Hyppää pääsisältöön

Game of Thrones -finaalijakso tulee! Näin valmistaudut

Huikea kuudes kausi huipentuu sarjan historian pisimpään jaksoon. Miten tähän voi oikein valmistautua? No vaikka näin!

Mitä ihmettä Game of Thronesissa tapahtuu? // Kuva: Twitter.com / GameOfThrones

Pysähdy tähän, jos et ole vielä katsonut Game of Thrones -sarjan 6. kautta! Ei ehkä kannata jatkaa lukemista mahdollisten spoilereiden vuoksi.

Tätä hetkeä on odotettu kynsiä pureskellen: Game of Thronesin kuudennen kauden kymmenes, eli viimeinen, jakso tulee julki sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Toisaalta sarjan jälkeensä jättämä tyhjiö saattaa aiheuttaa huolta – ymmärrettävästi. Kannattaa siis jo hieman pohtia sarjan jälkeistä aikaa ja mahdollisia korvaavia ohjelmia.

Pitäisikö lukea Tulen ja jään laulu -kirjat läpi? Ehkä uusi harrastus lohduttaisi? Tai jos aloittasi vielä kerran koko sarjan alusta?

Tyrion tanssii gif
http://giphy.com/gifs/dance-thrones-quot-yMBYRuaFjV20M via GIPHY Tyrion tanssii gif

Ja sitten itse finaalijakson valmisteluun.

Tunnelma

Tunnelma on kaiken A ja O, kaikkihan sen tietävät. Tunnelmaan voi virittäytyä jo hyvissä ajoin katsomalla finaalijakson tiiserin:

Skip Twitter post

Tunnelman saa kohdilleen myös kuuntelemalla finaalijakson soundtrackin:

Vertaistuki

Kaveriporukan vertaistuki ja pieni askartelu saattaisi myös olla ihan hyväksi hermoille. Näin ei tule yksinäisyydessä vaivuttua epätoivoon tai revittyä hiuksia päästään. Miten olisi vaikka GOT-bingo? Tai vanha kunnon väittely ja spekulointi?

Tästä vielä muistutukseksi tulevan jakson spekuloinnit, joilla saa hien mukavasti pintaan: Polttaako Cercei Kuninkaansataman maan tasalle? Tekevätkö Sansa ja Pikkusormi millaisen diilin? Lähtisikö Daenerys jo Mereenistä – ja millainen suhde hänelle syntyy Yara Greyjoyn kanssa? Aikooko Davos kostaa Punaiselle naiselle Shireen Baratheonin polttomurhan? Kohtaavatko Arya ja Hurtta jälleen? Oppiiko Bran jo hallitsemaan yliluonnollisen kykynsä? Ja mitä oikein Jaime meinaa?

Skip Twitter post

Älä kidu kupla otsassa hätää pidätellen

Ennen play-napin painamista on järkevää käydä vessassa, ettei tule keskeytyksiä. Finaalijakso on sarjan historian pisin: huikeat 69 minuuttia. Ei siis mahdoton ajatus, että jännäpissa iskee kesken kaiken.

Arya pidättää hengitystä gif
http://giphy.com/gifs/gameofthrones-game-of-thrones-hbo-l41Yu2MmSQqprR9Ha via GIPHY Arya pidättää hengitystä gif

Talvi tulee: pukeudu asiaan kuuluvasti

Pukeudu lämpimästi tai kaivaudu peiton alle. Tulevan finaalijakson nimi onThe Winds of Winter, joten talvisen hyytävä tuulenvire luultavasti pyyhkäisee kylmänväreitä pitkin jaksoa.

Jon Snow kylmissään GIF
http://giphy.com/gifs/game-of-thrones-c3F01pTdKk7gA via GIPHY Jon Snow kylmissään GIF

Jos tunteet ottavat vallan

Erinäiset apuvälineet tunteiden purkauksia varten saattavat myös olla kohdallaan. Ei siitä haittaakaan ole, jos viereen tuo, ihan vain varmuuden vuoksi, nenäliinoja. Muhkea tyynykin voisi olla paikallaan – sitä voi kuristaa jännityksestä, tai vaikka tukahduttaa huutonsa pumpuliin.

GOT-itku gif
http://giphy.com/gifs/crying-misandry-male-tears-fOnxviPbMjKqQ via GIPHY GOT-itku gif

Juomalasi kuntoon

Jos uskoo kykenevänsä syömään tai juomaan jännityksen keskellä, niin miksei sitten tekisi sitä teeman mukaisesti? Aivan: GOT-menu tulille. Tässä vaiheessa on tärkeintä muistaa, että syö sitä sitten mitä vain makkarasta viinirypäleisiin, niin juomalasi on oltava kunnossa. Ihan sama mitä hörppii, niin viinilasi on ehdoton. Mitä nyt Tyrion Lannisterkin sanoisi, jos juoma litkittäisi tavallisesta mukista?

GOT-ruoka
http://giphy.com/gifs/game-of-thrones-TgKbWLZ54RCzS via GIPHY GOT-ruoka

Hyvää finaalijaksoa! Tämän jakson jälkeen voidaankin sitten aloittaa seitsemännen kauden odottelu.

GOT-juhlat
http://giphy.com/gifs/game-thrones-ofrUxE681MNOg via GIPHY GOT-juhlat