Hyppää pääsisältöön

Our Gay Wedding -musikaali

Benjamin Till ja Nathan Taylor
Benjamin Till ja Nathan Taylor Benjamin Till ja Nathan Taylor teeman dokumentit

Rakkaustarina, historiallinen hetki, musikaali. Prix Italia -palkittu dokumentti homopariskunnan häistä Englannissa keväällä 2014.
Areenassa 30 päivää

Säveltäjä Benjamin Till ja näyttelijä Nathan Taylor avioituivat ensimmäisten joukossa, kun laki samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeudesta tuli voimaan Englannissa ja Walesissa muutama vuosi sitten. Ensimmäiset uuden lain mukaiset häät oli lupa järjestää 29.3.2014.

Benjamin Till on uraauurtava musikaalimuotoisten dokumenttien tekijä, ja oli luonnollista, että Tillin ja Taylorin häät paitsi järjestettiin läpeensä musiikillisina myös kuvattiin televisiota varten.

Stephen Fry juontaa upeasta hääjuhlasta tehdyn tv-dokumentin, jossa esiintyvät hääparin ja omaisten lisäksi mm. Erasure, Boy George, Olivia Newton John ja The London Gay Men's Chorus.

  • Our Gay Wedding: The Musical, Britannia 2014. Tuotanto Wingspan/Channel Four

Musikaali seitsemässä viikossa

Tillillä ja Taylorillä oli vain seitsemän viikkoa aikaa toteuttaa idea. Tuossa ajassa piti suunnitella häät, kirjoittaa musikaali, harjoitella 15 muusikon ja 30 solistin kanssa sekä kuvata etukäteen äänitetyt osat. Miehet heräsivät joka aamu kahdeksalta ja työskentelivät kahteen aamuyöllä.

Lue lisää:

Pride 2016 -viikko Teemalla

Benjamin ja Nathan menevät naimisiin itsekirjoitetun musikaalin sävelin. Nuori Adele rakastuu sinitukkaiseen Emmaan. Saamelainen Kaisa on parisuhteessa naisen kanssa ja toivoo hyväksyntää omalta yhteisöltään. Teemalla vietetään Pride-viikkoa 27.6. alkaen.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa