Hyppää pääsisältöön

Tubecon on tänä vuonna isompi kuin koskaan – luvassa ennennäkemätön hydrauliikkaprässi-liveshow

Tubettajien ja YouTube-fanien yhteinen miitti Tubecon on ensimmäistä kertaa kaksipäiväinen. Tapahtuma järjestetään Hartwall Arenalla 12.–13. elokuuta.

Tältä näytti Tubeconissa vuonna 2015. // Kuva: Tubecon / Sami Välikangas

Tänä vuonna Tubecon tehdään bulimmin kuin koskaan. Näin kertoo vuoden 2016 Tubeconissa esiintyvä tubettaja Arttu Lindeman.

Kaksi vuotta sitten Tubecon järjestettiin Hartwall Arenan lattiakerroksessa. Viime vuonna tapahtuma laajennettiin areenan toiseen kerrokseen.

Tänä vuonna tapahtuma kasvaa jälleen: vuoden 2016 Tubecon on kaksipäiväinen supertapahtuma, jossa nähdään ennennäkemättömiä esityksiä – ja tehdään ainakin yksi Suomen ennätys.

- Päätimme kasvattaa tapahtumaa, sillä viime vuonna kaikki halukkaat eivät mahtuneet Hartwall Arenalle. Tubeconissa kävi tuolloin 10 000 ihmistä, ja se oli loppuunmyyty, tapahtuman vastaava tuottaja Mikko Silvennoinen kertoo.

Tämän vuoden merkittävin uutuus on Tubecon-perjantai, joka koostuu ainakin kolmesta eri ohjelmanumerosta. Maailmanlaajuiseksi nettihitiksi noussut suomalainen YouTube-kanava Hydraulic Press Channel esiintyy – eli liiskaa erilaisia tavaroita hydrauliikkaprassillä – ensimmäistä kertaa livenä.

"Viime vuonna kaikki halukkaat eivät mahtuneet Hartwall Arenalle."― Mikko Silvennoinen

Perjantaina Tubeconissa tehdään myös Suomen ennätys, kun Hartwall Arenalla järjestetään yhtäaikaa sadan tubettajan meet & greet -tilaisuus. Tilausuuden juontaa YleX:n Supersunnuntaista tuttu Cristal Snow. Tapahtumassa on mukana myös muun muassa Benjamin.

Perjantain päättää Tubecon Loves Music -osio, jossa YouTubesta nousseet artistit tai artistit, jotka ovat aktiivisia YouTubessa, esiintyvät yleisölle.

- Siinä esiintyvät aikakin Hesaäijä, Sima, Pihjala ja Nopsajaksa, Silvennoinen sanoo.

Tubecon Loves Musicin juontaa YouTuben kautta levytyssopimuksen Sony Musicille saanut tubetähti Arttu Lindeman.

- Meillä tubettajilla on enemmän aikaa tavata katsojia ja nettifrendejä, nyt kun tapahtuma kestää kaksi päivää, Lindeman sanoo.

Tubecon-lauantai luvassa on esimerkiksi meet & greet -tilaisuuksia. Illan päättää Tube Awards -gaala, jossa palkitaan vuoden meritoituneimmat tubettajat.

Tubecon 2016 on isompi ja monipuolisempi kuin aiemmin, mutta sen perusidea on yhä sama: tubettajat tekevät tapahtumaa tubettajille ja heidän faneilleen. Tapahtumaan on jo ilmoittautunut 180 kotimaista YouTube-tähteä.  

Tubecon järjestetään Helsingin Hartwall Arenalla 12.–13. elokuuta.

Lue myös:

Tubettaja mmiisas matkusti Norjaan Isac Elliotin kanssa: "Oli mielenkiintoista nähdä, millaista työtä artistin taustalla tehdään"

Vuoden tubettajat Lakko ja mmiisas kehuvat toisiaan: Tämän takia hän ansaitsi voiton

Tältä näytti TubeCon tubettajien ja fanien silmin – bongaatko itsesi kuvista?

Japanilaisesta katumuodista kauluspaitoihin – tältä näytti TubeCon-kansa