Hyppää pääsisältöön

Näin nautit alkoholia ilman krapulaa

Kesä on täynnä juhlia, joissa tulee nautittua alkoholia lasi jos toinenkin. Siksipä Puoli seiskan Minttu teki ihmiskokeen, jonka avulla päätti selvittää, mikä keino toimii krapulan poistoon. Ja vaikkei krapula näillä keinoilla pysyisikään kurissa, niin ainakin tiedämme sen, miten darra tarkalleen syntyy!

Näin ehkäiset krapulan:

  1. Tankkaa hyvin ennen alkoholin nauttimista. Pizzat, hampurilaiset ja muu mättö on tuttua krapularuokaa, mutta niitä pitäisi syödä ennen alkoholin nauttimista. Rasva hidastaa alkoholin imeytymistä, ja hiilarit estävät verensokerin putoamista, jotta huono olo ei pääse yllättämään.
  2. Juo vettä ennen alkoholin nauttimista, alkoholiannosten välissä sekä juomisen lopettamisen jälkeen. Krapulaan vaikuttaa alkoholin aiheuttama nestehukka. Yksi iso lasi viiniä pistää kehon pissimään ulos jopa litran vettä! Hupenevista vesivaroista taistellaan kehon sisällä ja täyttä höyryä työskentelevä maksa varastaa vettä muun muassa aivoista. Tämä aiheuttaa sen, että aivot kirjaimellisesti kutistuvat kun nestettä lähtee. Ja päähän sattuu!
  3. Juo kirkkaita juomia, kuten vodkaa, giniä ja tequilaa, sillä niitä nauttimalla ei pitäisi tulla niin terävä darra. Syynä on se, että niissä on vähemmän epäpuhtauksia kuin värillisissä alkoholijuomissa.
  4. Syö tulehduslääke aspiriinia tai ibuprofeiinia ennen kuin krapula iskee. Ne ehkäisevät prostaglandiinin muodostumista, millä on oma roolinsa darraoloon marinoitumisessa. Sen sijaan parasetamoli on huono alkoholin päälle, se rasittaa maksaa entisestään.
  5. Valitse aamupala oikein. Kananmunassa on aminohappo-kysteiiniä, jota tarvitaan krapulaa aiheuttavan myrkyn, asetaldehydin, hajottamiseen. Nesteiden mukana on kehosta on poistunut tärkeitä suoloja, mikä aiheuttaa heikotusta ja tärinää. Banaanissa on kaliumia, jota muun muassa aivot, lihakset ja munuaiset tarvitsevat normaaliin toimintaan. Hedelmämehussa on vitamiineja ja hedelmäsokeria, mistä keho saa varastojen täydennystä myrkkyjen vastaiseen taisteluun.

... ja jos haluat takuuvarmasti herätä seuraavaan aamuun ilman krapulan aiheuttamaa jomottavaa päänsärkyä ja etovaa oloa, niin turvallisinta on jättää alkoholipitoiset juomat nauttimatta edellisenä iltana.

EDIT: Otsikko muutettu ja viimeinen virke lisätty 23.6. klo 11.20

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän