Hyppää pääsisältöön

Karri Koiralta vihdoin uutta musiikkia: "Välillä mietin, kehtaanko lähteä keikalle samoilla vanhoilla biiseillä"

Karri Koiran Yks-biisi ei syntynyt helposti, kun paineet saivat muusikon yrittämään liikaa.

Karri Koira // Kuva: YleX/Nadja Kamara

Vuonna 2012 Karri Koiran nimi oli esillä lähes jatkuvasti. Artistin debyyttialbumi K.O.I.R.A. oli valloittanut niin fanit kuin kriitikotkin. Kun albumi ja sen sinkut myivät kultaa, lähes jokainen suomalainen tiesi, kuka on Karri Koira.

Vaikka esikoislevystä on vierähtänyt jo melkein neljä vuotta, yleisö ei ole unohtanut Karri Koiraa. Kun vasta julkaistu Yks-sinkku antoi odottaa itseään, laulaja keikkaili ahkerasti yhdessä aisaparinsa, räppäri Ruudolfinkanssa. Yleisöt ovat olleet isoja ja innokkaita.

- Oon äimänkäkenä, että ihmiset on jaksaneet käydä keikoilla ja kysellä uuden musiikin perään, Karri Koira kertoo Uuden musiikin iltavuoron haastattelussa.

Yleisön kiinnostus asetti kuitenkin paineita uusien biisien luomiselle. Karri Koiran mukaan oli vaikeaa antaa musiikin syntyä luonnostaan, kun aiemmat biisit olivat nousseet niin hurjaan lentoon.

- Tein kyllä koko ajan uutta musaa, mutta yritin liikaa. Lopulta pääsin eroon yliyrittämisestä, ja musanteko helpottui, artisti sanoo.

Vajaa neljä vuotta on nykyisessä musiikkibisneksessä kuitenkin suhteellisen pitkä julkaisutauko. Artistit puskevat usein sinkkua toisensa jälkeen, eikä kokonainen albumi välttämättä valmistu koskaan.

- Nykyään ihmiset tykittää musaa ulos, ja joskus siinä kärsii laatukin. Mulle ei ole luontaista tehdä biisiä päivässä, vaan mun musiikin ja ideoiden pitää antaa marinoitua, Karri Koira luonnehtii.

"Mitäköhän yleisö tästä kelaa?"

Karri Koira myöntää, että keikkailu alkoi julkaisutauon aikana tuntua välillä vaikealta. Settilista koostui lähinnä K.O.I.R.A.-levyn biiseistä höystettynä Ruudolfin hiteillä.

- Joskus tuli sellainen fiilis, että kehtaako näiden samojen, vanhojen biisien kanssa lähteä keikalle. Mielessä pyörii, että mitäköhän yleisö tästä kelaa, Karri Koira sanoo.

Epäilykset osoittautuivat kuitenkin keikka toisensa jälkeen artistin mukaan turhiksi. Ihmiset eivät nähneet julkaisutaukoa yhtä kriittisesti kuin artisti itse.

- Jengi on tullut keikoille kuuntelemaan musaa ja viihtymään. Siinä on tajunnut, miten siistiä hommaa saan tehdä. Olen tosi kiitollinen.

Uusi Yks-biisi on saanut Koiran aiempien julkaisujen tapaan lähes poikkeuksetta hyvää palautetta. Artisti haluaisi jopa kuulla hieman sorääniäkin kappaleesta.

- Toivoisin joskus haukkujakin. Mutta ehkä en vielä ole tarpeeksi iso, että dissaajat sanois mielipiteensä ääneen.

Lue myös:

Karri Koira puhuu ystävyydestä SuomiLOVEssa: Täytyy huolehtia, että ystävällä on kaikki hyvin

Karri Koira yllätti faninsa mahtipontisella parkkihallishow'llaan – katso SuomiLOVE-video

Blockfestin tarina: Kaveriporukan unelma kasvoi Pohjoismaiden suurimmaksi hip hop -festariksi