Hyppää pääsisältöön

Saunabaletti

Miehet tanssivat Saunabaletti-esityksessä
Miehet tanssivat Saunabaletti-esityksessä Kuva: SVT teeman kulttuuri,saunat

Viisi miestä ja koreografi, viisi päivää ja yksi sauna. Tarkoitus on kehittää balettiesitys saunaan. Neliosainen sarja nähdään Yle Teemalla juhannusviikolla tiistaista perjantaihin kello 17 ja sarjaa edeltää erillinen jakso, Ennen saunabalettia, maanantaina 20.6. klo 17.

Neliosainen Saunabaletti-sarja testaa tornionjokilaaksolaisen miehen myyttiä. Tornionjokilaakson miehet eivät itke, puhu tunteista eivätkä ainakaan tanssi. Eräs kesäinen viikko koregrafi Justine Kirk kokoaa viisi miestä tekemään kanssaan balettiesityksen saunaan – saunabaletin. Aikaa on vain viisi päivää, koska hirvenmetsästyskausi on alkamassa.

Miehet eivät ole pahemmin päässeet ennen tanssimaan, vaikka tuntuvatkin siitä pitävän ja arvostavan. He myös tiedostavat alueen ennakkoluuloista suhtautumista tanssia kohtaan.

"Tälläistä ei harrasteta täällä, missä minä asun. Ei ehkä muuallakaan. Mutta sauna on meille tosi tärkeä ja ehkä myös miehekästä meille miehille. Monen mielestä tanssi ei ole erityisen miehekästä vaikka itse pidänkin tanssista." -kertoo Daniel, yksi saunabaletin viidestä miehestä.

Koreografi Justine Kirk sarjassa Saunabaletti
Koreografi Justine Kirk tekee viiden miehen kanssa balettiesityksen saunaan Koreografi Justine Kirk sarjassa Saunabaletti Kuva: SVT teeman kulttuuri,saunat

Lue lisää:

Kuva uudestä Löyly-saunasta. Tekstiä kuvassa: "Ota #saunakuva"

Lähetä #saunakuva ja osallistu kilpailuun!

Nyt on sauna kuumana! Mutta minkälaiseen kuvaan löylyn hengen voi vangita? Mitä tunteita sauna saunojissa herättää? Onko saunominen harrasta - vai myös hauskaa?

Kommentit
  • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

    Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

    Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

  • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

    RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

    Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema