Hyppää pääsisältöön

Ronaldo-kalsarit, pahvinen Gallian kukko ja islantilaisia hobitteja

Kakkosen ohjelmien tähtiä: Leena Pöysti (Syke), Jari Litmanen (Jalkapallon Euro 2016), Anna Böhm (Sekasin), Kalle Palander, Ville Myllyrinne ja Paula Noronen (Villi kortti), Jukka Lindström (Noin viikon uutiset) ja Elias Westerberg (Sekasin)
Kakkosen ohjelmien tähtiä: Leena Pöysti (Syke), Jari Litmanen (Jalkapallon Euro 2016), Anna Böhm (Sekasin), Kalle Palander, Ville Myllyrinne ja Paula Noronen (Villi kortti), Jukka Lindström (Noin viikon uutiset) ja Elias Westerberg (Sekasin) Kuva: Yle Yle TV2

Kysyimme Jari Litmaselta, Kalle Palanderilta, Syke-, Uusi päivä- ja Sekasin-näyttelijöiltä sekä muutamilta muilta Kakkosen ohjelmien tähdiltä, mille joukkueille he toivovat menestystä meneillään olevissa jalkapallon EM-kisoissa. Sekä Portugali että Islanti keräsivät kannatusta peräti kolmelta ruutukasvolta.

Jari Litmanen (Kuningas)

"Menestystä toivoisin Suomelle, mutta nämä kisat jäivät väliin.... Niinpä haluan jalkapalloa teknisesti parhaiten pelaavan joukkueen voittajaksi! MM-Brasiliassa se oli Saksa, joten silloin olin tyytyväinen."

Euro 2016 Ylen kanavilla 10. kesäkuuta - 10. heinäkuuta.

Kalle Palander (emeritus alppihiihtäjä, moottoriturpa)

"Olisiko Portugalin aika koittanut? En ole Ronaldo-fani, mutta on mulla sen kalsarit jalassa. Tekee seitsemän maalia ja valitaan turnauksen parhaaksi."

Villi kortti -sarjan esiintyjät Ville Myllyrinne, Tommy Lindgren, Paula Noronen, Juuso Mäkilähde, Riku Riihilahti, Kalle Palander, Essi Hellén ja Aki Riihilahti.
Villin kortin päivitettyyn kokoonpanoon kuuluvat Ville Myllyrinne, Tommy Lindgren, Paula Noronen, Juuso Mäkilähde, Riku Riihilahti, Kalle Palander, Essi Hellén ja Aki Riihilahti. Villi kortti -sarjan esiintyjät Ville Myllyrinne, Tommy Lindgren, Paula Noronen, Juuso Mäkilähde, Riku Riihilahti, Kalle Palander, Essi Hellén ja Aki Riihilahti. Kuva: Yle/Numi Nummelin Yle TV2,Villi kortti

Paula Noronen (luovan alan tehosekoitin)

"Toivon menestystä Islannille. Erityisesti heidän päävalmentajalleen Lars Lagerbäckille, joka on tehnyt ihmeitä, ja yhdessä onnistuneen juniorityön jälkeen nostanut Islannin lopputurnaukseen. Lars lopettaa Islannin maajoukkueessa tämän turnauksen jälkeen, joten toivottavasti siellä on Huuhkajien puolesta joku, joka nappaa miehen säkkiin ja tuo Suomeen."

Ville Myllyrinne (ei Ketonen)

"Kannustan EM-kentillä Islantia. Perustan ajatukseni tieteeseen ja faktoihin: ensinnäkin oletan joukkueen voittavan kisat pitkälti sen perusteella, että he ovat nimiensä perusteella hobitteja. Joukkue on myös varmasti teknisesti monipuolinen, koska jokaisen ohivedon jälkeen saarivaltionmiesten on pitänyt noutaa pallo merestä. Kirjassa Taru Sormusten Herrasta (joka kertoo islantilaisista), päähenkilö Dildo Heppuli (muistaakseni) sortuu hetkittäin heikkouteen ja typeryyteen. Jalkapallossa sitä sanotaan Paatelaisen Joulukuuseksi ja sitä pelataan Mordorissa (Suomi). Islanti vie. Kiitos ja kuulemiin!"

Urheilupaneeli Villi kortti palaa ruutuun uusin osin syyskuussa. Sarjan uusintoja kesätiistaisin klo 21. Taru sormusten herrasta -trilogia Kakkosella ja Yle Areenassa 29.7. alkaen.

