Hyppää pääsisältöön

Kotimainen jengidraama palkittiin Shanghaissa – näin Mikael Gabriel ja Juno edustivat punaisella matolla

Antti J. Jokisen Pahan Kukat -elokuva voitti viikonloppuna parhaan ohjauksen palkinnon Shanghain kansainvälisen elokuvafestivaalin pääkilpasarjassa.

Antti Jokinen, Mikael Gabriel ja Juno punaisella matolla. // Kuva: Markus Selin

A-listattu Shanghain elokuvafestivaali, Shanghai International Film Festival, on maailman viidenneksi merkittävin elokuvafestivaali sekä Aasian suurin elokuvafestivaali.  Antti J. Jokisen voitokas Pahan Kukat kilpaili festivaalilla englanninkielisellä nimellä Flowers of Evil. Palkinnon nimi on Golden Goblet.

- Vaikka palkinto myönnettiin taiteellisesta johtamisesta, koen itse, että kun näin isolla festivaalilla ja tällaisessa kilpailussa voittaa palkinnon, on palkinto on tullut enemminkin aihevalinnasta kuin yhden henkilön suorituksesta, koska suomalainen realismi kiinnostaa maailmalla.

- Juryn johtajien kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta minulle selvisi, että he kokivat, että tämä on uusi elokuvallinen kulma suomalaiseen yhteiskuntaan. Erityisen tärkeää tässä kaikessa on se, että kuvausryhmässä lähes kaikki olivat ensikertalaisia, Jokinen kommentoi voittoa tiedotteessa.

Ensikertalaisten joukkoon kuuluivat muun muassa räppärit Mikael Gabriel ja Juno, jotka edustivat punaisella matolla Antti Jokisen, Markus Selinin ja Viljami Norosen kanssa.

Jengidraama Pahan Kukat tulee ensi-iltaan 30. syyskuuta 2016. Elokuvan tunnusbiisin on kirjoittanut Paleface. 

Lue myös:

Suomalaisräppäreiden tähdittämä Pahan Kukat -leffa Shanghain kansainvälisen elokuvafestivaalin pääkilpasarjaan 

Bodom-kauhuelokuvan hyytävä traileri julki – Mikael Gabriel yksi päätähdistä

Mikael Gabrielin ja Junon tähdittämän elokuvan traileri julki – mellakkapoliiseja, aseita ja palavia autoja