Hyppää pääsisältöön

RMJ jätti taakseen menneisyyden kauhut ja palasi onnistuneesti: "Korviini ei ole kaikunut yhtään valitusta"

Järjestäjät luonnehtivat Raumanmeren juhannusta huippumenestykseksi. Rauman kaupunki ottaisi juhannusjuhlan mielellään uudestaan piristämään kaupungin kesää.

RMJ:n päälava sijaitsi eri paikassa kuin aikaisemmin. Festarin huipensi Knife Partyn keikka. // Kuva: RMJ

Rauman torilla oli juhannusaaton aamupäivänä rauhallista. Ei olisi uskonut, että legendaarinen juhannusfestari on tekemässä paluun kaupunkiin saman päivän aikana. Keskusta oli hiljainen, mutta meren rannalla valmistauduttiin bileisiin. RMJ keräsi Raumalle festarin tavoitteiden mukaisesti noin 30 000 juhlijaa.

Vuonna 2007 viimeisen kerran alkuperäisellä paikallaan Otanlahdessa järjestetty festivaali palasi juurilleen, eikä valituksia juuri kuultu. Aiemmin festari joutui väistymään, sillä järjestyshäiriöiden määrä kasvoi liian suureksi, eikä vakavilta tapaturmilta vältytty.

Nyt RMJ:n tuhannet kävijät pääsivät todistamaan festarin muodonmuutosta. Tapahtuman artistikiinnityksistä vastasivat edm-festari Weekend Festivalin järjestäjät ja pääesiintyjinä nähtiinkin David Guetta, Jason Derulo ja Knife Party. Ulkoisesti RMJ muistutti paljon Weekendiä lavoineen ja koristeineen. Otanlahden festarialue oli modernin cool, kun paikalle oli tuotu tekopalmuja, maailmanpyörä ja värivaloja.

Vaikka RMJ:ssä juhlittiin juhannusta railakkaasti, pahoilta lieveilmiöiltä säästyttiin. Takavuosien kauhukuvat, vakavat pahoinpitelyt, raiskaukset ja kuolemantapaukset, jäivät menneisyyteen.

- Kaikki meni todella ok, ja järjestelyt olivat ihmisten mielestä hyviä. Korviini ei ole kaikunut yhtään valitusta, Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski kertoo YleX:lle.

Kosken mukaan etenkin hyvät ennakkovalmistelut saivat festarin onnistumaan. Aiempien vuosien epäonnistumisista oli kaupunginjohtajan mielestä otettu opiksi.

- Nyt alue- ja porttijärjestelyt olivat sellaiset, että ne auttoivat paljon lieveilmiöiden ehkäisemisessä. Ja suunnitelmia käytiin läpi kaupungin kanssa moneen kertaan.

RMJ:ssä pääsi myös hengailemaan rannalla. // Kuva: RMJ

"RMJ on meille iso asia"

Festarijärjestäjät olivat myös innoissaan hyvästä vastaanotosta. Markkinointivastaava Jyri Heikkisen mukaan kaikki sujui niin hyvin, ettei ole poissuljettua, että RMJ järjestettäisiin myös ensi vuonna. Lopulliset päätökset festarin jatkosta tehdään syksyllä, vaikka Facebookissa hypetetään jo ensi vuoden tapahtumaa.

Myös Rauman kaupunki ottaisi juhannusbileet mielellään uudestaan kaupunkiin.

- RMJ on meille iso asia. Festarilla on paljon merkitystä Rauman imagolle, ja meidän kokoisessa kaupungissa näin suuri kävijämäärä on tärkeä juttu myös kauppiaille, kaupunginjohtaja Koski sanoo.

Kun RMJ jakoi huippuvuosinaan etenkin raumalaisten mielipiteet, tänä vuonna positiiviset äänet kaikuivat kovempina kuin arvostelijoiden kommentit. Etenkin nuorempi sukupolvi oli innolla kokemassa RMJ-legendaa.

- Sain vain yhden puhelun, jonka soittaja epäili, tuleeko tästä mitään, Koski kertoo.

Lue myös:

Juhannuksen pahamaineisin festari tekee paluun – miten varmistetaan, ettei RMJ mene taas sikailuksi?

Benji-hypyllä VIPiksi ja t-paidalla alueelle – festarit kokeilevat uusia kikkoja

Petri Nygård on koko vuoden hovinarri, mutta juhannuksena kingi