Hyppää pääsisältöön

Suomalaiskaksikko tavoittelee uransa suurinta turnausvoittoa Manilassa

Team Liquid Dota 2 -joukkue. Keskellä suomalainen Lasse "MATUMBAMAN" Urpalainen, oikealla puolellaan Jesse "JerAx" Vainikka.
Team Liquid Dota 2 -joukkue. Keskellä suomalainen Lasse "MATUMBAMAN" Urpalainen ja hänen oikealla puolellaan Jesse "JerAx" Vainikka. Team Liquid Dota 2 -joukkue. Keskellä suomalainen Lasse "MATUMBAMAN" Urpalainen, oikealla puolellaan Jesse "JerAx" Vainikka. Kuva: Team Liquid kilpapelaaminen

Team Liquid -joukkueen suomalaiskaksikko Jesse "JerAx" Vainikka ja Lasse "MATUMBAMAN" Urpalainen ovat varmistaneet joukkueensa kanssa paikan kolmen parhaan joukkoon Dota 2:n kevään Major-turnauksessa. Manilassa pelattava turnaus huipentuu sunnuntaina pelattaviin mitalipeleihin.

Vuoden toinen Dota 2 Major-turnaus alkoi reilu viikko sitten Manilassa, Filippiineillä, johon 16 joukkuetta ympäri maailmaa matkusti taistelemaan yhteensä kolmen miljoonan dollarin palkintopotista. Yksi turnauksen ennakkosuosikeista on ollut alusta asti suomalaiskaksikko Jesse "JerAx" Vainikan ja Lasse "MATUMBAMAN" Urpalainen tähdittämä Team Liquid -joukkue, joka suuntasi turnaukseen allaan tuore EPICENTER-turnausvoitto.

Team Liquid voitti oman lohkonsa kaatamalla ruotsalaisen Alliancen sekä malesialaisen Fnaticin. Kaksiosaisissa pudotuspeleissä Team Liquid hävisi ensimmäisen ottelunsa korealaiselle MVP Phoenix -joukkueelle suoraan kahden pelin päätteeksi.

Vainikan ja Urpalaisen matka on kuitenkin jatkunut alemmassa ottelukaaviossa aina toiseksi viimeiselle kierrokselle asti, kun Liquid on kaatanut matkan varrella compLexity-, Natus Vincere-, Fnatic- ja LGD Gaming -joukkueet häviämättä peliäkään. Liquid on varmistanut kolmannella sijallaan vähintään 315 000 dollarin tienestit.

Liquid taistelee finaalipaikasta sunnuntaiaamuyöllä kello 05 alkavassa ottelussa kiinalaista Newbee-joukkuetta vastaan. Paras kolmesta -sarjan voittaja kohtaa finaalissa syksyn Major-turnauksen Frankfurtissa voittaneen OG-joukkueen sunnuntaiaamuna kello 10:ltä.

Otteluita voi seurata englanniksi turnauksen viralliselta Twitch.tv-kanavalta. Lähetyksiä tehdään myös muilla kielillä, mukaan lukien suomeksi, joita voi selata Twitch.tv:n Dota 2 -osiosta.

Manila Majorin kolme parasta joukkuetta palkitaan seuraavasti:

  1. 1 110 000 $
  2. 405 000 $
  3. 315 000 $

Team Liquid sijoittui maaliskuun alussa pelatussa edellisessä Major-turnauksessa toiseksi hävittyään finaalissa Team Secretille. Shanghaissa pelatusta Major-turnauksesta Liquid nettosi 405 000 dollaria, jonka myötä Vainikka ja Urpalainen nousivat turnausvoittojen perusteella Suomen eniten tienanneiksi kilpapelaajiksi.

Kommentit