Hyppää pääsisältöön

Kotikatsomo: Miesten välisiä keskusteluja

Menestynyt kirjailija joutuu vaikeiden kysymysten äärelle alkaessaan kirjoittaa Jugoslavian sotaan liittyvästä aiheesta. Pääroolissa Juha Kukkonen.
Yhdeksännen romaanin kirjoittamisesta muodostuu suuri haaste kirjailija Kari Mairisaarelle (Juha Kukkonen). Menestynyt kirjailija joutuu vaikeiden kysymysten äärelle alkaessaan kirjoittaa Jugoslavian sotaan liittyvästä aiheesta. Pääroolissa Juha Kukkonen. yle tv1

TV1 sunnuntaina 28.8.2016 klo 21.05 - 22.34, uusinta tiistaina 30.8. klo 22.35
Yle Areenassa 30 päivää

Kari Mairisaari (Juha Kukkonen) on menestynyt ja menestyksestä nauttinut kirjailija. Takana on kahdeksan romaania, aikalaisteoksia, poliittisia kähmijöitä ja kulttuurieliittiä irvailelevia parodioita ja satiireja. Sesonkikirjoja, jotka ovat kadonneet mielestä yhtä nopeasti kuin keskinkertainen elokuva ennen lopputekstejänsä.

Mairisaaren piti kirjoittaa piti yhdeksäs kirja persuista, Soinista ja Halla-Ahosta, mutta kone hyytyi. Yhdeksäs kirja alkoi silti syntyä. Tosi täysin eri aiheesta kuin aiemmin.

Menestynyt kirjailija joutuu vaikeiden kysymysten äärelle alkaessaan kirjoittaa Jugoslavian sotaan liittyvästä aiheesta. Pääroolissa Rea Mauranen.
Kustannustoimittaja Koivikko (Rea Mauranen) Menestynyt kirjailija joutuu vaikeiden kysymysten äärelle alkaessaan kirjoittaa Jugoslavian sotaan liittyvästä aiheesta. Pääroolissa Rea Mauranen. kotikatsomo: miesten välisiä keskusteluja

Isoja kysymyksiä

Mairisaari seurasi mediasta Porvoon Ruanda-oikeudenkäynnin vaiheita ja pohti, että eikö viidentoista vuoden nuhteeton eläminen hyvitä mitään, kun kyseessä on tarpeeksi hirveä rikos.

Mairisaari synnytti Vlatkon (Jari Virman), 36-vuotiaan kroaatin, Espoon liikenteen bussimekaanikon, joka eräs kaunis päivä haettaisiin vastaamaan nuorena miehenä tekemistään sotarikoksista.

Kirja starttasi hyvin, mutta sitten eväät oli syöty.

Vanhalla kaavalla, kapakassa istumalla, juoruja ja juttuja kuunnellen Mairisaaren rakas lapsi, Vlatko, ei kehittyisi ja kasvaisi. Kirjaa ei syntyisi, jos työhön ei paneutuisi, tekisi asioita toisin.

Menestynyt kirjailija joutuu vaikeiden kysymysten äärelle alkaessaan kirjoittaa Jugoslavian sotaan liittyvästä aiheesta. Pääroolissa Rea Mauranen.
Kirjailija Kari Mairisaari (Juha Kukkonen) ja näyttelijä Sanna (Pihla Penttinen) Menestynyt kirjailija joutuu vaikeiden kysymysten äärelle alkaessaan kirjoittaa Jugoslavian sotaan liittyvästä aiheesta. Pääroolissa Rea Mauranen. yle tv1

Vastuu teoista

Mairisaari päättää kirjoittaa kirjansa. Hän alkaa tehdä töitä kirjansa eteen ja lähtee matkalle, jonka aikana hän muuttuu.

Syntyy Grand Hotel park, romaani nuorukaisesta järjettömässä sodassa, ja syyllisyyden kalvamasta miehestä, joka lopulta ottaa vastuun teoistaan.

Jarmo Lampelan ohjaama elokuva on erään romaanin syntytarina, ja erään kirjailijan taiteilijaksi kasvamisen tarina. Elokuva on matka Kalliosta Kroatiaan ja takaisin, kertomus epäilyksestä, kyseenalaistamisesta ja onnistumisesta, rento kuvaus kirjailijasta ja hänen värikkäästä lähipiiristään.

Rooleissa nähdään myös kustannustoimittaja Koivikko (Rea Mauranen), ohjaaja Kaihua (Aarni Kivinen), ex-vaimo (Ursula Salo) ja näyttelijä Sanna (Pihla Penttinen).

Tuotanto: Vegetarian Films, Suomi, 2013.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.