Hyppää pääsisältöön

Satuhäät - nuoren mormoniparin ensirakkautta ja bikinifitness-haaveita

Janita ja Sami
Janita ja Sami Satuhäät

Marraskuinen kylmä ja kostea ilta ei varjosta nuorta onnea, kun toistensa ensirakkaudet, mormonitemppelissä avioliittoon vihityt, 24-vuotiaat Janita Hämäläinen ja Sami Kettunen, juhlivat häitään Imatralla. Iloisen ja vilkkaan nuorenparin ”Talven ihmemaa” -teemaiset juhlat pidetään Vuoksenniskan työväentalolla: vihkimiseremonian juhlapaikalla suorittaa Janitan isoisä.

Janitan ja Samin asumisjärjestelyt ovat olosuhteiden pakosta varsin monimutkaiset. Nuoripari asustaa vuoroin Samin vanhempien ja isovanhempien luona Imatralla, sekä vuoroin Janitan äidin ja tämän miesystävän kotona Lappeenrannassa. Häiden jälkeen nuoret aikovat muuttaa takaisin yhteen pysyvästi.

Janita ja Sami
Janita ja Sami Satuhäät

Bikinifitness -kisoihin pääsystä haaveileva Janita on työskennellyt mm. matkaoppaana ja opiskelee parhaillaan fysioterapeutiksi. Opintojen ja harrastusten ohessa morsiamen pitää kiireisenä 7 päivää -lehden Vuoden Tähtityttö 2015 -kisan voitto. Tampereella luokion suorittanut Sami opiskelee luokanopettajaksi tehden samalla osa-aikatöitä Imatran keskustassa sijaitsevassa vaatekaupassa.

Janita ja Sami ovat intohimoisia teatteriharrastajia: häiden ohjelmassa onkin luvassa paljon ystävien tekemiä esityksiä.

Nuoripari kohtasi toisensa ensimmäisen kerran kesällä 2010. Imatralla järjestettiin jokakesäiset Big band -festivaalit ja vastikään Tampereelta kotiseuduilleen palannut Sami päätyi erinäisten sattumien kautta samaan kaveriporukkaan Janitan kanssa. Janitalla ja Samilla synkkasi hyvin heti ensi tapaamisesta lähtien. Kipinä jäi kytemään eikä aikaakaan, kun Sami keksi ratkaisun, miten päästä uudestaan tekemisiin Janitan kanssa.

Janita ja Sami
Janita ja Sami Satuhäät

Janita esiintyi tuona kesänä imatralaisessa kesäteatterissa ja Sami värväsi itsensä kesäteatterin kahvioon töihin. Teatterin päätösjuhlassa Janita kutsui Samin katsomaan suosikkifilmiään ja elokuvan katselun aikana parin katseet kohtasivat tilanteen johtaessa pitkään ensisuudelmaan. Elokuvaillan jälkeen pari näki toisiaan lähes päivittäin suhteen muuttuessa seurusteluksi kuin itsestään. Perheille suhteesta kertominen oli iso asia, sillä kumpikaan ei ollut seurustellut aiemmin.

Kaksi vuotta seurustelun aloituksen jälkeen Sami päätti kosia Janitaa ja morsiamen vastattua myöntävästi aloitettiin juhlien suunnittelu saman tien.

”Talven ihmemaa” -teemaiset juhlat pyritään järjestämään lähes täysin omana käsityönä. Koristeluiden ja muiden hääjärjestelyjen priimusmoottorina toimiva Sami on lisäksi ideoinut tulevalle morsiamelleen häihin monta yllätysohjelmaa, joihin morsian suhtautuu varovaisen odottavasti.

Kommentit
 • Satuhäät - nuoren mormoniparin ensirakkautta ja bikinifitness-haaveita

  Janita Hämäläinen ja Sami Kettunen juhlivat Imatralla

  Marraskuinen kylmä ja kostea ilta ei varjosta nuorta onnea, kun toistensa ensirakkaudet, mormonitemppelissä avioliittoon vihityt, 24-vuotiaat Janita Hämäläinen ja Sami Kettunen, juhlivat häitään Imatralla. Iloisen ja vilkkaan nuorenparin ”Talven ihmemaa” -teemaiset juhlat pidetään Vuoksenniskan työväentalolla: vihkimiseremonian juhlapaikalla suorittaa Janitan isoisä.

 • Satuhäät- toinen kerta ja tuplaraskaus toden sanovat

  Jenna Pöyry ja Jukka-Pekka Koukkari saavat toisensa Kemissä.

  Heinäkuinen kesäpäivä hohtaa hellivää lämpöä ja rakkautta, kun 24-vuotias Jenna Pöyry ja vuotta vanhempi Jukka-Pekka Koukkari vihitään avioliittoon Kemin kirkossa. Hääjuhla vietetään Ravintola Tervolahovissa Tervolassa Kemijoen varrella.

 • Satuhäät - montako vierasta pieniin häihin lopulta tulee?

  Satu Korhonen ja Miska Salminen solmivat avioliiton Jämsässä

  Heinäkuinen lauantai säteilee onnea, kun 37-vuotias leipomotyöntekijä Satu Korhonen ja 31-vuotias rekkakuski Miska Salminen sanovat toisilleen tahdon Jämsän kirkossa. Hehkuvan parin pienimuotoista hääjuhlaa vietetään Ravintola Hirvikartanon tiloissa Jämsässä.

 • Satuhäät - perinteitä kunnioittaen avioon

  Reelika Vaino ja Tuomas Rämänen sanovat tahdon Karstulassa

  27-vuotias Reelika Vaino ja kaksi vuotta vanhempi Tuomas Rämänen sanovat tahdon Karstulan kirkossa kuulaimpaan ruska-aikaan. Hääjuhlaa vietetään noin sadan sukulaisen ja ystävän voimin paikallisella nuorisoseurantalolla.