Hyppää pääsisältöön

Sammakkokuningatar

Jupiterin ja Platean häät oopperassa Sammakkokuningatar
Jupiterin ja Platean häitä vietetään Jupiterin ja Platean häät oopperassa Sammakkokuningatar teeman musiikki

Jean-Philippe Rameaun lyyrinen komedia vuodelta 1745. Antiikin myytit heräävät eloon Pariisin Garnier-oopperan esityksessä.
Areenassa 30 päivää

Rameaun ensimmäinen koominen ooppera kertoo nymfistä nimeltä Platea, joka elää suolla ja uskoo kenen tahansa luokseen eksyvän olevan häneen palavasti rakastunut. Ylijumala Jupiter on saanut tarpeekseen Juno-vaimonsa mustasukkaisuudesta, ja niinpä hän keksii suunnitelman: jos Jupiter teeskentelee olevansa rakastunut suunnattoman rumaan nymfiin, Juno tulee varmasti taas järkiinsä.

Esityksen johtaa Marc Minkowski, ja päärooleissa nähdään Paul Agnew, Yann Beuron ja Valerie Gabail.

 • Sammakkokuningatar (Platée), Ranska 2003

Lisää ohjelmasta

Kommentit
 • Historia synnyttää musiikkia, musiikki tekee historiaa

  Sarja historiallisista tapahtumista musiikin kautta.

  Millaista musiikkia soi viime vuosikymmenten historiallisten tapahtumien taustalla? Millaisiin lauluihin kuulennot, sodat ja mullistukset ovat innoittaneet lauluntekijöitä? Kahdeksanosainen sarja tarkastelee lähihistorian merkkihetkiä musiikin kautta, Vietnamista Berliinin muurille, Apollo-lennoista New Yorkin homojen Stonewall-mielenosoituksiin.

 • U2, The Clash ja Sting – Ruisrockista on tullut monelle osa oman elämän soundtrackiä

  Ruisrock – 50 kesää meren rannalla -dokumentti Areenassa.

  Kesästä 1970 asti järjestetyllä Ruisrockilla on pitkä ja värikäs historia. Viiden vuosikymmenenkin jälkeen siitä on muodostunut tapahtuma, johon sekä yleisö että artistit palaavat mielellään aina uudelleen. Ruisrock - 50 kesää meren rannalla on uusi Ylen dokumentti, joka kertaa festivaalin historiaa ja antaa äänen myös viidelle artisti-kertojalle, jotka tuovat dokumenttiin omat Ruisrock-kokemuksensa.

 • Gustav Mahlerin sinfoniasarja soi Yle Teemalla läpi kesän

  RSO ja yhdeksän sinfoniaa + yksi keskeneräinen.

  Radion sinfoniaorkesteri on esittänyt kaikki Gustav Mahlerin kymmenen sinfoniaa juuri päättyvällä kaudella 2018–2019. Teema lähettää kaikki Mahler x 10 -sarjan konserttitallenteet sunnuntai-iltapäivisin 9.6.–11.8.2019. Jokaisen konsertin aluksi Hannu Lintu esittelee soitettavan teoksen.

Yle Teema