Hyppää pääsisältöön

Jari Litmanen raivoissaan futishuligaaneille: "En ymmärrä, mitä joidenkin tyyppien päässä liikkuu"

EM-kilpailujen hulinoinnit ovat saaneet suomalaisen jalkapallolegendan mielen matalaksi.

Jari Litmanen, kuningas. // Kuva: Yle / Samu Lehtonen

Englantilaisten, venäläisten ja paikallisten välienselvittelyt Marseillessa. Kroatian ja Turkin fanien kentälle heittelemät soihdut ja paukkupommit.

Muun muassa nämä jalkapallon EM-kilpailujen lieveilmiöt ovat saaneet Suomen kaikkien aikojen jalkapalloilijan sekä Yle Urheilun jalkapalloasiantuntijan Jari Litmasen suunniltaan: jalkapallon arvokisoja kun on saatu pelata jo pitkän aikaa ilman huligaaneja.

Litmanen kirjoittaa Yle Urheilun verkkosivuilla julkaistussa artikkelissa, että jalkapallon pitää olla yhteinen juhla, josta pitäisi saada nauttia ilman, että joutuu tuntemaan minkäänlaista pelkoa.

- Varsinkin näissä suuremmissa ympyröissä, kuten EM-lopputurnauksessa, tämän pitäisi olla itsestään selvyys, Litti kirjoittaa.

- En ymmärrä, mitä joidenkin tyyppien päässä liikkuu jos liikkuu mitään, hän jatkaa.

Litmanen muistuttaa, että huligaanien teoilla ja tapahtumilla ei ole mitään tekemistä jalkapallon tai oman joukkueen tukemisen kanssa.

- Päinvastoin, joku kärsii aina.

Lue Litmasen artikkeli kokonaisuudessaan Yle Urheilun verkkosivuilta.

Lue myös:

Tiesitkö tämän jalkapallon EM-kisoista: kaveriporukoiden vedonlyönnit ovat laittomia

EM-kisojen jalkapallohuliganismi saattaa johtaa Englannin ja Venäjän joukkueiden diskaamiseen – asiantuntija: "Se on väärin"

Futis-noob, haluatko päteä EM-kisojen aikana? Ota nämä 5 keskustelua haltuun, niin yllätät kaverisi

Muistatko vielä Palanderin ja Selänteen tasa-arvopuheet? No, yhdenvertaisuuden saavuttaminen urheilussa on vielä kaukana