Hyppää pääsisältöön

Saunabaletti

Miehet tanssivat Saunabaletti-esityksessä
Miehet tanssivat Saunabaletti-esityksessä Kuva: SVT teeman kulttuuri,saunat

Viisi miestä ja koreografi, viisi päivää ja yksi sauna. Tarkoitus on kehittää balettiesitys saunaan. Neliosainen sarja nähdään Yle Teemalla juhannusviikolla tiistaista perjantaihin kello 17 ja sarjaa edeltää erillinen jakso, Ennen saunabalettia, maanantaina 20.6. klo 17.

Neliosainen Saunabaletti-sarja testaa tornionjokilaaksolaisen miehen myyttiä. Tornionjokilaakson miehet eivät itke, puhu tunteista eivätkä ainakaan tanssi. Eräs kesäinen viikko koregrafi Justine Kirk kokoaa viisi miestä tekemään kanssaan balettiesityksen saunaan – saunabaletin. Aikaa on vain viisi päivää, koska hirvenmetsästyskausi on alkamassa.

Miehet eivät ole pahemmin päässeet ennen tanssimaan, vaikka tuntuvatkin siitä pitävän ja arvostavan. He myös tiedostavat alueen ennakkoluuloista suhtautumista tanssia kohtaan.

"Tälläistä ei harrasteta täällä, missä minä asun. Ei ehkä muuallakaan. Mutta sauna on meille tosi tärkeä ja ehkä myös miehekästä meille miehille. Monen mielestä tanssi ei ole erityisen miehekästä vaikka itse pidänkin tanssista." -kertoo Daniel, yksi saunabaletin viidestä miehestä.

Koreografi Justine Kirk sarjassa Saunabaletti
Koreografi Justine Kirk tekee viiden miehen kanssa balettiesityksen saunaan Koreografi Justine Kirk sarjassa Saunabaletti Kuva: SVT teeman kulttuuri,saunat

Lue lisää:

Lähetä #saunakuva ja osallistu kilpailuun!

Nyt on sauna kuumana! Mutta minkälaiseen kuvaan löylyn hengen voi vangita? Mitä tunteita sauna saunojissa herättää? Onko saunominen harrasta - vai myös hauskaa?

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa