Hyppää pääsisältöön

Diandra muuttui Cheekin ja muiden broidien myötä: "Se porukka on yksi mun elämäni parhaita juttuja"

Huitoo-sinkku esitteli yleisölle uudistuneen Diandran. Popparista on tullut huomattavasti aiempaa rohkeampi erään tunnetun poikaporukan avulla.

Lintsin Peacock-teatteri on Diandralle tärkeä paikka. // Kuva: Ninni Suomalainen/YleX

_Mä oon nuori, mä haluun bailaa, mä kutsun kaikki frendit meille samaan aikaan. Ja ystäviäni kutsun broideiksi. Kun sanon ystävä, meinaan sitä oikeesti. Ja yön yli tanssitaan yhdessä, jos ei palokunta klubii tyhjennä.

_Näin lauletaan Diandran Huitoo-kappaleella, joka esittelee uudistuneen popparin ja on laulajalle henkilökohtaisesti merkittävä. Biisissä lauletaan lähimmästä ystäväpiiristä, broideista.

- Kaikki tässä biisissä pohjautuu tositarinaan, paitsi palokuntajuttu, Diandrakertoo Linnanmäellä.

Kun Didi sai päättää, mikä paikka kuvastaa hänen uraansa parhaiten, laulaja halusi tulla Lintsin Peacock-teatteriin.

Se on ymmärrettävää. Täältä Didin popura alkoi _Idolsin livelähetyksissä vuonna 2012. Pari vuotta sen jälkeen eräänä sateisena iltana koko huvipuisto suljettiin, kun Diandra halusi kuvata Onni on_ -musavideonsa Linnanmäellä. Peacockin teatterilavaan yhdistyvät myös musikaalit ja UMK.

Diandra hengaa avoimesti yli kolmekymppisten räppäreiden kanssa.

Diandra on nyt vasta 21-vuotias, mutta kokenut musiikkimaailmassa todella paljon. Hän esiintyi ensimmäistä kertaa musikaalissa 8-vuotiaana. Syksyllä 2004 Didi voitti Staraoke-lastenlaulukilpailun ja vuonna 2012 17-vuotias popparin alku lauloi tiensä Idols-voittajaksi.

Seuraavana tuli Uuden Musiikin Kilpailu ja kolmas sija.Samana vuonna, julkisuuspyörityksen keskellä Diandra valmistui viulua soittaen muusikoksi Lahden konservatoriosta. Poppari on julkaissut kaksi omaa albumia ja yhden joululevyn. Hän on laulanut niin englanniksi kuin suomeksikin.

Diandran tarina on monella tavalla poikkeuksellinen.

Lapsitähdillä on usein ongelmia aikuiseksi kasvamisessa, mutta Didi on pitänyt pakan aina kasassa. Laulaja on nähty mediassa hymyilevänä naapurintyttönä, josta ei ole revitty yhtäkään kohuotsikkoa.

Nyt nuori aikuinen haluaa karistaa puhtoisen imagonsa. Hän hengaa avoimesti yli kolmekymppisten räppäreiden kanssa, ja Didin ”broidi” Cheek fiittaa vastavuoroisesti Diandran tuoreimmalla Huitoo-sinkulla. Jos Diandra ei vietä vapaa-aikaansa räppäreiden kanssa ”botskilla”, hän järjestää tyttöjen iltoja missiystäviensä Sara Siepin, Sabina Särkän ja Sara Chafakin kanssa.

Kuvakaappaus Jare vs. Cheek -dokumentista.

Broidit huitoo ja huolehtii

Diandra on kasvanut teinistä nuoreksi aikuiseksi julkisuudessa. Aluksi se oli pelottavaa, eikä nuori tähti uskaltanut osallistua julkkisbileisiin. Tahrattomasta imagostaan huolimatta Diandra ei usko olevansa mitenkään poikkeuksellisen fiksu tai hyväkäytöksinen nuori.

- Ihan samalla tavalla teen joskus hölmöjä juttuja kuin kaikki muutkin. En mä kuitenkaan mitään rötöksiä ole tehnyt. Nyt on paljon vapautuneempaa käydä ulkona kuin 18-vuotiaana. En tykännyt silloin käydä missään, koska en tuntenut ihmisiä. Nykyään olen paljon rohkeampi, ehkä ikä on tehnyt mulle hyvää.

Didi on saanut myös uusia ystäviä. Iso kasa ”broideista” on tullut Cheekin eli Jare Tiihosen kautta.

Diandran ja Cheekin yhteistyö alkoi Fiiliksissä-biisin myötä vuonna 2013. Työtoveruus muuttui hiljalleen ystävyydeksi, joka on lujittunut vuosien varrella. Muut broidit ovat myös räppäreitä tai muita viihdealan ihmisiä. Jengiin kuuluu Diandran lisäksi monta kymmentä miestä.

- Olen tutustunut niihin Jaren kautta. Me tehdään vapaalla aina kaikkea hauskaa. Käydään ulkona, ravintoloissa syömässä ja botskilla hengailemassa. Jaren olen tuntenut jo monta vuotta, mutta muihin tutustuin noin vuosi sitten.

- Ehkä olen sellaisessa pikkusiskomeiningissä siellä. Se porukka on yksi mun elämän parhaita juttuja. Kun elämä kolhii, niin se porukka kääntää tilanteen aina auringoksi.

Diandran ja Cheekin välisessä ystävyydessä on selvästi jotain hyvin erityislaatuista. Sen kuulee tavasta, jolla Didi puhuu Jaresta ja muista broideista. Vai milloin viimeksi kollega on kuvaillut Chekkosta sanalla ihana? Ahkera ja päämäärätietoinen perfektionisti ovat yleisemmät kuvailut maamme ykkösräppäristä.

- Nämä pojat ovat tosi ihania. Tykkään niistä ihan kauheasti. Niiden kanssa on tosi turvallinen olo, vaikka aina tapahtuu jotain jännittävää. Saan hirveästi tsemppiä ja hyviä neuvoja niiltä. He ovat isoveljiä mulle. Olen tosi onnekas, että hyviä tyyppejä on löytynyt ympärille. Se on mun elämän yksi suurimmista rikkauksista.

Diandra ei oikein itsekään tiedä, miten hänestä tuli osa jätkäporukkaa. Isossa poikaporukassa hengaaminen on popparille aivan uutta. Hän on aina ennen viihtynyt paremmin tyttöjen kesken. Didillä on kaksi siskoa, muttei yhtäkään biologista veljeä.

"Nämä pojat ovat tosi ihania. Tykkään niistä ihan kauheasti."― Diandra

- Koulussakin meillä oli aina tyttöporukka. Nyt yhtäkkiä onkin iso lössi ihania miespuolisia kavereita. Olen löytänyt sen myötä uusia puolia itsestänikin, kun he ovat niin itsevarmoja. Musta on tullut sosiaalisempi ja uskallan mennä melkein minne vaan. Olen rennompi ja rohkeampi kuin ennen.

21-vuotias Diandra ja 34-vuotias Cheek tulevat erittäin hyvin juttuun ikäerosta huolimatta. Aluksi Didi ihmetteli itsekin, miten broidit jaksavat hengata hänen kanssaan. Mutta kun kysytään, miten veljet kuvailisivat Diandraa, hän vastaa kauniilla tavalla.

- Olen iloinen ja innoissani toisten puolesta. Olen hyvä kuuntelija. Mulle on helppo avautua. Olen aina valmis auttamaan ja elämänjanoinen tyyppi. Ehkä mun broidit on myös vahvistanut joitain puolia mussa.

Cheekin Huitoo-räpeistä päätellen ”broidit” ovat myös erittäin suojelevia ja jopa omistushaluisia Diandraa kohtaan.

_Didi on meiän mimmei. Sä voit katsoo, muttet koskettaa. Kun astut meidän tilaan, kysyn, mitä sä just koit. Sori mut näis pöydis huitoo vaa minä ja mun broidit, Huitoo-_biisillä räpätään.

- He ovat tosi suojelevaisia. Sellaisia isoveljiä, jotka pitävät musta hyvää huolta. Missä vaan ollaan niin katsotaan, että pääsen hyvin kotiin tai jos on joku hankala tilanne, niin apu on aina lähellä. Aina kun alan puhua mun broideista, tulee hymy huulille.

Isojen lavojen vakiovierailija

Broidinsa Jaren ansiosta Diandra on päässyt esiintymään kaikilla Suomen suurimmilla lavoilla. Didi on ollut Cheekin festarikeikoilla mukana Ruisrockia myöten, vieraillut ensimmäisillä isoilla jäähallikeikoilla, ollut Chekkosen rinnalla Stadikalla, laulanut Cheekin paluukeikalla Ratinan stadionilla Blockfesteillä, fiitannut Alpha Omega -kiertueella Suomen suurimmissa jäähalleissa ja niin edelleen.

- Se on niin hurja juttu. Pitää vaan olla tosi kiitollinen, että olen päässyt Jaren messissä isoimpiin juttuihin, joihin voi edes Suomessa päästä.

Diandra ja Cheek Stadikalla. // Kuva: Tomi Mikola

Stadikalla ystävysten yhteisbiisi Fiiliksissä oli keikkasetin kakkoskappale. Se tuli Diandrallekin isona yllätyksenä. Cheek kertoi asian ohimennen keikkamatkalla autossa vilauttamalla Didille Stadikan settilistaa.

- En ollut edes kysynyt, olenko siellä mukana esiintymässä. Jare sanoi mulle, että Fiiliksissä on sitten toka biisi. Mä olin ihan, että what? Siis saan tulla sinne sun kanssa esiintymään tuhansille ihmisille. Ei se mahdu edes mun päähän, kuinka upeita juttuja olen päässyt tekemään.

Studiossa Diandra ei päästä itseään helpolla. Siinäkin suhteessa hänellä ja Jarella on paljon yhteistä. Huitoo-sinkkua hiottiin peräti 10 kuukautta. Cheek tuli helmikuussa mukaan biisintekoon.

- Mitään ei voi laittaa sattuman kaupalla ulos nykyään. Kaikki jutut pitää olla harkittuja. Ja kun tämä biisi kertoo mulle rakkaista ihmisistä ja yksi niistä on vielä mukana tässä kappaleessa. Se on ihan mieletöntä.

Huitoo edustaa suorempaa ja rohkeampaa ilmaisua kuin aiemmat Didin lyriikat. Kappale kiteyttää Diandran tämänhetkisen meiningin täydellisesti. Poppari kasvaa oman porukkansa ympäröimänä, haluaa keskittyä jatkossa urbaanimpaan musaan ja olla rohkeammin juuri sellainen kuin on.

- Mua on ehkä vähän jopa ärsyttänyt se puhtoinen imago. Mä olen vaan ystävällinen, mutta kyllä mäkin teen kaikenlaisia asioita. Pitää vaan katsoa mitä ja missä.

Lue myös:

Cheek tykästyi Diandran biisiin ja halusi mukaan – Huitoo-kappaletta työstettiin Alpha Omega -kiertueella

Cheek ”kuoli” jäähallissa – kuusi mielenkiintoista ja yllättävää faktaa Alpha Omega -kiertueen avausspektaakkelista

Cheekin spektaakkelista ei puuttunut mitään: Suomalainen supertähti osoitti ironiantajunsa ja ampui rahaa yleisöön