Hyppää pääsisältöön

Lady Chatterleyn rakastaja

Richard Madden ja Holliday Grainger elokuvassa Lady Chatterleyn rakastaja
Riistanhoitaja Oliver (Richard Madden) ja Lady Constance (Holliday Grainger) Richard Madden ja Holliday Grainger elokuvassa Lady Chatterleyn rakastaja Kuva: Hartswood Films/Josh Barratt Lady Chatterleyn rakastaja,teeman sarjat

D. H. Lawrencen kuuluisa ja kohuttu kuvaus kielletystä rakkaudesta yli luokkarajojen nähdään BBC:n tv-elokuvana.
Teema keskiviikkona 7.2. klo 12.30. Areenassa 7 päivää

Kun Sir Clifford Chatterley palaa kartanoonsa ensimmäisestä maailmansodasta murtuneena miehenä, hänen nuori vaimonsa Constance joutuu sopeutumaan uudenlaiseen elämään. Lordi Chatterley on haavoittunut ja halvaantunut vyötäröstä alaspäin.

Constance yrittää olla miehelleen tukena. Mutta Sir Clifford torjuu puolisonsa avun ja läheisyyden. Constance jää yksin miehensä keskittyessä maidensa ja hiilikaivostensa hoitamiseen.

Pian Constance kiinnostuu miehensä riistanvartijasta Oliverista, joka on myös ollut sodassa ja kotiin palattuaan on paennut ahdistustaan luonnon pariin. Constance on tottunut korkealentoiseen älylliseen seurusteluun taiteellisten ja poliittisesti aktiivisten nuorukaisten kanssa. Oliverin hänessä herättämä täysin fyysinen kaipuu on aivan uusi kokemus. Constancen ja Oliverin ystävyys roihahtaa kiihkeäksi rakkaudeksi, ja kiinni jäämisen riski kasvaa, kunnes skandaalin uhatessa Constance joutuu valinnan eteen.

D. H. Lawrencen kohuromaani, joka aikoinaan kiellettiin Britanniassa rohkean sisältönsä takia, on sovitettu televisioon ja elokuvaksi useita kertoja eri maissa. BBC:n tilaama vuonna 2015 valmistunut tv-elokuva on Jed Mercurion ohjaama ja käsikirjoittama.

  • Lady Chatterleyn rakastaja (Lady Chatterley’s Lover), Britannia 2015. O: Jed Mercurio. N: Holliday Grainger, Richard Madden, James Norton. Tuotanto Hartswood Films/BBC

Lue lisää:

Englantilainen kesä Teemalla

Teemalauantain ollessa kesätauolla Teemalla nähdään lauantai-iltaisin kesä–heinäkuussa kuusi uutta BBC:n tv-draamaa, Shakespearesta Sadie Jonesiin.

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa