Hyppää pääsisältöön

Pemberleyn kartanon tragedia

Jane Austenin hengessä tehty rikostarina kertoo Elizabethin ja Darcyn myöhemmät vaiheet.
George Wickham (Matthew Goode), Fitzwilliam Darcy (Matthew Rhys), Elizabeth Bennet (Anna Maxwell Martin) ja Lydia Wickham (Jenna Coleman) joutuvat keskelle rikosta. Jane Austenin hengessä tehty rikostarina kertoo Elizabethin ja Darcyn myöhemmät vaiheet. yle tv1

TV1 tiistaisin 19.7. - 2.8.2016 klo 21.00 - 22.00
Yle Areenassa 30 päivää

Entä jos herra Fitzwilliam Darcyn ja Elizabeth Bennettin onnen yrttitarhaan olisi luikertanut käärme? Jos tapahtuisi rikos, joka ravistelee molempia perheitä ja vallitsevaa yhteiskuntaa?

Jane Austenin klassikkoromaanin Ylpeys ja ennakkoluulo julkaisusta oli kulunut 200 vuotta, kun palkittu kirjailija P.D. James tarttuu kynään. James kirjoitti Austenin maailmaan sijoittuvan rikostarinan.

Syntyi kolmiosainen draamasarja Pemberleyn kartanon tragedia (12).

Tanssiaiset tulossa

Herra Darcy (Matthew Rhys) ja Elizabeth (Anna Maxwell Martin) ovat olleet naimisissa kuusi vuotta ja heille on syntynyt perillinen. Pemberleyn kartanon väki valmistelee tanssiaisia.

Elizabethin villikkosisar Lydia (Jenna Coleman) ja hänen miehensä George Wickham (Matthew Goode) ovat päättäneet järjestää pienen kohtauksen, sillä heille ei tanssiaiskutsua kuulunut.

Aikomus unohtuu pian kun käy ilmi, että kartanon mailla on tapahtunut rikos.

Jane Austenin hengessä tehty rikostarina kertoo Elizabethin ja Darcyn myöhemmät vaiheet.
Herra Henry Alveston (James Norton) ja Georgiana Darcy (Eleanor Tomlinson) Jane Austenin hengessä tehty rikostarina kertoo Elizabethin ja Darcyn myöhemmät vaiheet. yle tv1
Jane Austenin hengessä tehty rikostarina kertoo Elizabethin ja Darcyn myöhemmät vaiheet.
Eversti Fitzwilliam (Tom Ward) Jane Austenin hengessä tehty rikostarina kertoo Elizabethin ja Darcyn myöhemmät vaiheet. yle tv1
Jane Austenin hengessä tehty rikostarina kertoo Elizabethin ja Darcyn myöhemmät vaiheet.
Sir Selwyn Hardcastle (Trevor Eve) Jane Austenin hengessä tehty rikostarina kertoo Elizabethin ja Darcyn myöhemmät vaiheet. yle tv1

Särkyykö onni?

Darcyn perhe joutuu huonoon valoon tuomarin ja seudun vallasväen silmissä. Langettava tuomio vaikuttaa varmalta, vaikka syytetty vannoo olevansa viaton.

Mitä rikoksen taakse kätkeytyy? Särkyykö Elizabethin ja Darcyn onni sukulaisten tempauksiin?

Sukuaan ei kukaan voi valita, mutta antaako Darcy heidän tulla onnensa tielle? Tapahtuuko oikeus vai tuomitaanko viaton mies?

Eturivin näyttelijöitä

Muissa pääosissa nähdään eturivin brittinäyttelijöitä kuten Trevor Eve (Sir Selwyn Hardcastle), James Norton (Herra Henry Alveston), James Fleet (Herra Bennet), Rebecca Front (Rouva Bennet), Tom Ward (Eversti Fitzwilliam), Eleanor Tomlinson (Georgiana Darcy) ja Philip Martin Brown (Herra Bidwell).

Death Comes to Pemberley. Käsikirjoitukseksi sovittanut: Juliette Towhidi. Ohjaus: Daniel Percival. Tuotanto: Origin Pictures, Masterpiece, BBC, Britannia 2013.

Jane Austenin hengessä tehty rikostarina kertoo Elizabethin ja Darcyn myöhemmät vaiheet.
Herra Darcy (Matthew Rhys, vas.) ja Elizabeth (Anna Maxwell Martin) vastaanottavat herra Bennetin (James Fleet) ja ja rouva Bennetin (Rebecca Front). Jane Austenin hengessä tehty rikostarina kertoo Elizabethin ja Darcyn myöhemmät vaiheet. pemberleyn kartanon tragedia.,Yle TV1
Kommentit
 • Lokakuun Riemulauluissa Antti Kleemolan musiikkia

  Lokakuun Riemulaulujen teemana on Sun puolella.

  Sun puolella -Riemulauluissa 24.10. klo 10 Lahden Gospelkuoron valoisa ja voimakas soundi yhdistyy Kleemolan tarinallisiin kappaleisiin. Ohjelmassa keskustellaan erityisesti nuorten auttamisesta ja siitä, mikä luo toivoa elämän heikkoina hetkinä.

 • Mika Ihamuotila aloittaa Toivomus-keskustelusarjan uuden kauden

  Toivomus-keskustelusarja TV1:llä 2.9.2021 alkaen

  Keskustelusarjan Toivomus (En önskan) uuden kauden aloitusjaksossa Mika Ihamuotila kertoo sairastumisestaan, joka rohkaisi hänet vaihtamaan alaa. Sarjan neloskausi esitetään Yle TV1:llä 2.9.2021 alkaen.

 • Trauma - henkirikoksen jäljet kertoo rankoista henkirikoksista uhrien omaisten äänellä

  Yle Areenassa 30.8. ja Yle TV1:llä 5.9. alkaen

  Trauma – henkirikoksen jäljet on kahdeksanosainen sarja ihmisistä, jotka ovat menettäneet läheisensä yllättäen mielivaltaisen henkirikoksen uhrina. Jokainen tarina elämästä trauman jälkeen on henkilökohtainen ja omanlainen. Sarjan juontaja Jere Tiihonen kuljettaa katsojaa rankkojen kertomuksien läpi. Sarjaa esitetään Yle TV1:ssä sunnuntaisin 5.9. alkaen. Yle Areenasta kaikki jaksot voi katsella jo 30.8. alkaen.