Hyppää pääsisältöön

Kotikatsomo: Alavilla mailla hallanvaara

Kolmiosainen tarina kertoo muutamasta alkukesän päivästä pienessä eteläpohjalaisessa kylässä.
Annen roolia näyttelee Johanna Kokko ja Hannua Aarni Kivinen. Kolmiosainen tarina kertoo muutamasta alkukesän päivästä pienessä eteläpohjalaisessa kylässä. yle tv1

TV1 sunnuntaisin 7. - 21.8.2016 klo 21.05 - 21.55, uusinta tiistaisin n. klo 23.40
Yle Areenassa 30 päivää sekä koko sarja katalogina 21. - 27.9.2016.

Kurikkalaisen kirjailijan Tuula Kuittisen kirjoittama tarina kertoo muutamasta alkukesän päivästä pienessä eteläpohjalaisessa kylässä.

Anne (Johanna Kokko) saapuu viidentoista vuoden jälkeen kotiin hautaamaan äitinsä. Hän on suuttunut veljelleen Jukalle (Henri Halkola), joka pilasi aikanaan hänen ylioppilasjuhlansa.

Anne haluaa nopeasti takaisin Helsinkiin, mutta useista hallaöistä selvinneet kotikyläläiset kuten Hannu (Aarni Kivinen) saavat muutoksen aikaan. Nuori nainen huomaa olevansa elämänsä tienhaarassa.

Kolmiosaisessa draamasarjassa elää vakavan pohjavireen alla lakeuden kansan moniselitteinen huumori ja aito viisaus.

Muissa rooleissa nähdään Heikki Kujanpää, Eija Varima, Marja Myllylä, Outi Alanen, Annu Valonen, Juha Lagström, Panu Vauhkonen, Mona Kruger, Minna Kangas ja Mikko Rantaniva.

Ohjaaja: Kirsi Liimatainen. Tuottaja: Jussi Niilekselä. Tuotanto: Yle, 2011. Draamasarja on esitetty Ykkösellä edellisen kerran vuonna 2011.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.