Hyppää pääsisältöön

Olaf Möller: Spedestä, erotiikasta ja elämästä

Persoonallinen elokuvakriitikko Olaf Möller avaa fanaattista suhdettaan Spede Pasaseen, jopa paasaavalla otteella. Spede ja erotiikkaelokuvat eivät ole hänelle leikin asia, vaikka Möller on selkeästi huumorimiehiä.

Sodankylän elokuvajuhlilla Mestariluokka-elokuvanäytöksiä vetävä saksalainen on vakuuttunut, että Spede Pasasella on suuri vaikutus siihen, ymmärtääkö elämää vai ei. Harva asia saa hänet nauramaan, mutta Spede Pasanen on yksi niistä. Möller muun muassa luettelee haastattelussa, mistä kaikesta tulisi oppia, jos ei ole Spede-fani.

Erotiikkaelokuvat ovat Möllerin kiinnostuksen kohteena, Speden rinnalla tietysti. Sodankylän elokuvajuhlilla tehdyssä haastattelussa Möller puhuu yhdessä Milja Mikkolan kanssa järjestettävästä Viva Erotica -festivaalista, jonka suurimpana tavoitteena on tehdä helsinkiläiset onnellisiksi ja vapautuneiksi. Viva Erotica -festivaaleilla on Möllerin mukaan maailman kaunein festivaaliyleisö. Viva Erotica järjestetään Helsingissä toukokuussa 2017.

Sodankylässä on päästy nauttimaan Möllerin ainutlaatuisista näkemyksistä Mestariluokka-elokuvanäytöksissä. Tänä vuonna mestariluokissa on katsottu ja keskusteltu 1950-luvun lopun saksalaisista elokuvista.

Artikkelin pääkuva: Ella Karttunen
#yledraama #MSFF2016