Hyppää pääsisältöön

Kesäyön uni

Kuvassa: Cobweb (Charlotte Blake), Mustardseed (Marlene Madenge), Oberon (Nonso Anozie), Titania (Maxine Peake), Bottom (Matt Lucas), Puck (Hiran Abeysekera), Peaseblossom (Varada Sethu), Moth (Tia Benbow-Hart)
Cobweb (Charlotte Blake), Mustardseed (Marlene Madenge), Oberon (Nonso Anozie), Titania (Maxine Peake), Bottom (Matt Lucas), Puck (Hiran Abeysekera), Peaseblossom (Varada Sethu), Moth (Tia Benbow-Hart) Kuvassa: Cobweb (Charlotte Blake), Mustardseed (Marlene Madenge), Oberon (Nonso Anozie), Titania (Maxine Peake), Bottom (Matt Lucas), Puck (Hiran Abeysekera), Peaseblossom (Varada Sethu), Moth (Tia Benbow-Hart) Kuva: BBC Kesäyön unelma,teeman sarjat

Shakespearen satumainen komedia juhlavuoden uutena tv-versiona, joka on upeaa visuaalista iloittelua. Sovituksen on kirjoittanut Doctor Whon tekijänä tunnettu Russell T. Davies.
Teema lauantaina 24.12. klo 22.05. Areenassa 7 päivää

Ateenan hovissa julma tyranni, diktaattori Theseus, suunnittelee häitä morsiameksi itselleen ryöstämänsä Hippolytan kanssa. Ja toinen nuori neito nimeltä Hermia saa kuolemantuomion omalta isältään, koska hän ei tahdo naida isän valitsemaa sulhasta.

Samaan aikaan Ateenan ulkopuolella metsässä liikkuu salaperäisiä voimia.

Keijujen maan kuningatar Titania ja kuningas Oberon taistelevat keskenään, ja koko maaginen valtakunta vavahtelee perustuksiaan myöten.

Edelleen samaan aikaan: pienessä kyläpahasessa vuoren rinteessä teatteriseurue harjoittelee esitystään ja kinastelee keskenään. Yksi heistä saa kokea elämänsä ihmeellisimmän yön.

Ja kun Ateenan ja metsän voimat törmäävät toisiinsa, se näkyy ja kuuluu kautta maan piirin.

Mm. Doctor Whon kirjoittajana tunnettu Russell T. Davies on sovittanut Shakespearen draaman BBC:lle kirjailijan juhlavuodeksi. Shakespearen kuolemasta on vuonna 2016 kulunut 400 vuotta.

 • Kesäyön uni (A Midsummer Night’s Dream), Britannia 2016. Tuotanto BBC Cymru.
 • Teeman muotiviikko 2017

  Teemalla vietetään taas muotiviikkoa 4. – 10.9.2017.

  Teemalla vietetään taas muotiviikkoa 4. – 10.9.2017. Dokumenteissa nähdään ikäihmisten tyyliä, retromuotia, italialaista ajattomuutta sekä pukukoodeja kautta historian. Lisäksi viikon aikana nähdään arkistoherkkuja ja elokuvia.

 • Elämäntapaintiaaneista nousi kova kohu 1990-luvun alussa

  Elämäntapaintiaaneista nousi kova kohu

  Suomessa nousi 1990-luvun alussa melkoinen mediakohu, kun maahamme saapui niin kutsuttuja elämäntapaintiaaneja. Pääasiassa Ranskasta ja Belgiasta lähtöisin olevat yhteisön jäsenet pukeutuivat kuin intiaanit ja perustivat Kittilän metsiin kylän.

 • Eksoottinen Patakakkonen Pohjoismaissa

  Jaakko Kolmonen vierailee Tanskassa ja Islannissa.

  Patakakkonen-ohjelman kotistudiossa valmistettiin ruokia kaukomailta, mutta lähempiin ruokamaihin Jaakko Kolmonen matkusti itse paikan päälle. Tällä viikolla seuraamme keittiömestaria ja esitämme Kolmosen vierailut Islantiin sekä Tanskaan. Luvassa on siis smørrebrødejä sekä geysir-leipää!

Yle Teema

 • The Jam: About the Young Idea

  Dokumentti legendaarisesta modpunk-bändistä la 12.8. klo 20.

  Dokumenttielokuva legendaarisesta modpunk-bändistä, joka toimi vuosina 1975–82. Mukana arkistojen aarteita, vahva faninäkökulma sekä yhtyeen jäsenten Paul Wellerin, Bruce Foxtonin ja Rick Bucklerin haastatteluja.
  lauantai 12.8. klo 20

 • Don't Think I've Forgotten

  Järisyttävä dokumentti Kambodžan tuhotusta rocksukupolvesta.

  Kertomus Kambodžan tuhotusta rocksukupolvesta on viime vuosien järisyttävimpiä musiikki- ja dokumenttielokuvatapauksia.
  lauantai 19.8. klo 20

 • Jazzia, bluesia, poppia, rockia ja maailman parhaita studiomuusikoita: Teeman musiikkidokumentit kesällä 2017

  Kesäkuu jazzia, heinäkuu klassikoita, elokuussa kasaria.

