Hyppää pääsisältöön

Rakkautta & Anarkiaa -festivaalin ensimmäiset leffat julki – nämä musiikkielokuvat mukana

Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaali on paljastanut ensimmäiset tärpit syyskuun ohjelmistostaan. Musiikkielokuvissa ovat esillä Miles Davis ja Frank Zappa.

A War // Kuva: Rakkautta ja Anarkiaa

Suoraan Cannesin kilpasarjasta Rakkautta ja Anarkiaa -festivaalille saapuu Cristian Mungiun Bacalaureat (Graduation), joka palkittiin Cannesissa parhaasta ohjauksesta.

Toinen odotettu elokuva ohjelmistossa on Mia madre, jonka arvostettu elokuvalehti Cahiers du cinema valitsi viime vuoden parhaaksi elokuvaksi. Nanni Morettin elokuvassa keski-ikäinen ohjaaja Margherita painiskelee oman elämänsä kriisien ja äitinsä menettämisen kanssa.

Japanilaisen elokuvan kärkeä festivaalilla edustaa Kiyoshi Kurosawan Creepy (Kurîpî: Itsuwari no rinjin).

Etelä-Koreasta nähdään animoitu zombie-elokuva Seoul Station. R&A:n vakionimen Sang-ho Yeonin uusin elokuva on yhteiskuntakriittinen ja nihilistinen kuvaus zombie-epidemian puhkeamisesta kodittomien yhteisössä Soulin juna-asemalla.

R&A:n musiikkielokuvissa on luvassa myös elämäkertoja. Amerikkalaisen Don Cheadlen esikoisohjaus Miles Ahead on fiktiivinen kuvaus jazz-trumpetisti Miles Davisin huuruisesta elämästä. Eat That Question: Frank Zappa in His Own Words puolestaan kertoo nimensä mukaisesti kokeellisen rockin pellepelottoman tarinan miehen itsensä sanoin.

Pohjoismaista elokuvaa syyskuun kattauksessa edustaa tanskalaisen Tobias Lindholmin A War(Krigen). Tanskan viime vuoden Oscar-ehdokas kertoo Afganistanin sodassa tiukkaan paikkaan joutuvasta armeijan upseerista ja hänen kotona odottavan perheensä kamppailusta.

Rakkautta & Anarkiaa järjestetään 15. – 25. syyskuuta.