Hyppää pääsisältöön

Kulutustavaratarkastajat

kulutustavaratarkastajat, yle tv1
Kuluttajasarjan toimittavat Pia Rivelsrud, Marit Evertsen Grimstad ja Christian Strand. kulutustavaratarkastajat, yle tv1 kulutustavaratarkastajat

TV1 perjantaisin 8.7. - 28.8.2016 klo 20.00 - 20.30, uusinta torstaisin klo 16.20 ja sunnuntaisin klo 15.10
Yle Areenassa 30 päivää

Onko ruoholla kasvatettu pihviliha parempaa ja terveellisempää kuin rehupelletillä kasvatettu liha? Minkälaisen auton hankkisi?

Norjalainen kuluttajaohjelma Kulutustavaratarkastajat palaa ruutuun kolmannen kauden uusin aihein. Sarja tutkailee kahdeksassa jaksossa arjen tuotteita, asioita ja ilmiöitä.

Sarjan toimittavat Pia Rivelsrud, Marit Evertsen Grimstad ja Christian Strand.

8.7. Asia on pihvi

Onko ruoholla kasvatettu pihviliha parempaa ja terveellisempää kuin rehupelletillä kasvatettu liha? Lisäksi testatan pop-up -telttaa.

15.7. Säilöntäaine MI

Säilöntäaine MI on aiheuttanut allergiaepidemian. Lähes kaikki päivittäin käytettävät pesuaineet ja kosmetiikka sisältävät sitä. Mitä MI on? Pitäisikö sen käyttö tuotteissa kieltää?

22.7. Antibakteeriset aineet

Yhä useammat urheiluvaatteet käsitellään antibakteerisilla aineilla, jotta hiki ei haisisi. Mitä aineet ovat ja onko niiden käyttö turvallista?

29.7. Ruoka-aineallergiat

Erilaiset ruoka-aineallergiat ovat lisääntyneet. Norjassa vaaditaan, että allergisoivat aineet on merkittävä selkeästi tuotteisiin. Voiko asiakas luottaa ruoka-ainemerkintöihin? Onko haitalliset aineet aina ilmoitettu?

5.8. Nettihuijaukset

Netissä on runsaasti huijausmainoksia. Miten nettihuijaukset toimivat ja minne asiakkaiden rahat päätyvät? Toimiiko jakamistalous yksityisen auton lainaamisessa?

12.8. Perjantai-illan herkut

Perjantai-illan herkut: pizzat, tacot, sushit ja sipsit – mikä niistä on terveellisin vaihtoehto? Miten kaupan valmiit sushit valmistetaan?

19.8. Minkälaisen auton hankkisi?

Auton valinta on aina vaikeaa. Mitä polttoainetta käyttävä auto tulisi hankkia? Voiko asiakas luottaa auto- ja päästötesteihin? Miten toimii aurinkovoimalla käyvä kilpa-auto?

25.8. Voiko ilmastonmuutokseen vaikuttaa?

Vuosi 2015 oli yksi historian lämpimimmistä. Mitä tapahtuu ilmastolle, jos mitään ei tehdä? Miten tavallinen kuluttaja voi itse omilla valinnoillaan ehkäistä ilmastonmuutosta?

Forbrukerinspektørene. Tuotanto: Norsk Rikskringkasting, Norja, 2015.

Kommentit