Hyppää pääsisältöön

Älä odota riehumista, Vesala ei aio olla livenä mikään PMMP: “En halua toistaa mitään”

Yksi kesän odotetuimpia kotimaisia keikkoja on Vesalan ensimmäinen sooloesiintyminen Ruisrockissa. Millaisen setin laulaja tuo samoille festareille nyt, kun vanha bändi ei ole mukana?

Paula Vesala Ruisrockissa. // Kuva: Tomi Mikola/YleX

Vesala juhli debyyttilevynsä julkaisua bänditreenien merkeissä Helsingissä. Tänä kesänä fanit voivat unohtaa kaiken aiemmin PMMP:n keikoilla oppimansa Paula Vesalasta. Hän ei nimittäin aio toistaa tuttuja maneereja soolokeikoilla.

- En halua toistaa mitään. Olen riehunut tuolla parikymppisestä asti, mutta en ole siinä vaiheessa enää. Energia tapahtuu musassa, mutta mun ei tarvitse juosta lavalla maratonia. Mun live ei ole sukua rock-maailmalle, Vesala kertoo YleX:lle.

Jonkinlaista suuntaa tuleville festarivedoille antoi Vain elämää -ohjelmassa Toni Wirtasen päivänä nähty Apulanta-cover _Pahempi toistaan. _Tuolloin sinitukkainen Vesala pysyi niin sanotusti tiskin takana keskittyen vain soittamiseen ja laulamiseen.

"Tulee tosi hieno live-toteutus, mutta tekemistä on vielä."― Paula Vesala

- Tulee tosi hieno live-toteutus, mutta tekemistä on vielä. Siinä menee päiväkausia, että saadaan kaikki meidän laitteet keskustelemaan keskenään.

Vesalan keikkakokoonpanossa soittavat Juho Vehmanen, Mikko Virta ja Risto Rikala. Keulakuva itse laulaa, soittaa pianoa ja efektoi livenä sampleja.

Keikkasetin vauhdikkaimmat biisit tulevat olemaan Älä droppaa mun tunnelmaa ja Vain elämää -versio Fintelligensin _Sori-_kappaleesta.

- En halua koko keikkaa märistä. On kiva, että joku biisi rikkoo tunnelman.

Vesala saneli säännöt levy-yhtiölle: Jos levy olisi julkaistu syksyllä, en olisi tehnyt yhtäkään haastattelua

Paula Vesalan 17. kesäkuuta julkaistu soolodebyytti soi tällä viikolla YleX:n Viikon albumina. Vesala-nimiseltä esikoislevyltä on kuultu aiemmin jo YleX:ssäkin tiuhaan soineet sinkut Tequila, Tytöt ei soita kitaraa ja Älä droppaa mun tunnelmaa.

Vesala on niin iso artisti Suomessa, että laulaja voi vaikuttaa levy-yhtiönkin julkaisuaikatauluihin. Hänen soolodebyyttinsä on niin merkittävä tapaus, että se saa myös YleX:n palauttamaan kesälomalla muuten olevan Viikon albumi -sarjan yhden viikon ajaksi takaisin ohjelmistoon.

"Onhan sekin tavallaan ihan coolia, mutta halusin keikoille."― Paula Vesala

- Levy-yhtiöstä tuli jossain vaiheessa toive, olisiko albumin voinut julkaista vasta syksyllä, mutta en tiedä, koska tulen seuraavan kerran Suomeen. Haluan että levy tulee nyt, kun on keikkojakin.

- Toinen vaihtoehto olisi ollut se, että se julkaistaan syksyllä, enkä tee yhtään haastattelua, enkä keikkaa. Onhan sekin tavallaan ihan coolia, mutta halusin keikoille. Sen takia julkaistiin nyt.

Kuuntele Uuden musiikin aamuvuoron haastattelu alta.

Lue myös:

Tässä ovat viikon parhaat biisit – mukana Karri Koira, Tippa-T ja Vesala

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -leffan kuvaukset käynnistyvät – rooleissa Paula Vesala ja Elias Gould

Vain elämää -analyysi uudelle kaudelle: Chisu tekee vesalat ja Mikael Gabriel itkettää aivan uutta yleisöä