Hyppää pääsisältöön

Ensimmäiset fanit pääsivät näkemään Harry Potter -näytelmän – ”Ehkä parasta, mitä olen nähnyt”

Juttu ei sisällä spoilereita Harry Potter and the Cursed Child -näytelmän juonesta.

Juliste Harry Potter -näyttelyssä Pariisissa. // Kuva: EPA / Etienne Laurent

Harry Potter -fanit viettävät ehkä jännittävintä kesää vuosiin.

Heinäkuussa Lontoossa saa ensi-iltansa Harry Potter and the Cursed Child -niminen näytelmä, jossa Potter-tarina saa jatkoa. Kaksiosaisen näytelmän tapahtumat sijoittuvat 19 vuoden päähän Kuoleman varjelukset -kirjan tarinasta.

Onnekkaat harvat ja valitut pääsivät kuitenkin jo tiistaina näkemään näytelmän ensimmäisen osan. Lontoon Palace Theatressa näytelmä esitettiin 1 500 katsojalle, jotka ovat rientäneet postaamaan erittäin myönteisiä arvioita uudesta näytelmästä.

Muun muassa BBC ja Entertainment Weekly kirjoittavat Potter-fanien ylistävästä reaktiosta. Spoilerit yritetään pitää kurissa, sillä katsojat saivat mukaansa pinssejä, joissa luki Keep The Secrets eli Pitäkää salaisuudet.

Myös Potter-sarjan luoja J. K. Rowling on vedonnut katsojiin, jotta he eivät spoilaisi näytelmän yllätyksiä muilta katsojilta.

Harry Potter and the Cursed Child -näytelmä tulee Lontoossa ensi-iltaansa heinäkuun 30. päivä. Näytökset on myyty loppuun jo pitkäksi ajaksi eteenpäin. Näytelmän käsikirjoitus julkaistaan myös kirjana, joka tulee myyntiin heinäkuun 31. päivä – Harry Potterin syntymäpäivänä.

Lue myös:

J.K. Rowling päästi fanit kurkistamaan kulissien taakse – tältä näyttää Potter-saagaa jatkavan näytelmän harjoituksissa 

"Olet suurenmoinen" – ruotsalaisnainen vastusti nyrkki pystyssä uusnatseja, ja nyt myös J.K. Rowling fanittaa häntä

Suomeen puuhataan suurta Harry Potter -fanitapahtumaa – sadat ihmiset innostuivat heti