Hyppää pääsisältöön

Sami Hintsanen - Nosta lippu salkoon

Nosta lippu salkoon on Kai Hyttisen Suomessa tunnetuksi tekemä Vexi Salmen kääntämä iskelmä, joka on alun perin L. Russell Brownin ja Irwin Levinen kirjoittama kappale Tie a Yellow Ribbon Round the Ole Oak Tree. Alkuperäisesittäjä oli Dawn featuring Tony Orlando.

Kappale oli maailmanlaajuisesti suosittu vuonna 1973. Se nousi ykkössijalle esimerkiksi Yhdysvalloissa, Britanniassa ja Australiassa. Billboard arvioi vuonna 2008 kappaleen sijalle 37 kaikkien aikojen hittikappaleiden listassa. Sekä alkuperäisessä että suomalaisessa versiossa vankilasta vapautunut mies pyytää kaivattuaan jättämään näkyvän merkin, jos on vielä tervetullut palaamaan. Alkuperäisversiossa mies pyytää kiinnittämään keltaisen nauhan vanhaan tammeen, suomalaisessa versiossa nostamaan lipun salkoon. Alkuperäistekstin viittaama keltainen nauha tunnetaan symbolina, jolla nainen ilmaisi uskollisuuttaan poissaolevalle - esimerkiksi vankilassa tai armeijassa olevalle - rakastetulleen. Kummassakin kappaleen versiossa on onnellinen loppu, suomalaisversiossa mies näkee lippusalon kokonaan lipuin koristeltuna. Alkuperäisversiossa mies pyytää bussikuskia tarkistamaan, näkyykö puussa keltaista nauhaa, ja niitä onkin sata. Kai Hyttinen on laulaja-näyttelijä, joka lauloi 1970-luvulla hittejä toisensa perään. Sittemmin hän laajensi näyttelemiseen ja on esiintynyt monissa elokuvissa, tv-sarjoissa ja teatterissa.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Tartu mikkiin

 • Hyvää joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua!

  Tartu Mikkiin toivottaa sinulle ikimuistoista joulua! Oi jouluyö -klassikossa tunnelmoivat Diandra, Saara Aalto, Mikko Leppilampi, Lauri Mikkola ja Sami Hintsanen sekä Eeva Konnun johtama Tartu Mikkiin -bändi.

 • Sami Hintsanen - All You Need Is Love

  Rakkautta, sitä me kaikki tarvitsemme.

  All You Need Is Love on legendaarisen The Beatles -yhtyeen kappale ja John Lennonin sävelkynästä syntyisin; kappale on merkattu myös McCartneyn nimiin.

 • 27.8. Toiveuusinta: Kuunkuiskaajat vs. Finlanders

  Kuunkuiskaajat ja Finlanders tarttuvat mikkiin!

  Lauantaina kansanmusiikki ja kansan musiikki kohtaavat, kun erityyppisen musiikin edustajat laittavat laulaen Tartu Mikkiin -sammon uumenissa! Tanssimusiikin kilometrimittari nakuttaa kompaten ja Mediapoliksen kanteleessa soi ainakin sata kuulasta kieltä.