Hyppää pääsisältöön

RCTIC eSportsin kesä alkoi suurilla muutoksilla

RCTIC eSportsin logo
RCTIC eSports -organisaatio on kokenut suuria muutoksia kesäkuun aikana. RCTIC eSportsin logo Kuva: RCTIC esports

Suomalainen RCTIC eSports -organisaatio on tehnyt kesäkuun aikana suuria muutoksia organisaatioonsa. Kesäkuun aikana organisaatio on vähentänyt Hearthstone-pelaajiensa määrää sekä kiinnittänyt uuden Counter-Strike: Global Offensive -joukkueen.

Kesäkuu alkoi RCTIC:n osalta pettymyksellä, kun organisaation Counter-Strike: Global Offensive -joukkue jäi Oulussa järjestetyssä Vectorama-turnauksessa finaalin ulkopuolelle hävittyään ENCE eSportsille ja Findictusille.

Pian Vectoraman jälkeen joukkueen ja organisaation tiet erosivat näkemyserojen seurauksena, joiden takia jatkosopimus jäi kirjoittamatta. Slaava "Twista" Räsäsen johtama joukkue ehti edustaa organisaatiota syyskuusta 2015 asti, jonka aikana joukkue voitti muun muassa kaksi turnausta Suomen ulkopuolella sekä muutti yhteiseen pelitaloon.

-Joukkueen kanssa käytiin läpi jatkoa organisaatiossamme, mutta näkemykset tavoitteista ja tulevaisuudesta eivät loppujen lopuksi osuneet yhteen. Kokonaisuus ei kohdannut, jonka pohjalta emme lähteneet jatkamaan yhteistyötä joukkueen kanssa, vaan katsoimme parhaaksi päättää yhteistyön tähän ja antaa heidän tarttua heille tehtyihin tarjouksiin, kommentoi RCTIC:n toimitusjohtaja Jere Alanen yhteistyön päättymistä joukkueen kanssa.

RCTIC eSports -organisaation CS:GO-joukkue
RCTIC:n entinen CS:GO-joukkue pelaa nykyisin nimellä LGR. Uutta tukijaa ei ole vielä löytynyt. RCTIC eSports -organisaation CS:GO-joukkue Kuva: Yle / Jussi Jääskeläinen e-urheilu,kilpapelaaminen

Vain päivää Counter-Strike -joukkueen yhteistyön loppumisen jälkeen organisaatio ilmoitti parhaimmillaan kolmesta Hearthstone-pelaajasta koostuneen kokoonpanon jatkavan vuoden loppuun asti pelkästään Niko "NikoTheGreat" Airamon kanssa.

Kesäkuun alussa kokoonpanosta ENCE eSportsin riveihin siirtyneen Antti "Kufdon" Lammin lisäksi RCTIC-paidasta luopuu Aleksi "Wampie" Majander, jonka sopimusta päätettiin olla jatkamatta.

Hearthstone-muutosten jälkeen RCTIC-leiristä on kuitenkin kuulunut jälleen ilouutisia, kun organisaatio on löytänyt riveihinsä uuden Counter-Strike -joukkueen. Uusi joukkue löytyi muutaman viikon etsinnän päätteeksi, kun pienemmän suomalaisorganisaation Relentless Gamingin joukkue siirtyy RCTIC:n alaisuuteen.

-On todella mukavaa huomata, että meidän panostaminen on huomattu. Tämä mahdollisuus nostaa motivaatiota entisestään: RCTICin avulla saamme paljon uusia mahdollisuuksia ja näkyvyyttä. Joukkue on todella kiitollinen tästä mahdollisuudesta ja tarjouksesta saada työskennellä RCTIC:in kanssa, kommentoi RCTIC:n uuden CS:GO-joukkueen kapteeni Joonas "OZALA" Ojala.

-Kotimaiset nuoret joukkueet ovat alkuvuoden aikana tehneet positiivista nousua sekä selvästi niiden sitoutuminen on parantunut verrattaen esimerkiksi vuoden takaiseen. Olemme enemmän kuin tyytyväisiä, että pääsimme käytyjen neuvotteluiden jälkeen tekemään sopimuksen juuri tämän kokoonpanon kanssa emmekä malta odottaa alkavan yhteistyön tuloksia, kertoo Jere Alanen uudesta kiinnityksestä.

RCTIC eSportsin uuden CS:GO-joukkueen kokoonpano:

  • Joonas ”OZALA” Ojala
  • Ilmo ”McDuck” Salomäki
  • Tommi ”McSpam” Lindgren
  • Olli ”INSES” Havisto
  • Jonathan ”saastis” Åberg
RCTICin avulla saamme paljon uusia mahdollisuuksia ja näkyvyyttä― Joonas "OZALA" Ojala, RCTIC:n uuden CS:GO-joukkueen kapteeni.

RCTIC:n riveistä löytyy CS:GO-joukkueen ja Niko "NikoTheGreat" Airamon lisäksi myös viidestä pelaajasta koostuva CS:GO-naisjoukkue.

Lähteet: RCTIC.org

Kommentit