Hyppää pääsisältöön

Elämä kiinalaisessa kaapissa

Hääkuvauksissa dokumentissa Elämä kiinalaisessa kaapissa
Kulissihäät tai ei, muodikas hääkuva otetaan rennosti kadulla Hääkuvauksissa dokumentissa Elämä kiinalaisessa kaapissa teeman dokumentit

Shanghain ilmapiiri antaa tilaa homoille, mutta Kiinan maaseudulla heitä ei hyväksytä. Palkitussa dokumentissa kiinalaiset Andy ja Cherry etsivät ratkaisua seksuaalisuutensa ja perheidensä vaatimusten välillä.
Areenassa 90 päivää

Shanghain miljoonakaupungissa sijaitsevassa kokoustilassa odottaa joukko kikattavia miehiä ja naisia, jotka vilkuilevat toisiaan ujosti, ensimmäistä siirtoa miettien.

Kyse ei ole tavanomaisesta sinkkujen kokoontumisesta. Meneillään on valeavioliittomessut, jossa homomiehet ja lesbonaiset etsivät vastakkaisen sukupuolen edustajia solmimaan kanssaan muodollisen avioliiton yhteiskunnan ja sukulaisten odotusten täyttämiseksi.

Andy etsii itselleen sopivaa lesbonaista, joka saattaisi jopa tehdä lapsen hänen kanssaan. Cherry on jo naimisissa homomiehen kanssa, mutta lapsen saaminen osoittautuu mutkikkaaksi hankkeeksi.

Kulissiperheet ovat vain yksi hyvin epätäydellinen ratkaisu yhteen homojen ja lesbojen kohtaamaan ongelmaan. Dokumentti Elämä kiinalaisessa kaapissa kertoo vaikeista valinnoista, joita miljoonat kiinalaisnuoret joutuvat tekemään, niin vanhoillisella maaseudulla kuin suurkaupunkien vapautuneemmassa ilmapiirissä.

  • Elämä kiinalaisessa kaapissa (Inside the Chinese Closet), Alankomaat/Kiina 2015. O: Sophia Luvarà

Lue lisää:

Pride 2016 -viikko Teemalla

Benjamin ja Nathan menevät naimisiin itsekirjoitetun musikaalin sävelin. Nuori Adele rakastuu sinitukkaiseen Emmaan. Saamelainen Kaisa on parisuhteessa naisen kanssa ja toivoo hyväksyntää omalta yhteisöltään. Teemalla vietetään Pride-viikkoa 27.6. alkaen.

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa