Hyppää pääsisältöön

Supersunnuntain viimeinen lähetys – juontajat kertovat karmeimmat Rottakoe-kokemuksensa: "Otin Rottakokeen kunniaksi tatuoinnin"

Sunnuntai-iltojen ilo Supersunnuntai päättyy, ja sen kunniaksi on mahtavaa muistella raastavia Rottakoe-haasteita vuosien varrelta.

Cristal Snow, Supersunnuntai // Kuva: Annika Miettinen

Cristal Snow'n luotsaamasta Supersunnuntaista kuullaan tänään viimeinen livelähetys. Vaikka ohjelma päättyykin,kesän ajan kuullaan kuitenkin vielä ohjelman parhaita paloja. Supersunnuntain sielua Cristal Snow'ta voi myös jatkossa kuulla satunnaisesti muissa YleX:n ohjelmissa.

Cristalin lisäksi Supersunnuntaissa on ollut useita juontajia, mutta yksi asia on ollut pysyvää: Rottakoe.

Rottakokeessa juontajat ovat laittaneet itsensä äärirajoille kilpailemalla toisiaan vastaan mitä hulluimmissa haasteissa. Jokaisessa Rottakokeessa juontajat ovat laittaneet itsensä likoon, onhan kyse eräänlaisesta ihmiskokeesta.

Nyt Supersunnuntain juontajat kertovat ikimuistoisimmat Rottakoe-kokemuksensa.

Kristiina Wheeler

Kristiina Wheeler

Laulaja Kristiina Wheeler juonsi Supersunnuntaita vuosina 2013 ja 2014.

"Verkkariviikko oli yllättävän kamala! Se vielä, että piti pitää toisen valitsemia verkkareita koko viikko. Mä olin ilkeempi Cristalille kuin se mulle. Valitsin sille suomileijonaverkkarit. Urheesti se niitä piti. Mun haasteesta teki vielä ekstra v-mäisen se, että mulla oli sillä viikolla palaveri Sonyllä, missä allekirjotin uuden sopimuksen. Siellä sitten toimarin huoneessa verkkareissa piti edustaa!

Toinen, mikä on jäänyt mieleen, oli sokerittomuusviikko. Muistan, miten järkyttynyt olin, kun luin kaupassa asioiden sisältää-lappuja ja tajusin, että kaikessa on sokeria. Rottakokeet olivatkin myös tietyllä tapaa opettavaisia."

Saara Sarvas

Saara Sarvas, YleX Aamu // Kuva: Annika Miettinen

Nyt YleX Jatkoja juontava Saara Sarvas viihdytti kuuntelijoita Cristalin kanssa vuosina 2014–2015.

"Ehdottomasti ikimuistoisin rottakoe oli "juhli joka päivä". Tiivistimme viikkoon kaikki vuoden juhlapyhät, joita juhlimme ja dokumentoimme asianmukaisesti. Pääsiäisenä käytiin virpomassa, vappuna syötiin nakkeja ja perunasalaattia naamiaisasussa, juhannuksena oli taikoja ja kokko, synttärikakkua ja jouluna ylimääräisiä lahjoja läheisiltä – unohtuikohan joku? Tämä oli aikaa, jolloin olin 150 prosenttia lasissa suorittamassa kokeet ja otinkin rotta-syntymäpäiväni kunniaksi ensimmäisen tatuointini! Cristalilla meinasi mennä muhun täysin hermot, kun käytin kaiken vapaa-aikani päihittääkseni hänen koesuorituksensa."

Alma Hätönen

Alma Hätönen ja Cristal Snow, Supersunnuntai // Kuva: Annika Miettinen

Tällä hetkellä Poikelus ja Hätönen -ohjelmaa juontava Alma Hätönenoli Cristalin aisaparina vuonna 2015.

"Muistan ikuisesti, kun Cristal luki korteista minulle ja puhelimen välityksellä kuulijoille. Kyseessä ei ollut varsinaisesti ennustus vaan luonneanalyysi tai elämäanalyysi. Asiat osuivat ihan kohdalleen niin minun suhteeni kuin myös kuulijoidenkin!

Se oli ihan käsittämätöntä! Tää mies on jonkin sortin ennustaja, rakas ystävä ja käsittämättömän lahjakas ja inspiroiva tekijä."

Womma Seppälä

Womma. Kuva: Yle

Viimeisimpänä Cristalin kanssa studiossa hääri Womma Seppälä. Womma ja Cristal pyörittivät Supersunnuntaita kevään 2016 ajan.

"Me päästiin Cristalin kanssa todella diipeille leveleille heti kolmannessa Supersunnuntaissa jota yhdessä tehtiin. Cristal oli kaivanut jostain psykologin suunnitteleman 36 kysymyksen sarjan, jotka yhdessä kumppanin kanssa käsittelemällä pitäisi rakastua. Tätähän piti tietenkin Rottakokeessa kokeilla.

Pöllittiin Poikeluksen ja Hätösen Tuplatälli rekvisiittakynttilät jotta saatiin tarpeeksi romanttinen ympäristö, ja koko lähetyksen ajan käytiin läpi rakastumiskysymyksiä. Kysymykset lähti helposti, "Harjoitteletko puheluita ennen kuin soitat?", mutta pian päästiin vakavampiin osastolla "Kenen perheenjäsenesi kuolema olisi sinulle raskainta?".

Lähetyksen lopussa oli kyllä molemmilla vähän kyynel silmässä, sen verran avoimina oltiin oltu. Lopulta todettiin että ei tässä nyt ihan ehkä rakastuttu, mutta ainakin oppi tuntemaan toisen aivan eri tavalla. Tosin jäi kyllä epäilyttämään että eikö Cristal vaan kehdannut myöntää rakastuneensa."

Cristal Snow

Cristal Snow // Kuva: UMK/Yle

Ja tietysti kiinnostaa kuulla myös, mitä ohjelman isä ja kehittäjä Cristal Snow pitää ikimuistoisimpana Rottakoe-kokemuksenaan.

"Rottakoe on aina ollut todella haastava, varsinkin kun Kristiinan ja Saaran kanssa tehtiin viikon kestäviä Rottakokeita. Parhaat on olleet Saaran kanssa, kun esimerkiksi tehtiin 30 minuutin cosplay-hahmoja. Se oli niin hauskaa: luoda hahmoja jostain, mitä kotoa kaapista löytyy. Mun Optimus Prime -asu on legendaarinen. Rottakokeesta tuli niin suosittu että me ehdittiin tehdä se Saaran kanssa kolme kertaa eri teemoilla. Se oli upeeta. Kaikki kuvat löytyy Instagramista hashtageilla #supersunnuntai ja #rottakoe.

Vihatuin Rottakokeeni liittyy myös vaatteisiin. Me Kristiinan kanssa oltiin viikko kaverin valitsemissa vaatteissa. Mä valitsin Kristiinalle hirveen plyysiasun, ja hän mulle kauheet Suomi-verkkarit: sellaiset missä oli iso, valkoinen Suomi-leijona. Se oli hiostava, hirvee oloasu ja mä vedin sillä viikon. Kahden päivän jälkeen jo itketti, koska vaatteet tuntu painavan sata kiloa. Ja vaikka joka päivä ne pesi, ajatellen että ne muuttuisi mukavammiksi, niin ei sitten millään. Jouduin myös menemään palaveriin illalliskutsuille verkkarit päällä. Laitoin tosin puvuntakin paidan päälle."

Kuuntele Supersunnuntain viimeinen livelähetys tänään sunnuntaina 26. kesäkuuta kello 17–20.