Hyppää pääsisältöön

Kotiinpaluu

George MacKay minisarjassa Kotiinpaluu (The Outcast)
George MacKay on Lewis George MacKay minisarjassa Kotiinpaluu (The Outcast) Kuva: Blueprint Pictures Kotiinpaluu,teeman sarjat

Sadie Jonesin romaaniin perustuva minisarja 1950-luvun Englannista, rakkaudesta, menetyksestä ja pikkukaupungin tekopyhyydestä.
Teema lauantaina 2. ja 9.7. klo 20.00. Areenassa 7 päivää

Lewis Aldridge on vain kymmenen vanha nähdessään rakkaan äitinsä traagisen kuoleman. Lewis jää kahden etäisen isänsä Gilbertin kanssa ja tukahduttaa surunsa. Kun isä ottaa itselleen uuden vaimon, joka ei tule toimeen lasten kanssa, Lewis vetäytyy yhä syvemmälle kuoreensa ja alkaa käyttäytyä itsetuhoisesti.

Lewisin ainoat liittolaiset ovat Carmichaelin siskokset Kit ja Tamsin, joiden oma isä kohtelee kaltoin lapsiaan mutta esiintyy kodin ulkopuolella yhteiskunnan tukipylväänä. Tyttöjen tuesta huolimatta Lewisin tukahdutettu raivo kiehuu yli ja hän ryhtyy vaaralliseen, uhmakkaaseen tekoon.

Lewis on jäämäisillään lopullisesti yksin. Pystyykö hän voittamaan pelkonsa ja omat demoninsa ja paljastamaan kotikylänsä idyllisten kulissien takana piilevän tekopyhyyden?

Sadie Jonesin omasta romaanistaan televisiolle sovittama kahden kokoillan jakson minisarja on koskettava tarina rakkaudesta ja surusta.

  • Kotiinpaluu (The Outcast), Britannia 2015. Tuotanto Blueprint Pictures/BBC

Lue lisää:

Sadie Jones ja Juha Itkonen keskustelevat Helsinki Lit -tapahtumassa

Valitut sanat: Kirjoittamisen kauhu ja onni

Kun Juha Itkonen kysyy Sadie Jonesilta, elikö hänen kirjailija-isänsä onnellisen elämän ammatissaan, Jones vastaa: Onko onnellisia kirjailijoita olemassa? Isäni sanoi kerran, että hän on ollut onneton koko pitkän onnellisen elämänsä ajan.

Lue lisää:

Finn Elliot ja Jocelyn Macnab sarjassa Kotiinpaluu (The Outcast)

Englantilainen kesä Teemalla

Teemalauantain ollessa kesätauolla Teemalla nähdään lauantai-iltaisin kesä–heinäkuussa kuusi uutta BBC:n tv-draamaa, Shakespearesta Sadie Jonesiin.

Kommentit

Yle Teema