Hyppää pääsisältöön

Tapio Piiraisen von Bagh -dokumentti sai elokuvajuhlien yleisön kyyneliin

Vaatimattomasti työstään puhuva ohjaaja Tapio Piirainen kyseenalaistaa, johtuiko Sodankylän elokuvajuhlien yleisön kyyneleet dokumentin huonoudesta. Tästä ei varmastikaan ole kyse, vaikkakin hän kertoo, ettei koe olevansa dokumenttien tekijä. Peter von Bagh -dokumentti jää Piiraisen sanojen mukaan hänen ensimmäiseksi ja viimeiseksi dokumenttielokuvaksi. Projektiin ohjaaja lähti ystävien pyynnöstä.

Peter von Bagh -dokumentti sai ensi-iltansa 16.6.2016 sekä Sodankylän elokuvajuhlilla että Yle Teemalla. Haastattelussa Piirainen kertoo siitä, kuinka dokumentti otettiin vastaan elokuvajuhlien ensi-illassa. Piirainen avaa myös dokumentin taustoja ja avainhenkilöitä.

Peter von Bagh -dokumentti katsottavissa Yle Areenassa: