Hyppää pääsisältöön

Islannin satumainen EM-taival jatkuu tänään – saammeko lisää tätä selostusherkkua?

Kaksi asiaa, jotka on syytä muistaa futiksen EM-kisoista: Islannin joukkueen taistelutahto ja islantilaisselostajan lähes epäinhimillinen hullaantuminen joukkueen menestyksestä.

Mistä oli vuoden 2016 juhannus parhaimmillaan tehty?

Peilityynestä järvestä, yöllisestä kuunkajosta, vastarannalla juoksevasta uroshirvestä – sekä islantilaisselostaja Gudmundur Benediktssonin ikimuistoisesta selostuksesta siitä tilanteesta, jolloin Islanti otti EM-historiansa ensimmäisen voiton alkulohkon päätöskamppailussa Itävaltaa vastaan.

Selostus levisi juhannuksen aikana ympäri sosiaalista mediaa – eikä suotta. Siinä oli sitä tunnetta, joka teki keskivertojuhannuksestakin unohtumattoman.

Itävalta-ottelun voitto tarkoitti sitä, että Islanti sijoittui alkulohkossaan toiseksi ja kohtaa tänään maanantaina 27. kesäkuuta neljännesvälieräottelussa B-lohkossa toiseksi sijoittuneen Englannin.

Vastustaja on Islannille kenties paras mahdollinen, sillä usealla Islannin joukkueen pelaajalla on kokemusta brittifutiksesta.

Joukkueen tähtipelaaja Gylfi Sigurdsson pelaa seurajoukkuetasolla Swansean Valioliigajoukkueessa. Myös Johann Gudmundsson ja Aron Gunnarsson pelaavat britannialaisissa seurajoukkueissa. Lisäksi joukkueen veteraanipelaaja Eidur Gudjohnsen on pelannut vuosia Brittien saarella.

Englanti lähtee illan otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, mutta sympaattisuudellaan Euroopan futisfanien huomion saanut Islanti on tilastojen valossa vahvoilla: Islannin päävalmentaja, ruotsalainen Lars Lagerbäck, kohtasi Ruotsin maajoukkueen päävalmentajana Englannin kuusi kertaa. Otteluista Ruotsi ei hävinnyt yhtäkään.

Islanti kohtaa Englannin jalkapallon EM-kisojen neljännesvälierässä maanantaina 27. kesäkuuta. Ottelu alkaa kello 22. Vain voittaja pääsee jatkoon.

Ja kyllä, Gudmundur Benediktsson selostaa ottelua Islantilaisella Siminn TV -kanavalla. Odotamme myös häneltä uutta, mahtipontista suoritusta.

Lue myös:

Ikää 40 vuotta, jalassa kollarit ja pelipaidan alla Bon Jovin t-paita – Unkarin maalivahti on EM-kisojen sympaattisin mies

20 laukausta, 0 maalia – Cristiano Ronaldon tuska sovitettiin Celine Dionin tahtiin

Jari Litmanen raivoissaan futishuligaaneille: "En ymmärrä, mitä joidenkin tyyppien päässä liikkuu"

Futis-noob, haluatko päteä EM-kisojen aikana? Ota nämä 5 keskustelua haltuun, niin yllätät kaverisi