Hyppää pääsisältöön

Bloomsburyn ryhmä – elämä ja rakkaus

Vanessa Bell (Eve Best), Duncan Grant (Rupert Penry-Jones) ja Virginia Woolf (Catherine McCormack) sarjassa Bloomsburyn ryhmä - elämä ja rakkaus
Vanessa Bell (Eve Best), Duncan Grant (Rupert Penry-Jones) ja Virginia Woolf (Catherine McCormack) Vanessa Bell (Eve Best), Duncan Grant (Rupert Penry-Jones) ja Virginia Woolf (Catherine McCormack) sarjassa Bloomsburyn ryhmä - elämä ja rakkaus Kuva: Ollie Upton/Ecosse Films teeman sarjat,Bloomsburyn ryhmä - elämä ja rakkaus

Kolmiosainen minisarja kertoo Virginia Woolfista ja hänen siskostaan Vanessa Bellista sekä Bloomsbury groupista, 1900-luvun alun Britannian johtavista älyköistä ja heidän mutkikkaista suhteistaan.
Koko sarja Teemalla pakettina lauantaina 18.6. klo 20.00–22.55. Areenassa 7 päivää

Bloomsburyn ryhmän muodosti pieni joukko taiteilijoita ja älyköitä, jotka yrittivät rakentaa menneisyyden kahleista vapaata uutta elämää ja joilla oli suunnaton vaikutus 1900-luvun ajatteluun. Kolmeosainen draama kertoo heidän elämästään neljän vuosikymmenen aikana kuningatar Viktorian kuolemasta toiseen maailmansotaan saakka. Tarinan keskiössä on kahden sisaruksen, Vanessa Bellin ja Virginia Woolfin, tiivis ja usein vaikea suhde, sekä Vanessan monimutkainen liitto taiteilija Duncan Grantin kanssa.

Vasemmalta: Maynard Keynes (Edmund Kingsley), Lytton Strachey (Ed Birch), Duncan Grant (James Norton), Vanessa Bell (Phoebe Fox), Virginia Woolf (Lydia Leonard), David ‘Bunny’ Garnett (Ben Lloyd Hughes), Leonard Woolf (Al Weaver) ja Clive Bell (Sam Hoare)
Vasemmalta: Maynard Keynes (Edmund Kingsley), Lytton Strachey (Ed Birch), Duncan Grant (James Norton), Vanessa Bell (Phoebe Fox), Virginia Woolf (Lydia Leonard), David ‘Bunny’ Garnett (Ben Lloyd Hughes), Leonard Woolf (Al Weaver) ja Clive Bell (Sam Hoare) Vasemmalta: Maynard Keynes (Edmund Kingsley), Lytton Strachey (Ed Birch), Duncan Grant (James Norton), Vanessa Bell (Phoebe Fox), Virginia Woolf (Lydia Leonard), David ‘Bunny’ Garnett (Ben Lloyd Hughes), Leonard Woolf (Al Weaver) ja Clive Bell (Sam Hoare) Kuva: Robert Viglasky/BBC Bloomsburyn ryhmä - elämä ja rakkaus,bloomsburyn ryhmä - elämä ja rakkaus

1900-luvun alussa Britannian yhteiskunta oli valtavan murroksen keskellä. Vanessa, Virginia ja Duncan olivat vallankumouksellisten eturivissä luomassa uutta omalaatuista ja boheemia elämäntapaa. Yhdessä aikakauden loistavimpien ajattelijoiden kanssa – muiden muassa kirjailija Lytton Strachey ja taloustieteilijä Maynard Keynes – he olivat päättäneet vapautua viktoriaanisen ajan perinnöstä.

Vanessa ja Virginia olivat itsepäisiä naisia, jotka saivat luovia vaikeissa ihmissuhteissa ja kokea, miten vapauden tavoittelu ei aina tuota tulosta. Pääsevätkö sisarukset koskaan valoon ahdasmielisten vanhempiensa varjosta vai tekevätkö he itse samat virheet ja laittavat vahingon eteenpäin seuraavalle sukupolvelle?

  • Bloomsburyn ryhmä – elämä ja rakkaus (Life in Squares), Britannia 2015. Tuotanto Ecosse Pictures/BBC. O: Simon Kaijser. N: Phoebe Fox, Lydia Leonard, James Norton, Sam Hoare, Eve Best, Catherine McCormack, Rupert Penry-Jones

Lue lisää:

Englantilainen kesä Teemalla

Teemalauantain ollessa kesätauolla Teemalla nähdään lauantai-iltaisin kesä–heinäkuussa kuusi uutta BBC:n tv-draamaa, Shakespearesta Sadie Jonesiin.

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa