Hyppää pääsisältöön

Englantilainen kesä Teemalla

Finn Elliot ja Jocelyn Macnab sarjassa Kotiinpaluu (The Outcast)
Finn Elliot ja Jocelyn Macnab Sadie Jonesin romaaniin perustuvassa draamassa Kotiinpaluu Finn Elliot ja Jocelyn Macnab sarjassa Kotiinpaluu (The Outcast) Kuva: BBC/Nicola Dove Kotiinpaluu,teeman sarjat

Teemalauantain ollessa kesätauolla Teemalla nähdään kuusi uutta BBC:n tv-draamaa, Shakespearesta Sadie Jonesiin.
Kaikki ohjelmat Areenassa 7 päivää

BBC:n draamoja esitetään lauantaisin 18.6. – 30.7. kello 20. Kaikki tulevat katsottaviksi myös Areenaan 7 päivän ajaksi. Elokuussa nähdään Ontto kruunu -sarjan toinen kausi, kolme uutta tv-elokuvaa Shakespearen kuningasnäytelmien pohjalta.

18.6. Bloomsburyn ryhmä – elämä ja rakkaus (12)
Kolmiosainen minisarja kertoo Virginia Woolfista ja hänen siskostaan Vanessa Bellista sekä Bloomsbury groupista, 1900-luvun alun Britannian johtavista älyköistä ja heidän mutkikkaista suhteistaan. Sarja esitetään kolmen tunnin pakettina yhden illan aikana.

25.6. Kesäyön uni (12)
Shakespearen satumainen komedia juhlavuoden uutena tv-versiona, joka on upeaa visuaalista iloittelua. Sovituksen on kirjoittanut Doctor Whon tekijänä tunnettu Russell T. Davies.

Matt Lucas on Bottom draamassa Kesäyön uni
Bottom parka on taiottu aasiksi. Kuvassa näyttelijä Matt Lucas Matt Lucas on Bottom draamassa Kesäyön uni Kuva: BBC/Des Willie Kesäyön unelma,teeman elokuvat

2.7. ja 9.7. Kotiinpaluu (12)
Sadie Jonesin menestysromaaniin perustuva minisarja 1950-luvun Englannista, rakkaudesta, menetyksestä ja pikkukaupungin tekopyhyydestä.

16.7. Sanansaattaja (12)
L. P. Hartleyn klassikkoromaanin sovituksessa Leo-poika viettää viimeistä viattomuuden kesää rikkaan perheen vieraana. Leo ryhtyy perheen tyttären ja tämän salaisen rakastetun viestinviejäksi ja joutuu kohtaamaan aikuisten maailman kovat realiteetit.

23.7. Lady Chatterleyn rakastaja (12)
D. H. Lawrencen kuuluisa ja kohuttu kuvaus sodan arvista ja kielletystä rakkaudesta yli luokkarajojen. Kylmäkiskoisen lordin kaunis vaimo aloittaa kiihkeän suhteen miehensä riistanhoitajan kanssa.

Richard Madden ja Holliday Grainger elokuvassa Lady Chatterleyn rakastaja
Richard Madden ja Holliday Grainger ovat riistanhoitaja Oliver ja Lady Chatterley Richard Madden ja Holliday Grainger elokuvassa Lady Chatterleyn rakastaja Kuva: Hartswood Films/Josh Barratt Lady Chatterleyn rakastaja,teeman sarjat

30.7. Tarkastaja tulee (12)
Nuoren tytön itsemurhaa tutkiva komisario saapuu rikkaan perheen kotiin. Kuulusteluissa paljastuu vanhoja salaisuuksia, eikä kukaan ole syytön.

13.–27.8. klo 21.00 Ontto kruunu
Kolme tv-elokuvasovitusta Shakespearen kuningasnäytelmistä: Henrik VI kahdessa osassa sekä Rikhard III.

Kommentit
 • Historia synnyttää musiikkia, musiikki tekee historiaa

  Sarja historiallisista tapahtumista musiikin kautta.

  Millaista musiikkia soi viime vuosikymmenten historiallisten tapahtumien taustalla? Millaisiin lauluihin kuulennot, sodat ja mullistukset ovat innoittaneet lauluntekijöitä? Kahdeksanosainen sarja tarkastelee lähihistorian merkkihetkiä musiikin kautta, Vietnamista Berliinin muurille, Apollo-lennoista New Yorkin homojen Stonewall-mielenosoituksiin.

 • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

  Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

  Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

 • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

  RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

  Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema