Hyppää pääsisältöön

Kultaranta-keskustelut

Kultaranta-keskusteluja isännöi tasavallan presidentti Sauli Niinistö Naantalissa 19. - 20. kesäkuuta.
Kultaranta-keskusteluja isännöi tasavallan presidentti Sauli Niinistö Naantalissa. Kultaranta-keskusteluja isännöi tasavallan presidentti Sauli Niinistö Naantalissa 19. - 20. kesäkuuta. yle tv1

TV1 maanantaina 20.6.2016 klo 9.30 - 11.00, 11.30 - 13.00 ja klo 21.00 - 21.30
Katsottavissa Yle Areenassa

Kultaranta-keskustelujen aiheena on tänä vuonna Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyö sekä Pohjois-Euroopan turvallisuus. Tapahtuman pääpuhuja on Ruotsin pääministeri Stefan Löfven.

Yle näyttää suoraa lähetystä Kultaranta-keskusteluista, jotka tasavallan presidentti Sauli Niinistö isännöi Naantalissa 19. - 20. kesäkuuta.

Kultaranta-keskusteluita voi seurata suorana TV1:llä, Yle Areenassa ja Yle Femmalla. Yle Uutiset kokoaa tapahtuman puheenaiheet netissä, radiossa ja tv:ssä.

Ruotsin pääministeri puhuu sunnuntaina

Tilaisuuden avaa tasavallan presidentti Sauli Niinistön puheenvuoro sunnuntaina 19.6. Niinistön sekä pääministeri Stefan Löfvenin puhe nähdään suorana Yle Fem -kanavalla ja Areenassa klo 18.30 alkaen.

Turvallisuuskeskustelu maanantaina klo 9.30

Maanantaina 20.6. ohjelman käynnistää Ykkösellä suorana klo 9.30 nähtävä keskustelu Itämeren ja Pohjois-Euroopan turvallisuudesta.

Paneelikeskusteluun osallistuvat kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.) ja suurlähettiläs René Nyberg sekä Ruotsista kansanedustaja, puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Allan Widman ja suurlähettiläs Mats Bergquist. Keskustelun vetäjänä toimii kansanedustaja Carl Haglund (r.).

EU:n tulevaisuus -keskustelu maanantaina klo 11.30

Maanantain toisessa, suorana klo 11.30 nähtävässä keskustelussa pohditaan EU:n tulevaisuutta.

Mukana ovat Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä, kansanedustaja Kai Mykkänen (kok.), Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen ja europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk.).

Keskustelua vetää Ylen ulkomaantoimituksen päällikkö Elina Ravantti.

Työryhmien keskusteluja Yle Areenassa

Iltapäivällä pohditaan maahanmuuttajien kotoutumista, Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyötä sekä arktista yhteistyötä pienemmissä työryhmissä.

Työryhmäkeskustelujen antia voi seurata suorana Yle Areenassa klo 16.30 alkaen.

Niinistö A-studion vieraana Kultarannassa

Kultaranta-keskusteluiden puheenaiheita kootaan yhteen klo 21 A-studion erikoislähetyksessä, jonka vieraaksi saapuu tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Suoran lähetyksen Kultarannasta juontaa Jan Andersson.

Neljättä kertaa järjestettäviin Kultaranta-keskusteluihin on kutsuttu noin sata keskustelijaa yhteiskunnan eri tahoilta Suomesta ja Ruotsista. Keskusteluita käydään sekä suomeksi että ruotsiksi. Lähetyksissä on kuunneltavissa suomenkielinen simultaanitulkkaus.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.