Hyppää pääsisältöön

Galaxi: Merten syvyyksissä

Galaxi: Meren perhe
Galaxi: Meren perhe Kuva: Yle/ Galaxi Galaxi,meren syvyyksissä

Galaxin uusi animaatiosarja perustuu palkitun australialaisen näytelmäkirjailijan, käsikirjoittajan ja sarjakuvakirjailijan Tom Taylorin sekä kuvittaja James Brouwerin luomiin The Deep -nimisiin sarjakuvakirjoihin, jotka ovat niittäneet kiitosta maailmalla.

Merten syvyyksissä -sarjassa seikkailee Meren perhe, jossa jokainen perheenjäsen on syntynyt tutkimaan merenalaista elämää ja ratkaisemaan ikiaikaisia meren arvoituksia. He asuvat merenalaisessa tieteisaluksessaan, Aronnaxissa, joka on paitsi heidän kotinsa myös tutkimuslaitos ja tukikohta henkeäsalpaaviin seikkailuihin.

Perheen isä, Ville, on kirjaimellisesti syntynyt merellä, sillä hänen vanhempansa asuivat veneessä Villen syntyessä. Ville varttui Tyynellämerellä paikallisten asukkaiden kanssa, ja halusi aina tutkia lähiympäristöään uimalla aina vain pidemmälle. Ei siis ihme, että nuorena Ville menestyi myös olympiauimarina. Hän vaihtoi kuitenkin uima-altaat merentutkimuksen ja meritieteen opiskeluun.

Keiko-äidin vanhemmat puolestaan olivat vastuussa yhdestä maailman suurimmista merisuojelukohteista, ja Keiko viettikin lähes koko lapsuutensa veden alla sukellellen ja snorklaten. Viehtymys merenalaiseen elämään johdatti Keikon opiskelemaan meribiologiaa. Keiko on opiskellut myös sukellusvenepilotiksi.

Galaxi: Meren syvyyksissä
Galaxi: Meren syvyyksissä Kuva: Yle/ Galaxi meren syvyyksissä,Galaxi
Galaxi: Meren syvyyksissä
Galaxi: Meren syvyyksissä Kuva: Yle/ Galaxi Galaxi,meren syvyyksissä
Galaxi: Meren syvyyksissä
Galaxi: Meren syvyyksissä Kuva: Yle/ Galaxi Galaxi,meren syvyyksissä

Perheen tytär, Fiona, on ollut pienestä asti varsinainen vesipeto ja luonnostaan lahjakas suunnistamaan. Äitinsä tapaan Fiona analysoi jokaisen tilanteen ennen kuin lähtee sukeltamaan. Joskus Fiona on harkitsevan luonteensa ansiosta ainoa järjen ääni koko aluksella.

Antti, perheen kuopus, on elänyt koko elämänsä vedenalaisessa maailmassa, eikä mikään estä häntä sukeltamasta. Edes vaaran uhka tai Fionan analysoinnit ei saa Anttia pysymään aluksessa, jos on aihetta hypätä sukelluspukuun ja lähteä tutkimusmatkalle.

Merten syvyyksissä -sarja on ainutlaatuinen sekoitus merenalaista seikkailua, tiedettä ja Meren perheen yhteishenkeä. Sarja on sallittu yli 7-vuotiaille (7).

Sarjan suomalaisina ääninäyttelijöinä ovat Veli-Valtteri Turunen, Petra Pääkkönen, Rebekka Holi, Katja Sirkiä, Aku Laitinen, Markku Huhtamo, Peter Pihlström, Antti Jaakola ja Markus Backman.

26-osainen animaatiosarja Merten syvyyksissä (The Deep) Galaxissa sunnuntaiaamuisin Yle TV2:lla 24.7.2016 alkaen. Ohjelma on katsottavissa myös Lasten Areenassa 30 päivää ensilähetyksestä.

Lisää ohjelmasta

Kommentit