Hyppää pääsisältöön

16 Jamie Oliverin kokkiohjelmaa ja muut superit kesäuusinnat – katso tv-vinkit lomalöhöilyyn tästä

Kesällä pääsee fiilistelemään muun muassa Viinapäivä-sketsiä, Salkkareiden hurjia juonenkäänteitä ja urheilun Supertähtien bondailua.

Jamie Oliverin näkee kesällä AVAlla 16:ssa eri ohjelmassa.

Ei kesää ilman sarjauusintoja. Tänä kesänä ohjelmistossa pyörivät jälleen tutut sarjat, joiden joukossa on niin helmiä aivan viime ajoilta kuin vuosienkin takaa.

YleX kokosi yhteen kesän tv-tarjonnan kohokohtia.

Alkupalaksi

16 Jamie Oliverin kokkiohjelmaa AVAlla

Näyttää vahvasti siltä, että julkkiskokki Jamie Oliver on AVA-kanavan kesän kuningas. Oliverin sarjoja tulee moneen lähtöön. Osasta sarjoista nähdään vain yhden jakson maistiainen, kun taas joitakin esitetään kanavalla myös kokonaisuudessaan.

Sarjoista mukana ovat:

Jamie Oliver Italiassa
Jamie Oliver kokkaa kalaa
Jamie Oliverin Australian päiväkirja
Jamie Oliverin etniset herkut
Jamie Oliverin helpot herkut
Jamie Oliverin herkullinen Iso-Britannia
Jamie Oliverin kokkikoulu Australiassa
Jamie Oliverin kotona
Jamie Oliverin kouluruokaa
Jamie Oliverin possukoulu
Jamie Oliverin ruokapaljastukset
Jamie Oliverin ruokavallankumous
Jamie Oliverin säästöateriat
Jamie's Sugar Rush
Jamien superruokaa
Jamien lohturuokaa

Sketsiviihdettä

Siskonpeti – kaikki kaudet Areenassa 1.6. alkaen

Siskonpeti tarttuu suomalaiseen arkeen tavalla, joka samaan aikaan naurattaa ja aiheuttaa valtavaa myötähäpeää. Sketseissä ollaan kiusallisissa kesäjuhlissa, viinakaupoilla ja baarissa seurustelukumppania etsimässä. Siskonpedin kaksi kautta antavat siis hyviä vinkkejä perisuomalaiseen kesänviettoon.

Ketonen & Myllyrinne – 2. kausi lauantaisin 19.30 MTV3:lla 25.6. alkaen

Näyttelijät Kari Ketosen ja Ville Myllyrinne nähdään tänä kesänä nimikkosarjansa kakkoskaudella. Mukana on tuttuja hahmoja, kuten taikatemppuja tekevä kirurgi.

Jopet-show – kaikki tuotantokaudet Areenassa 1.8. alkaen

Vuonna 2005 alkanut Jopet-show antoi suomalaisille viisi kautta Jope Ruonansuun viihdettä. Jotkut Jopen hahmoista jäivät elämään vielä vuosiksi sarjan loppumisen jälkeenkin. Esimerkiksi ristiriitaisesti puhuvan sivupersoonamiehen Risto Jarvan muistaa moni.

Jopet-show'ta on Areenassa viisi kautta. // Kuva: Yle

Vintiöt – arkisin 19.00 Subilla 15.7. alkaen

Vintiöt tuovat kesään suomalaista sketsihuumoria 1990-luvun puolestavälistä. Klassikkosarjassa nähdään tuttuja näyttelijöitä Samuli Edellmanista ja Juha Veijoseen. Vintiöistä nähdään kesällä myös koostesarjat Vintiöiden kosto ja Vintiöt Total Remix.

Tosi-tv:tä

Suomen Huutokauppakeisari – 4. kausi tiistaisin kello 21

Palsanmäen huutokaupan Aki ja Heli ovat jo jonkin aikaa olleet Suomen rakastetuimpia tosi-tv-julkkiksia. Kaksikko tekee tänä kesänä kauppoja muun muassa Apulannan Sipe Santapukin ja myyntimies Jethro Rostedtin kanssa.

Supertähdet – maanantaisin 19.30 Nelosella 4.7. alkaen

Viime keväänä suomalaiset urheilustarat kokoontuivat Teemu Selänteen johdolla Kaliforniaan. Vain elämää -tyyppisessä sarjassa urheilijat jakoivat kokemuksiaan uriltaan ja ihan vaan bondailivat yhdessä.

Supertähdissä nähdään muun muassa Kalle Palander, Teemu Selänne, Markus Grönholm, Jarkko Nieminen ja Kiira Korpi // Kuva: Nelonen

Ensitreffit alttarilla – kaikki kaudet tiistaisin 20.00 AVAlla alkaen 21.6.

