Hyppää pääsisältöön

Benji-hypyllä VIPiksi ja t-paidalla alueelle – festarit kokeilevat uusia kikkoja

Tänä kesänä Suomen festarikentällä on esitelty aiempaa enemmän uusia innovaatioita aina mobiilihotelleista pääsylippuina toimiviin t-paitoihin.

Mobiilihotellikylä näyttää tältä. // Kuva: Promokuva

Tuska lanseerasi tälle kesällä aivan uudenlaisen lipputyypin, joka on niinkin vanha formaatti kuin t-paita.

Tuska esittelee ensimmäisenä suomalaisena festivaalina ja tapahtumajärjestäjänä festarikävijöille uudenlaisen pääsylippuformaatin eli personoidun Tuska-paidan. Paitaan painetaan festivaalin logon lisäksi yksilöllinen viivakoodi, jolla varmistetaan nopea sisäänpääsy festareille. T-paita-pääsylippuja voi hankkia juhannussunnuntaihin 26. kesäkuuta saakka.

Provinssissa voi festaroida ilman lompakkoa

Provinssissa ei tarvitse huolehtia siitä, häviääkö lompakko, sillä sitä ei tarvitse ottaa edes mukaan. Seinäjoen Provinssissa voi tänä vuonna maksaa ostoksia festivaalirannekkeiden siruun ladatulla festivaalirahalla.

Maksaminen rannekkeella onnistuu, kun käyttäjä on aktivoinut rannekkeensa ja siirtänyt sille rahaa. Tämä tapahtuu OP:n mobiililompakkosovellus Pivon kautta.

Jos kaikkea festarirahaa ei tule käytettyä tapahtuman aikana, rannekkeelle ladatun rahan saa takaisin joko tapahtuman aikana infopisteillä tai myöhemmin hakemalla palautusta Pivon kautta.

Pivon Provinssi-etuohjelmassa on myös digitaalinen festaripassi: suorittamalla erilaisia tehtäviä festarialueella passiin saa leimoja. Passin täytyttyä normaalilippu muuttuu VIP-passiksi, jolla pääsee tapahtuman VIP-alueelle. Tehtävät ovat sekä maksullisia että maksuttomia. Kaksi leimaa saa maksullisesta benji-hypystä ja yhden hakemalla ilmaisen ilmapallon.

- En ole kuullut, että ulkomaillakaan kellään olisi vastaavaa, Provinssin festivaalijohtaja Sami Rumpunen kommentoi YleX:lle.

Festariyleisöä Provinssirockissa. // Kuva: Tomi Mikola/YleX

Mobiilihotelli on erilainen tapa majoittua festareilla

Tänä vuonna Ilosaarirockissa ja Provinssissa voi majoittua teltan, koulumajoituksen tai hotellin sijaan myös mobiilihotellissa. Huoneissa on sängyt, sähkölukko sekä USB-virta. Mobiilihotellikylä sijaitsee aivan festivaalialueen tuntumassa.

Lue myös:

Blockfesteilla on paras "tuntipalkka", Qstockissa pienin – selvitimme, montako työtuntia talkoolaisilta vaaditaan festaripassiin 

Weekend sai tahtonsa läpi keikkojen päättymisajoissa – festari jatkuu tuntia myöhempään kuin viime vuonna

Juhannuksen pahamaineisin festari tekee paluun – miten varmistetaan, ettei RMJ mene taas sikailuksi?