Johanna on huolissaan.
Leena Pöystin esittämä Johanna Alanko tekee traumapolilla enää satunnaisia vuoroja lääketieteen opintojensa vuoksi. Johanna on huolissaan. Syke (tv-sarja)

Leena Pöysti (Sykkeen instrumenttihoitaja Johanna Alanko)

"Portugalin pelityyli viehättää. Espanjasta taas en tykkää yhtään. Heidän pelinsä on tehokasta, mutta tylsää. Itselläni on sellainen futiskokemus, että olin saanut roolin FC Venus -elokuvassa, mutta jalkani murtui temppuharjoituksissa viikkoa ennen kuvauksia. Sen vuoksi en sitten esiintynyt koko leffassa. Olin sitten mukana ainoastaan ekstrojen vitsiosiossa."

Sairaalasarja Sykkeen kolmas tuotantokausi on katsottavana Yle Areenassa 3.7. asti. Neljäs kausi alkaa 4.1.2017.

Noin viikon uutiset -ohjelman juontaja Jukka Lindström poseeraa makkarasiilin kanssa
Jukka Lindström tarjoilee makkarasiilin. Noin viikon uutiset -ohjelman juontaja Jukka Lindström poseeraa makkarasiilin kanssa Kuva: Yle / Satu Järveläinen jukka lindström

Jukka Lindström (NVU-ankkuri, stand up -koomikko)

"Olen aina kannattanut Ranskaa. 7-vuotiaana kinusin äidiltä Adidaksen sinisen paidan, askartelin siihen pahvista Gallian kukon ja kuvittelin olevani Michel Platini. Näissä kisoissa toivon kuitenkin menestystä Ruotsille, ihan vilpittömästi pohjoismaisen menestyksen toivossa. Mutta myös lohdutuksena sille, että ne eivät enää pärjää meille lätkässä."

Ajankohtaissatiiri Noin viikon uutiset jatkuu 8. syyskuuta. Katsasta myös kesäsarja Noin viikon radio!

Uuden päivän Krista Kortelainen (Thelma Siberg)
Thelma Sibergin hahmo Krista on ollut mukana Uudessa päivässä sarjan alusta asti. Uuden päivän Krista Kortelainen (Thelma Siberg) Kuva: Yle/Anu Köyhäjoki-Järvinen Thelma Siberg,Uusi päivä (tv),UPplus,Krista Kortelainen

Thelma Siberg (Uuden päivän Krista Kortelainen)

"Olen pelannut itse viisi vuotta futista yläasteikäiseksi asti. Eräissä kauden päättäjäisissä valmentaja kysyi kaikilta vuorotellen, miksi juuri sinun pitäisi päästä tulevalla kaudella avaukseen. Vastasin, että näytän hyvältä peliasussa ja kentällä. Minua ei valittu avaukseen perustelusta huolimatta. Tästä johtuen kannatan kisojen yllättäjää ja altavastaajaa Islantia, joka ei välttämättä ole vahvin, mutta pelaajat näyttävät hyvältä kentällä

Neljännen Uusi päivä -kauden uusintoja kesällä Kakkosella ja Yle Areenassa. Sarjan uudet jaksot käynnistyvät 19.9.

Sekasin-draama jakso 7
Elias Westerbergin ja Anna Böhmin lisäksi Sekasin-sarjan pääosissa nähdään Eve Hotti ja Anssi Niemi. Sekasin-draama jakso 7 Kuva: Yle/Lotta Sjöberg sekasin

Elias Westerberg (Papillon)

"Toivon menestystä Portugalille, jota olen kannattanut lapsesta saakka. Luis Figo oli suuri sankarini. Vuoden 2004 finaalitappio Kreikalle oli kova paikka... Tänä vuonna se tulee!"

Anna Böhm (Lumikki)

"Kannatan EM-kisoissa Espanjaa. Pidän joukkueen liikkuvasta ja iloisesta tyylistä pelata. Muistan vuoden 2008 kisoista Fernando Torresin, jonka pelitapa miellytti vanhaa jalkapalloilijan silmääni. Espanja on myös maana lähellä sydäntä, sillä asuin siellä muutama vuosi sitten. Rakkaus kulttuuriin on suuri ja se taisi tehdä minusta maan jalkapallokannattajan. Toinen maa, jonka pelejä varmasti seuraan on Englanti. Se ei ole ennakkosuosikki, joten he saattavat yllättää."

Kiitetty, pääosin psykiatrisen sairaalan suljetulle osastolle sijoittuva draamasarja Sekasin pysyvästi katsottavana Yle Areenassa.

Kommentit

Yle TV2