Ensitreffit alttarilla herätti jo ennen alkamistaan paljon ihmetystä. Siis oikeasti sinkut tapaavat ensimmäistä kertaa toisensa alttarilla?

Nyt on mahdollista seurata rakkaustarinoiden kehitystä uudestaan. Ensimmäisen kauden pareista yksi on edelleen yhdessä. AVAlla tutustutaan myös muiden maiden Ensitreffit alttarilla -ohjelmiin. Kanavalla nähdään perjantaina aamupäivisin ensin Ruotsin, sitten Tanskan ja viimeisenä USA:n versio suosikkirealitystä.

Elokuvia

21 James Bond -leffaa – maanantaista torstaihin 21.00 Nelosella 11.7. alkaen

Tuntuu, että Bond-elokuvia ei voi koskaan näyttää televisiossa liian monta kertaa. Tällä kertaa elokuvat lähtevät liikkeelle ensimmäisestä Bond-seikkailusta Tohtori No ja päättyvät vuonna 2002 julkaistuun Kuolema saa odottaa -rymistelyyn. Kotisohvilla voidaan taas siis kiistellä esimerkiksi siitä, oliko yhden Bondin mies George Lazenby todella niin keskinkertainen kuin jotkut väittävät.

Taru Sormusten Herrasta – Yle TV2:ssa 29.7., 30.7. ja 31.7. kello 21

Kesällä luvassa on myös fantasiaseikkailujen aatelia, kun Taru Sormusten Herrasta -trilogia näytetään peräkkäisinä päivinä. Jos jostain syystä on jäänyt paitsi Sormuksen Ritarien matkasta, vielä ei ole liian myöhäistä. Fantasiafaniksi voi alkaa koska tahansa.

TSH-trilogian ytimessä seikkailevat Sam ja Frodo. // Kuva: Yle

Komediaa

Kimmo - kaikki kaudet Areenassa 1.7. alkaen

Näyttelijä Jussi Vatasen tulkitsema Kimmo on valloittanut suomalaisten sydämet kahdella tuotantokaudellaan. Kolmekymppisen Kimmob elämästä puuttuu selkeä suunta ja tililtä kate. Miehen absurdeissa seikkailuissa pyörivät mukana muun muassa ihastus Ulla (Pamela Tola) ja ystävä Rönni (Mikko Leppilampi). Kimmosta on luvassa uusia jaksoja marraskuussa, joten nyt on oikea ottaa komediasarja haltuun.

Draamaa ja seikkailua

Duudsonit – 1. ja 2. kansainvälinen kausi arkisin 19.00 Subilla

Kesällä pääsee näkemään, miten Duudsoneiden maailmanvalloitus todella alkoi. Kahdella kansainvälisellä kaudella nelikko vierailee muun muassa Yhdysvalloissa ja Australiassa. Entä miten käy kun Duudsonit räjäyttävät talonsa? Tai kun kaverukset saavat panssarivaunun?

Duudsonit ovat hauskuuttaneet suomalaisia jo 15 vuoden ajan. // Kuva: Rabbit Films Oy / promokuva

Salatut Elämät – uusintoja alkaen jaksosta 2133 arkisin 17.25 MTV3:lla alkaen 20.6.

Salkkarien ystävät pääsevät jatkamaan siitä, mihin viime kesänä jäätiin. Viime kesän jaksoissa Peppi sekaantui huumeisiin ja päätyi lopulta vieroitusklinikalle. Uusinnat jatkuvat jaksosta 2133: Topin kengät sopivat Jirin jälkiin. Jaksot on alunperin esitetty tv:ssä vuosina 2011–2012. Arki-iltaisin Salkkari-putki kestää joka päivä kolmen jakson verran.

Neiti Marple – 3 kautta TV1:llä sunnuntaisin 18.55

Neiti Marple on Agatha Christien rikosromaaneista tuttu rakastettu etsivä. Neiti Marple ratkoo rikoksia puolitoista tuntia kestävissä jaksoissa. Vuosina 2004–2007 valmistuneiden tv-tulkintojen nimiroolissa nähdään Geraldine McEwan.

Lue myös:

Salkkareista nähdään 3000. jakso – mutta nämä överit saippua-juonenkäänteet sarja voisi vielä tehdä

Duudsonit teki historiaa: ensimmäinen suomalainen YouTube-kanava, jolla on yli kaksi miljoonaa tilaajaa

Muistatko vielä Palanderin ja Selänteen tasa-arvopuheet? No, yhdenvertaisuuden saavuttaminen urheilussa on vielä kaukana