Hyppää pääsisältöön

Luontovuoden kuvahaasteen ohjeet

Vino sauna järven rannassa
Vino sauna järven rannassa Kuva: @petupee luontovuosi

Luontovuoden kuvahaasteeseen voi osallistua seuraavin tavoin:

Instagramissa: lisää kuvaasi hashtagit #yleluonto ja #uusiluontokuva.
Facebookissa: jaa kuvasi Yle Luonnon Facebook-sivulle
Tällä sivulla: lähetä kuvasi allaolevan lomakkeen kautta

Lomake on nyt poistettu.

Lähettämällä kuvan Ylelle joukkoistuksen yhteydessä annat oikeuden käyttää, jakaa ja tarvittaessa muokata kuvaa Ylen Luontovuoden kampanjaan liittyvissä julkaisuissa tv:ssä, radiossa ja verkkosisällöissä. Kuvia voidaan käyttää myös Luontovuoteen liittyvässä markkinoinnisssa. Lähetäthän vain itse ottamiasi kuvia, joista tiedät, mitä kuvissa on. Yksityistilanteissa kysy lupa kuvassa näkyviltä ihmisiltä.

Yle mainitsee aina kuvaajan nimen julkaisujen yhteydessä. Kuvan lähettäminen ei poista kuvaajan oikeuksia kuvaan.

Luontovuosi huipentuu Uusi luontokuva-näyttelyyn Luontokeskus Haltiassa Espoossa 17.1.2017 alkaen. Näyttelyyn kootaan julkisesti esille haasteeseen jätetyistä kuvista 6000 upeinta uutta luontokuvaa. Haasteeseen jätettyjä kuvia voidaan käyttää Luontokeskus Haltian julkaisukanavissa, sekä näyttelyn markkinoinnissa. Näyttely on voittoa tavoittelematon.

Haastekuvissa saa käyttää värisäätöä, valmiita filttereitä sekä maltillista kuvanmuokkausta. Pääasia on, että kuvaajalla on täydet oikeudet kuvaan ja sen julkaisemiseen. Haasteeseen voi osallistua kännykkä-, digi-, tai järjestelmäkameroilla otetuilla kuvilla.

Haasteeseen voi osallistua koko vuoden ajan.