  Teeman musiikkidokumentit ovat siirtyneet lauantai-iltaan, ja niitä esitetään koko kesä kello 20. Kesäkuu aloitetaan jazzilla, keskikesällä kuunnellaan maailman parhaita studiomuusikoita, elokuussa muistellaan Spandau Ballet'n kahdeksankymmentälukua ja Kambodžan kadonnutta rocksukupolvea. Toiveuusintana nähdään dokumentti Wentus Blues Bandin 20-vuotiskonsertista.

 • Isältä tyttärelle – patriarkaalisen Franzan perheen tarina tasa-arvoisemmaksi muuttuvassa Italiassa

  Patriarkaalisen italialaisperheen tarina 30 vuoden ajalta

  Italialaisessa Isältä tyttärelle -sarjassa (Di padre in figlia) seurataan venetolaisen tislaamoyrittäjän perhettä 1950-luvun lopulta kahdeksankymmentäluvulle. Kiinnostavan sarjan keskiöön nousevat vahvat ja vapautuvat naiset, jotka saavat yhä enemmän jalansijaa yhteiskunnassa. Isältä tyttärelle alkaa Teemalla keskiviikkona 2.8.2017.

 • Eksoottinen Patakakkonen Pohjoismaissa

  Jaakko Kolmonen vierailee Tanskassa ja Islannissa.

  Patakakkonen-ohjelman kotistudiossa valmistettiin ruokia kaukomailta, mutta lähempiin ruokamaihin Jaakko Kolmonen matkusti itse paikan päälle. Tällä viikolla seuraamme keittiömestaria ja esitämme Kolmosen vierailut Islantiin sekä Tanskaan. Luvassa on siis smørrebrødejä sekä geysir-leipää!

 • Amiraali Yamamoto

  Suurelokuva Japanin laivaston komentajasta

  Japanilainen amiraali Yamamoto vastusti sotaa Yhdysvaltoja vastaan mutta päätyi johtamaan sitä maalleen ja itselleen tuhoisin seurauksin.

 • Thomas Crownin tapaus

  Steve McQueen pankkirosvona romanttisessa jännärissä

  Romanttinen jännityselokuva tyylikkäästä pankkirosvosta, joka saa peräänsä sinnikkään vakuutustutkijan.

 • Räsynukke

  Amerikkalaisen rikoselokuvan hurjimpia saavutuksia.

  "Tämä 'musta timantti' on ilmiselvä mestariteos, ainutlaatuinen yhdistelmä periamerikkalaista viattomuuden evankeliumia ja toisaalta psyyken pimeitä ulottuvuuksia."

 • Blue Jasmine

  Woody Allenin draama rahattomasta seurapiirinaisesta

  Woody Allenin draamassa nähdään Cate Blanchett Oscar-roolissa omaisuutensa ja hermonsa menettäneenä seurapiirinaisena.

 • Taidetutkimukset-sarjan kolmannella kaudella etsitään taas kadonneita mestariteoksia

  Kauden taiteilijat ovat Vuillard, Constable ja Gainsborough

  Taidetutkimukset on BBC:n jännittävä sarja, jossa etsitään ja löydetään kadonneita mestariteoksia. Taidetuntijat Philip Mould ja Bendor Grosvenor sekä toimittaja Fiona Bruce perehtyvät teoksiin, joiden he uskovat olevan kuuluisien taiteilijoiden tuntemattomia tai kadonneita töitä ja yrittävät koota todisteet, joilla maailman johtavat taide-ekspertit saataisiin vakuuttuneeksi niiden aitoudesta.

 • Batman

  Batkanava on Teema ja Bat-aika perjantai klo 19

  Vaviskaa Gotham Cityn konnat ja Batmanin arkkiviholliset! Batman valtaa Teeman. Vuoden 2017 aikana nähdään sarjan 1. ja 2. tuotantokausi! Joka perjantai kaksi jaksoa kerrallaan samaan lepakkoaikaan samalla lepakkokanavalla.
  perjantaisin klo 20.00

 • Pyhä hallusinaatio mikä Batman-albumi!

  Katso upea valokuvakooste suomalaisia Batmanejä ennen ja nyt

  Pyhät bikinit! Suomi on täynnä viittasankareita. Katsojat lähettivät meille omia Batman-kuviaan vuosilta 1966–2015. Toinen toistaan hienompia valokuvia on jo liki 150. Katso ja hämmästy!

 • Oi maamme!

  Tee oma videosi arkistofilmeistä

  Yle kutsuu kaikki suomalaiset tekemään arkistofilmeistä uusia lyhytelokuvia ja videotaidetta. Katsojien videoita julkaistaan pitkin vuotta Areenassa, ja syksyllä 2017 parhaista videoista koostetaan ohjelmasarja Teemalle. Oi maamme! on osa Ylen Suomi 100 -ohjelmistoa. Katso täältä ohjeet ja ryhdy leikkaamaan!