tuoreita urbaaneja soundeja klubibiitteihin. Myös artistin omaleimainen tyyli on erittäin seurattu. Esimerkiksi laulajan tavaramerkkitukka, kahden nutturan kampaus, alkoi yleistyä suomalaisessa katukuvassa pian sen jälkeen, kun Evelina rokkasi tyyliä.

Myös YleXPopin lavalla Evelina edustaa itseään täydellisesti: artisti on oma katu-uskottava itsensä. Lahtelainen yleisö ottaa laulajan vastaan innolla – tekeehän turkulaislähtöinen Evelina musiikkia lähinnä Lahdessa levy-yhtiönsä M-Eazy Musicin tiloissa.

- Ihanaa olla täällä, Lahti todella tuntuu kodilta, Evelina spiikkaa.

Yksi Evelinan keikan kohokohdista onkin lahtelaisräppäri Brädin kanssa tehty Kombo-biisi. YleXPopin yleisö ei joudu pettymään, sillä Brädi kiipeää lavalle Evelinan seuraksi. Rap-kaupunki tuntee biisin kertosäkeen täydellisesti, ja kädet viistävät ilmaa.

Evelina TleXPopissa 2016 // Kuva: Timo Mikola

Suomen fiittikuningatar hallitsee genrensä

Evelina on yksi monista nuorista naisartisteista, jotka ovat nousseet suosituiksi Sanninvanavedessä. Suuri yleisö tuntee Evelinan lähinnä Honey- ja Sireenit-hiteistä sekä artistin lukuisista fiiteistä. Evelinaa onkin hypetetty valtavasti. Moni jo tunnetuimmista nimistä JVG:stä Robiniinon halunnut nuoren laulajan vierailemaan biiseilleen.

Evelina antaa maistiaisen kovista fiiteistään myös YleXPopissa, kun JVG:n Takajeejee saa yleisön nostamaan jälleen räppikädet ilmaan.

Mutta Evelina ei ole vielä mikään koko kansan suosikki.

"Kenelläkään muulla ei oo tää geimi taskussa samalla tavalla kuin mulla."― Evelina

Artistin omista biiseistä vain Sireenit ja Honey saavat koko yleisön todella innostumaan ja laulamaan mukana. Festarikansa alkaa vaatia huutaen Honeya jo ennen kuin kappaleen intro edes pärähtää soimaan. 

Evelina tarvitsee vielä aikaa kasvattaakseen hittikimaraansa lähemmäksi Suomen ykkösnaispoppari Sannia. On kuitenkin muistettava, että Evelinan artistiura on lähtenyt käyntiin isosti vasta viime syksynä ja kesänä – eikä artisti ole vielä julkaissut esikoisalbumiaan.

Muista tulokkaista poiketen Evelinan musiikissa kuuluvat vahvemmin r’n’b- ja klubisoundit.

- Kukaan muu Suomessa ei duunaa tätä genreä. Kenelläkään muulla ei oo tää geimi taskussa samalla tavalla kuin mulla, Evelina pohti ennen YleXPop-keikkaansa.

Evelina YleXPopissa 2016 // Kuva: Tomi Mikola

”En ole vain Instagram-mimmi, joka haluaa laulaa”

Vaikka Evelina on uusi nimi, yleisössä erottuu jo nyt tosifaneja, jotka osaavat Even jokaisen biisin ulkoa. Suurin osa kuitenkin tyytyy katselemaan ja jammailemaan hillitysti. Koko perheen YleXPopissa on varmasti monia, jotka kuulevat nuorisoidoli Evelinasta ensimmäistä kertaa.

Katu-uskottava artisti hallitsee kuitenkin oman genrensä suvereenisti. Evelinan välitön esiintyminen on myös yllättänyt monia. Joidenkin mielikuva tyylitaiturista on muuttunut keikan jälkeen.

- Oon saanut paljon palautetta aitoudesta. Jengi on luullut, että olen vain joku mimmi, joka haluaa vähän laulaa ja poseerata Instagramissa. Kivaa karistaa ennakkoluuloja, Evelina sanoi ennen keikkaa YleX:n haastattelussa.

"Oon saanut paljon palautetta aitoudesta."― Evelina

Artistin YleXPop-päivä huipentuu Honey-hitin jälkimainingeissa, kun juontajat kutsuvat keikkansa päättäneen Evelinan uudestaan lavalle. Vaikka laulajan musiikki ei ehkä vielä ole saavuttanut aivan kaikkia suomalaisia, Sireenit ja Honey-hitit ovat kuitenkin myyneet kultaa ja tuplaplatinaa.

Kun juontajat ojentavat Evelinalle tunnustukset huippusinkuista, artisti liikuttuu kyyneliin asti.

- Uskomatonta, että jengi menee Spotifyhin ja valitsee kuunneltavaksi juuri mun biisin, Evelina spiikkaa ennen kuin tunteet ottavat vallan, eikä puheesta ole tulla enää mitään.

Coolius karisee kauas, kun Evelina sopertaa viimeisen spiikkinsä Lahden torilla, kotikentällään.

- Kiitos kaikille.

Lue myös:

"Jouduin lähtemään poliisisaattueessa", "salakuljetin viinaa myslipatukoiden seassa" – Antti Tuisku, Evelina ja muut YleXPop-artistit kertovat hulluimmat festarimuistonsa

YleXPopin jättiyllätys: Isac Elliot villitsi Lahen torin

Miltä Antti Tuiskun YleXPop-keikka näyttää superfanin silmin? Katso Pedon hillitön hittikimara