Hyppää pääsisältöön

ENCE:n matka DreamHackeilla alkaa lauantaina

ENCE eSports -joukkue DreamHack Tours -tapahtumassa
ENCE eSports kisaa Ruotsissa 18.-21. kesäkuuta. ENCE eSports -joukkue DreamHack Tours -tapahtumassa Kuva: DreamHack kilpapelaaminen

DreamHack Summer 2016 -tapahtuma järjestetään Jönköpingissä, Ruotsissa, 18.-21. kesäkuuta. Tapahtuman yhteydessä pelataan 100 000 dollarin Counter-Strike: Global Offensive -turnaus, jossa kilpailee suomalainen ENCE eSports -joukkue.

Suomalainen ENCE eSports Counter-Strike: Global Offensive -joukkue matkaa Ruotsiin maailman suurimpaan verkkopelitapahtumaan DreamHackiin, joka on yksi elektronisen urheilun vuoden kohokohdista. Tapahtuma kerää yli 20 000 pelaamisesta ja tietokonekulttuurista kiinnostunutta kävijää neljän päivän aikana.

Tänä vuonna DreamHackeilla pelataan 100 000 dollarin CS:GO-turnaus, johon osallistuu kahdeksan joukkuetta. ENCE:n lisäksi matkan Jönköpingiin tekevät esimerkiksi ruotsalaisjoukkueet Ninjas in Pyjamas ja GODSENT sekä tanskalaiskaksikko Astralis ja SK Gaming.

ENCE:n kanssa samaan lohkoon ovat päätyneet brasilialainen Immortals sekä tanskalaiset Astralis ja SK Gaming. ENCE kohtaa avausottelussaan Astraliksen, joka on yksi turnauksen suurimmista voittajasuosikeista.

ENCE:llä on hyvät mahdollisuudet yllättää Ruotsissa, sillä Immortalsin kokoonpano ei ole viime aikoina vakuuttanut otteillaan. Lisäksi SK Gaming pelaa turnauksessa kahden varapelaajan turvin: Lukas "gla1ve" Rossander korvaa kokoonpanon jättäneen Jacob "Pimp" Winnechen paikan muutaman päivän varoitusajalla, kun taas kokeiden takia turnauksen väliin jättävän Emil "Magiskb0Y" Riefin tilalla pelaa Valdemar "valde" Bjørn Vangså.

A-lohko

 • Astralis (Tanska)
 • Immortals (Brasilia)
 • SK Gaming (Tanska)
 • ENCE eSports (Suomi)

Lohko B

 • Ninjas in Pyjamas (Ruotsi)
 • GODSENT (Ruotsi)
 • Epsilon (Ruotsi)
 • HellRaisers (Eurooppa)

Turnaus alkaa lauantaina lohkovaiheella, joka päättyy sunnuntaina pelattaviin ratkaisuotteluihin. Lohkovaiheesta jatkaa pudotuspeleihin kahdella voitolla, kun taas kahdella tappiolla päättyy matka turnauksessa. Maanantaina turnaus huipentuu pudotuspeleihin ja kello 20.00 alkavaan finaaliin.

Lauantai 18. kesäkuuta
16.00 - Lohko A - Astralis vs. ENCE
17.30 - Lohko B - NiP vs. Epsilon
19.00 - Lohko A - Immortals vs. SK Gaming
20.30 - Lohko B - HellRaisers vs. GODSENT
22.00 - Lohko A - Voittajien ottelu
23.30 - Lohko B - Voittajien ottelu

Sunnuntai 19. kesäkuuta
13.00 - Lohko A - Häviäjien ottelu
16.00 - Lohko B - Häviäjien ottelu
19.00 - Lohko A - Voittajien häviäjä - häviäjien voittaja
22.00 - Lohko B - Voittajien häviäjä - häviäjien voittaja

Maanantai 20. kesäkuuta
12.00 - Välierä #1
15.30 - Välierä #2
20.00 - Finaali

Turnauksen palkintopotti 100 000 jaetaan seuraavasti:

1. 50 000 $
2. 20 000 $
3.–4. 10 000 $
5.–6. 3 000 $
7.–8. 2 000 $

Otteluita voi seurata suorana englanniksi DreamHack TV:stä.

ENCE eSportsin kokoonpano on:

 • Aleksi "allu" Jalli
 • Niko "naSu" Kovanen
 • Mikko "xartE" Välimaa
 • Miikka "suNny" Kemppi
 • Juho "juhob" Lampinen

Päivitetty 18.6. klo 00.33: Lisätty lisätietoa SK Gamingin muuttuneesta kokoonpanosta.

Kommentit